-
Prima sarcina si nasterea la spitalul Giulesti nu a fost nici wow, dar nici traumatizanta. Angajatii erau oameni, in sensul ca nu te tratau ca pe o bucata de carne dar nici nu aveau timp sa te "mangaie pe creștet". Pot spune ca am prins cateva tips & tricks despre cum sa atasez cu succes pe bebe la san iar bebe, una peste alta, a iesit sanatos (in ciuda faptului ca eu am avut Streptococ B). Supararea mare a fost pe medicul meu ca nu m-a asistat la nastere, insa inteleg ca acum procedura standard e oricum sa nasti cu medicul de garda. Deci sunt ok si cu asta. Cel mai mult, insa, m-a afectat psihic faptul ca nu am fost langa bebelusul meu. Giulesti are saloane separate pt. bebelusi iar mamele vin si alapteaza la interval de 3 ore. Ce se intampla intre, nu stie nimeni. Iar asta poate avea efect profund negativ asupra psihicului fragil al unei lauze. Pe de alta parte, avantajul mare e pt. mamele aflate la primul bebe (cum am fost si eu). Ele s-au putut odihni, au putut socializa cu alte 5-6 mame proaspat nascute si s-au putut reface mai usor.
Acum, la a doua sarcina, am pretentia ca stiu si imi aduc aminte in mare parte ce am de facut. Acum nu vreau decat sa ii fiu alaturi fetitei mele de la primele ore de viata. Asadar, am exclus Giulesti si am ales ceea ce consider a fi o optiune cel putin la fel de buna - Filantropia.
Nasterea la Filantropia presupune contact piele pe piele in primele minute de viata cu bebelusul tau (nu chiar ora magica, dar macar cateva minute). Mai presupune spitalizare alaturi de copilul tau, in acelasi salon, ce permite conexiunea cu el inca din primele ore. Cum va fi personalul medical, asta ramane de vazut peste 1 luna. Mai conteaza cum esti si tu cu personalul (si aici ma refer la cum comunici, nu la ce bani dai).
Una peste alta, consider ca si Giulesti si Filantropia sunt maternitati de top, cu asemenea maternitati nu se justifica un cost la privat. Dupa experientele de pana acum, le-as recomanda calduros pe ambele.
Comentarii