Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 2 voturi

Bebelusul la 7 luni

bebelus 7 luni

9 raspunsuri la acest subiect

#1
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.054 mesaje

Postat 02 iunie 2013 - 14:01

Cum se dezvolta si ce face bebelusul de 7 luni cititi aici: Bebelusul de 7 luni

 

Haideti sa pastram amintiri si poze de la bebelusii DC care au ajuns la 7 luni. [:)]

Ce face bebelusul vostru la 7 luni?

 

 

[dc]



#2
onutz83

onutz83

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.266 mesaje

Postat 02 iunie 2013 - 20:29

Lucian al meu (personajul din imaginea alaturata) sta in fundulet destul de mult timp daca e sprijinit (de un om, nu de perne [:D] ).  Se taraste, dar nu merge de-a busilea. Apuca bine obiectele, ii plac jucariile cantatoare si zornaitoare, dar nu stie sa apese pe butoane, le ciupeste. Se plictiseste repede de orice jucarie. Cand il ridicam se batoseste si vrea sa stea in picioare, ii place foarte mult, dar nu-l tinem asa, ca sa nu-l fortam. 

A inceput sa stea mai mult pe burtica, de vreo 3 saptamani, pana atunci nu-i placea si nu-l obligam.

E foarte curios in ceea ce priveste mancarea si bautura, gusta cu placere orice ii dam, mai ales daca mancam in acelasi timp cu el. Bea apa dintr-o cescuta obisnuita. Ceaiul nu-i place. Ii plac ciorba si sucul de cirese, chiar daca sunt acre. Se stramba si deschide gurita. 

Scoate niste sunete, niste silabe, ii place sa se auda. Nei nei au fost primele "cuvinte", a mai spus ghi ghi, da, ta, mam si un sunet pe care nu-l pot transcrie, un fel de tbbbbb 

[:D]

Cand se supara simuleaza ca plange iar cand plange simuleaza ca se ineaca  [:D]

E foarte satisfacut cand e tinut in brate, are un aer superior  [:D]

Se intinde dupa orice obiect, prefera telefoanele si telecomanda. Cele adevarate.

Rade cand apar tati/ mamaie/tataie sau o tanti la televizor (mai "fura" cate un cadru).

La baita da din picioruse mai ceva ca pe bicicleta  [:D] Se rasuceste si incearca sa ajunga pe burtica chiar si in cadita.

Ca orice barbat, e foarte fericit cand il dezbracam  [:D]

Cam cu asta se ocupa viata mea mica la cele 7 luni mici ale lui [il]



#3
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.054 mesaje

Postat 02 iunie 2013 - 20:46

Multumesc frumos pentru micul rapport de 7 luni al baietelui scumpic Lucian!!!
Sa creasca mare !!!

#4
onutz83

onutz83

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.266 mesaje

Postat 02 iunie 2013 - 22:45

Multumesc!  [flo2]



#5
cristina_nic

cristina_nic

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 362 mesaje

Postat 06 iunie 2013 - 22:02

Ivan- adoratul meu: aproape 7 luni maine poimaine.

 

 

 

-Se plictisteste ff repede singurel..nu sta deloc singur decat ff putin si rar...se joaca singur numa numa sa fie cineva langa el, altfel urla sa vii acolo, sa te simta/vada.

 

-Sta in fundulet, cam garbovit ce e drept dar sta.cand ii dau degetelele sa se ridice de la orizontala vrea direct in picioare, niciodata nu se multumeste numai cu funduletul.

Intinde mana dupa orice, prinde orice e langa,de la ochelarii mei, suvitele de par, teelfon, pahar cu apa daca beau si ele in bate,etc.. bate in masa cu jucarii, molfaie orice prinde(masa, jucarii, bare carut, mainile mele,etc;)). Plange daca ii iau ceva din mana ce molfaie la greu(de obicei chestii interzise; portofele, telefoane,papuci,etc..)

-rade cand ne vede, pedaleaza cand e in brate la plimbare(in aer);

- daca te faci ca plangi, va plange si el...daca iti trece si razi, va rade si el..

- tipa si plange cand aude orice de la aspirator, blender, uscator,etc..il au in brate si ii trece, simtte siguranta probabil..si blenduim impreuna altfel nu e chip sa continui.

- bea apa cu paiul din pahar special pt bebelusi...trage ca un om mare.nu imi vine sa cred;

- doarme doar 2 somnuri pe zi , de la 12la 13;30 si de la 17:la 17;30..apoi pana la 21:00 e terorist..e ff suprastimulat si e cam alintat, cam agitat..la 21 e in cada si la 21;30 cel tarziu sforaie ca alfel urla pana te face sa intelegi;

 

 

deocamdata atat imi vine in minte..o sa ma mai gandesc si la altele:)

-



#6
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.054 mesaje

Postat 09 iunie 2013 - 14:47

Multumesc pentru relatare si sanatate scumpicului Ivan,

 

E frumos sa pastram aceste relatari ca niste aduceri aminte. [flo2]



#7
ankutzy

ankutzy

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 86 mesaje

Postat 10 iunie 2013 - 18:02

 Bebelusa mea Diana-Maria la 7 luni este foarte activa. II place sa se joace, sa roada tot ce prinde in manute, are deja 2 dintisori. II place sa-i citesc, este foarte atenta.

   Mananca singura din biberon si incearca sa manance si ea cu lingurita din castronel dar nu nimereste gurita ci hainutele, dar asta o face si mai scumpica.

   Rade in hohote. La ora 19.00 aproape zilnic se trezeste din somnic, parca simte ca vine tati ei acasa.

   Dimineata mananca laptic si dupa o ora un fruct pasat iar in timpul zilei mancarica pasata si laptic.II place la nebunie sucul de portocale si mar, il bea singurica cu canita ei de bebelus.Cand nu mai vrea mancarica isi pune mana la gurita si ma da la o parte

   Plange cand face caca pe ea, parca ma anunta, la fel si cand ii este somnic.

   Dupa baita in loc sa adoarma ea este mai vioaie decat in timpul zilei. Adoarme cel devreme la ora 00.30 si se trezeste a doua zi pe la 8 si la 10 se culca din nou pana la 14:00

      Se rostogoleste tot timpul cand nu o pun intre perne. Chiar si asa mai scapa cateodata, chiar si noaptea o gasesc cu fata in jos.

   Are deja cateva cubinte in vocabular : "ta-ta-ta, be-be-be, ma-ma-ma, a-a-a, pa-pa-pa"

   Isi ingana cantecele la culcare, acolo pe limba ei.

   Inca nu sta singurica in fund, doar intre perne sau cand vrea ea.

    Este un copil minunat, cuminte foc care ranjeste la oricine.



#8
angelique_19

angelique_19

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.172 mesaje

Postat 21 iunie 2013 - 08:50

Maine face si printul meu 7 lunite.E deja baiat mare,are doi dintisori,papa tot din castronel fara nici o preferinta.E tare incantat cand sta in scaunelul de masa mai ales cand ii dau si jucarii,le arunca pe jos si inchide ochii ca stie ca fac zgomot.Sta tot mai bine in fundulet doar cu ceva sprijin la spate si mai nou cand ii dau mainile sa se ridice in fund se ridica direct in picioare si incepe sa chiuie.Cand sta in pat se rortogoleste de pe spate pe burta,invers mai exersam.Se taraste in cerc sau inapoi.Ii place la plimbare cu masina niciodata nu plange,si adoarme foarte bine la plimbare.Si in carut ii place tare iar cand il iau in brate in parc se uita dupa toata lumea e atent si curios.E topit dupa animalute mai ales dupa catelul din dotare,chiuie si rade cand il vede.Baita e placerea lui cea mai mare,chiuie,tipa, da din picioare si stropeste tot in jur.La suparare,foame,plictiseala cuvantul de baza e mam sau mama.Mai zice nie,mem,me si cam atat.Nu ii place sa il schimb,plange mereu indiferent ce metoda as aplica.Daca ma aplec la picioarele lui si ii spun ca miros urat rade cu gura pana la urechi.Seara dupa ce papa il pun langa mine si adoarme foarte repede.Iar dupa tati e topit cum il vede numai poate de bucurie.Daca inainte mai plangea la straini mai nou rade la toata lumea si sta la toti.Jucaria lui preferata e un cocos pe care il molfaie tot timpul.Tot ce am eu in mana trebuie sa ajunga la el,asa il mai pacalesc la schimbat de scutece si hainute,el intinde manutele eu ii dau sa isi satisfaca curiozitatea si reusim sa ne schimbam.Stefanut e minunea mea care imi umple viata de bucurie.

#9
Alive

Alive

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 112 mesaje

Postat 25 iunie 2013 - 13:19

  Iustin e taaare dragalas la 7 luni!

  Motric, e foarte bine dezvoltat, merge in 4 labe de la 6 luni, acum as putea spune ca alearga in 4 labe, la ce viteza are :))) Se ridica in picioare pe TOT ce prinde, scaune, masa, jucarii mai mari, dar mai ales in patut, unde si merge tinandu-se de marginea lui.      

  E tare jucaus, si ambitios, daca nu ii convine ceva stramba din nas si comenteazaaaa!

  Bea apa din sippy cup, mananca okay, prefera mancarea noastra...

  Face gigea si pa (cu amandoua mainile o data).

  Dinti inca nu are dar ne musca si cu gingiile si apoi se uita la noi sa vada cum ii spunem sa se opreasca pentru ca doare. Sadic piciulica :)))

  Zice 'mama' doar cand e suparat si plange/ maraie, altfel, doar a, ng, ba, be, din astea pe limba lui.

  Adora apa!! Si baia de seara, dar si cand il spal la fundulet in chiuveta (la fiecare kk). Se agita de imi sare din brate, nu alta cand vede ca dau drumul la apa pt el. 

  Nu sta singur deloc, acasa umbla dupa noi prin casa, altundeva vrea in general doar in brate. 

  Stie sunetul de la camera foto, cand aude ca o pornesc, zambeste pana la urchi sa iasa bine in poza :))) 



#10
ANNITTA_A

ANNITTA_A

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 71 mesaje

Postat 20 octombrie 2013 - 13:51

 Stefan, bebelusul meu de 7 luni e un smecheras!  [:)]  Toata ziua e in cautare de ceva nou...foarte curios din fire,vrea sa puna mana pe orice, in special pe telefoane, laeptopuri, tablete, televizoare, etc.

Vrea sa fie in centrul atentiei mereu si sa traiasca orice clipa la intensitate maxima(spun asta deoarece ziua doarme extrem de putin), e atent la orice miscare de-a noastra si ar vrea daca se poate sa-l tinem non-stop in brate sau sa ne jucam cu el. E asa dulce cand intinde manutele sa-l iei in brate si se uita fix in ochii tai ca sa te induioseze.

Reuseste sa stea singur in fundulet si sa se ridice in sezut, ar vrea sa mearga si de-a  busilea dar nu prea ii iese asa ca se rostogoleste daca vrea sa ajunga undeva sa apuce cu manutele lui ceva de prin casa  ce ii este interzis sau vre-o jucarie draga lui. In patut, incearca sa se prinda de zabrele si sa se ridice...momentan doar in genunchi...pana la a reusi sa se ridice si in picioare mai trebuie antrenament.

La baita e  veselie mare, cand simte ca-i pregatim baitza (il asez pe o pelincuta/prosopel si incep sa-l dezbrac) e fff bucuros si incepe sa tipe si sa rada in acelasi timp si sa dea din manute si picioruse. In momentul cand este bagat in apa (vrea sa stea doar in sezut si nu culcat) incearca sa prinda apa cu mainile si daca vede ca nu reuseste incepe sa dea din manute reusind astfel sa stropeasca tot  [:)] . 

Cand iesim la plimbare, pe strada sau in parc, este foarte atent la pesoanele din jurul nostru...intoarce capul dupa ele iar daca i se pare lui ceva foarte atragator se suceste imediat in bratele noastre cu fata catre ceea ce-l atrage. 

Ii plac foarte mult copii, se uita asa dulce la ei si zambeste mereu cand ii vede.

Zice "mama" si ceva de genul :"bum-bum", de parca ar pleca cu masina.

Ca si jucarii, preferatele lui sunt minghiutele care au bilute in ele sau alte jucarii care zornaie in timp ce el le le agita cu manutele.

Este un copil minunat care ma face fericita in fiecare zi! [:)]

 

 

 

 

 




Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Bebe s-a intors deja, 28 saptamani

    marile11
    - Ieri, 22:17

  • Dublu test pozitiv È™i nopÈ›i întregi nedormite!

    Ana1298
    - Ieri, 17:26

  • Gata vacanta!

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 16:16

  • Minunea asteptata din burtica

    RoxiMada
    - Ieri, 15:26

  • Nasterea prin cezariana

    AdrianaBlo
    - Ieri, 10:27

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -