Incarcat in Diverse - #sarcina #pisica #bebe #a doua sarcina #animal de companie
447 vizualizariPisica este sau nu periculoasa in sarcina?
Ei bine, nu este periculoasa, atat timp cat este un animal de companie exclusiv al tau!
Asta mi-a zis la prima sarcina medicul ginecolog, la controlul de confirmare a sarcinii atunci cand am intrebat-o daca este vreo problema ca am pisica.
Ca sfaturi am primit urmatoarele: sa fie deparazitata intern si extern periodic (la 3-4 luni maxim), sa nu aiba acces in afara locuintei, sa nu manance carne cruda, ci doar hrana speciala de pisici - bobite- si apa, litiera sa fie curatata zilnic, iar dezinfectata saptamanal sau la doua saptamani cu un detergent fara clor (in cazul acesta, igienol) , iar eu sa port mereu manusi de unica folosinta si masca atunci cand curat litiera (daca nu poate altcineva din casa sa o faca in locul meu), sa fie tunsa periodic sau cel putin in perioadele cand naparleste (de 2-3 ori pe an).
Aceste sfaturi le-am primit din partea doamnei doctor ginecolog si m-a asigurat ca nu are ce sa se intample. In plus, tot dumneaei m-a instiintat la vremea aceea ca anticorpii pentru toxoplasmoza se capata foarte greu, iar daca nu ii am, sa fiu foarte atenta in spalarea fructelor si a legumelor, a prepararii carnurilor foarte bine termic, pentru ca exista sansa de a fi contaminate. Deci pisica nu este singura care poate transmite aceasta bacterie - toxoplasma. Iar faptul ca este inchisa in casa, nu are acces afara, unde sunt tot felul de bacterii ce pot fi luate pe labute, pe blanita, reprezinta inca o oportunitate buna de a avea animalutul alaturi, fara sa renunti la el.
Este drept ca mi-a fost totusi teama la primul bebe sa o las in preajma lui mai mult decat e necesar. Asa ca atunci cand am ajuns de la maternitate cu bebe#1 in scoica, am lasat-o sa se apropie de el (dormea in scoica), sa il miroasa, insa singurica s-a indepartat de el dupa vreo doua minute. Pana la 5-6 luni nu i-am permis sa se urce in patutul lui, iar atunci cand statea in pat, bebe#1 statea pe burtica pe un pled pe pat, iar Ronti (pisica) la distanta de el. Pisicile inteleg foarte bine si imita comportamentul stapanului. Astfel, dupa ce am inceput diversificarea cu bebe, i-am permis sa se apropie si astfel, au devenit foarte buni prieteni. Dupa 1 an de zile, i-am permis sa se urce in pat cu el si sa doarma impreuna. Dar respectam in continuare sfaturile primite de la doamna doctor ginecolog in privinta ei.
Cu bebe#2 cred ca voi mai mult indulgenta, in sensul ca daca pisica va dori sa stea in preajma bebelusului mai mult, ii voi permite atat timp cat nu implica alte riscuri (sa o apuce de blanita sau sa muste din blanita ei, spre exemplu); in orice caz, am o pisica foarte blanda si ascultatoare, uneori chiar lenesa, dar care are in prezent partener foarte bun de joaca pe bebe#1, cu care se intelege de minune. Iar el o adora.
Deci, mamici si viitoare mamici, nu privati mediul dumneavoastra de un animalut de companie, atat timp cat sunt respectate niste reguli minime de precautie si igiena! Copilasii pot creste foarte frumos si de pot dezvolta armonios si alaturi de un animal de companie, care deja face parte din familie si nu este doar un moft de moment. :)
Comentarii