Incarcat in Cumparaturi pentru bebe - #emotii #bagaj de maternitate #utile #igiena personala
381 vizualizariA venit si randul experientei cu bagajul de maternitate. Emotii mari, deoarece momentul nasterii se tot apropie. Desi la bebe#1 am ales sa fac bagajul in saptamana 32, iata ca la bebe#2 nu am mai avut rabdare si am inceput treptat-treptat din saptamana 20.
Ei bine, pregatirile au inceput prin a primi hainute si pompa de san de la o prietena, cu mentiunea ca unele din hainute sunt absolut noi, doar spalate si calcate, fara a mai fi apucat sa le fi purtat bebita ei. Daca la bebe#1 am primit foarte multe hainute de baietel de la o alta prietena, care a cumparat foarte multe hainute de prematur si nou-nascut, insa nu am apucat sa le dau lui bebe#1, deoarece s-a nascut ca un bebe de "3-4luni" (asa cum mi-a zis o asistenta medicala de pe neonato), iata ca la bebe#2 mi-am invatat lectia si am mentionat prietenei care are fetita ca mi-as dori sa imi dea lucrusoare de nou-nascut si de 3 luni (daca are, desigur). Bineinteles ca este o prietena super darnica si mi-a daruit tot ce a primit pentru fetita ei, inclusiv ce a cumparat si ea, din fericire se potrivesc asteptarilor mele. In orice caz, tot ceea am primit sau cumparat la randu-mi pentru bebe#! am dat mai departe, pentru ca sunt hainute ce pot fi transmise si altor generatii bune de bebei cu sau fara posibilitati financiare din partea parintilor.
Revenind la bagajul de maternitate, (dupa cum s-a observat, mie imi place sa povestesc mult) am decis sa il fac din timp de data aceasta pentru bebe #2. De ce ? pentru ca odata cu timpul, si noi evoluam si se gasesc tot felul de chichitze care pot fi adaugate sau scoase din lista de maternitate.
Daca la bebe#1 am pus de toate in bagaj (am nascut la Polizu si am cam abut nevoie de tot), iata ca la bebe#2 ( voi naste la Giulesti), voi avea nevoie strict de o gentuta pentru mine si de un rucsacel unde voi avea dosarul medical, actele de identitate, portofelul pentru vreun moft de la tonomatul de dulciuri si cam atat. Ah, desigur si niste chestii de igiena personala, pe care oricum le folosesc zi de zi. In orice caz, cu fiecare sarcina, am redus foarte mult din obiectele de igiena : parfum zero, vopsea de par zero, balsam de par zero, oja zero, etc.
Am preferat sa folosesc strictul necesar, intrucat lui bebe nu ii trebuie piele parfumata, ci trebuie sa o simta pe mami asa cum este ea naturala si curata.
La ce m-am gandit sa iau acum in bagajul de maternitate reprezinta o parte principala pentru marele eveniment: deodorant fara miros, un sapun lichid, un prosop de fata si unul de corp (70x140cm), 2 camasi de noapte de alaptat, doua perechi de pantaloni lungi si doua tricouri din bumbac mai gros (ca doua seturi improvizate de pijama), fara gel de dus, pentru ca sapunul lichid mi-este suficent pentru perioada de spitalizare, o periuta de dinti si o pasta de dinti pentru copii (avand pe bebe #! care se spala deja pe dinti, ii pot imprumuta pasta de dinti pentru cateva zile, el avand deja stoc de paste di periute de dinti), chiloti mari, absorbante de noapte, dar si cele de lauzie, doua elastice de par ( de cand l-am nascut pe bebe#1 m-am specializat in a-mi face cocuri si parul creste foarte des fiind strans), un big (il voi folosi pana la nastere daca e cazul), o oglinda mica (noi, femeile, stim ce inseamna sa ai burtica de gravida si sa te ajuti de o oglinda), doua perechi de sosete, o pereche de papuci din guma (sunt foarte practici). Cam atat momentan.
Desigur ca pe parcurs, e posibil sa am nevoie si de altele, dar va fi sotul care mi le va aduce.
In orice caz, este foarte important sa fim cat mai practice, pentru ca atunci cand vom naste, nu vom mai avea atat timp sa ne "rasfatam" ca la o "statiune", ci ne va interesa sa fim curate, sa invatam sa alaptam (da, eu am suferit ca nu am avut un ghid in maternitatea Polizu sa ma invete sa alaptez, ci doar au tras de sanii mei si au tipat la mine ca la un animal; de aceea, am ales si Giulesti pentru a doua nastere, avand cunostinte care au nascut acolo si au fost invatate sa alapteze, plus ca s-au putut odihni, avand bebelul pe maini foarte bune) si, foarte important, sa apucam sa mancam ceva si sa ne putem odihni, fara sa mai resimtim atat de mult perioada de lehuzie.
Daca la bebe#1 am cazut in depresie postnatala pentru neputinta de a alapta si multe altele (recunosc ca mi-era teama si de umbra mea, atat de nelinistita am fost), la bebe#2 mi-am invatat lectia si stiu ca daca nu voi reusi din maternitate sa alaptez, cu siguranta voi apela la un consultant in alaptare. (ceea ce va recomand si voua, mai ales daca sunteti la bebe #1 si aveti nevoie de ajutor)
Da, nu toate reusim sa alaptam din prima, dar asta e alta poveste. Important e ca exista alternative sanatoase si ajutor din partea oamenilor cu adevarat prieteni.
In principiu, bagajul de maternitate trebuie sa contina lucruri absolut stricte in prima faza, ca apoi sotul/ruda apropiata sa iti mai poate aduce la spital ceea ce mai ai nevoie.
Spor la cumparaturi (cu ratiune) si nastere usoara, dragi gravidute!
Comentarii