Bloguri

Top 11 orașe din România de vizitat

 • România cu greu poate fi numită destinație turistică populară în comparație cu alte țări europene. Mulți cred că este extrem de sărac în puncte de vedere și priveliști frumoase, dar nu este așa. În România există orașe care merită atenția unui călător, iar aceasta nu este doar capitala. Citiți o selecție din catalogul imobiliar Korter.ro

  Lista orașelor din România de vizitat

  • București
  • Brasov
  • Sibiu
  • Sighisoara
  • Timisoara
  • Sinai
  • Constanta
  • Iași
  • Tirgu Mures
  • Alba Julia
  • Cluj Napoca

  București - capitala României Capitala, cel mai mare din zonă și cel mai populat oraș din România, în care trăiește aproape 2% din populația țării. Bucureștiul este considerat și unul dintre cele mai populate orașe din Balcani. Dacă te plimbi prin cartierele istorice ale Bucureștiului, atunci asemănările capitalei românești și franceze nu vor aluneca de tine. Și totul pentru că până la jumătatea secolului XX orașul a fost construit în stilul Bozars, deoarece aceste clădiri au asemenea asemănări arhitecturale cu clădirile otomane din Paris.

  Brașov - Salzburgul românesc

  Brașovul a fost numit cândva Kronstadt, iar în anii cincizeci ai secolului trecut chiar a reușit să găsească numele Orashul-Stalin în onoarea liderului sovietic. Astăzi este un oraș frumos, care este adesea numit Salzburgul românesc. Asemănarea cu orașul austriac îi este atașată de maiestuoasa arhitectură gotică din partea veche a orașului cu atracția principală - Biserica Neagră, care este una dintre cele mai importante din Balcani.

  Sibiu - un oraș pitoresc în inima Transilvaniei

  Sibiu este situată în inima țării, în regiunea Transilvaniei. În 2007, Sibiul român, împreună cu Luxemburg, au împărtășit statutul onorabil de capitală culturală a Europei, iar astăzi are ceva de atras turiști. Chiar dacă ocoliți muzeele orașului, vă puteți bucura pe deplin de mers pe străzile sale înguste cu turnuri, capele și mici case de zâne.

  Sighisoara - Patrimoniul Arhitectural Mondial

  Dacă ați vizionat basmul sovietic bun „Ucenicul doctorului” de Boris Ritsarev, atunci vă puteți imagina cu siguranță Sighișoara, pentru că acest film a fost filmat aici. Acest oraș este considerat pe drept unul dintre cele mai frumoase din România și este inclus chiar în lista patrimoniului mondial UNESCO.

  Timișoara - Viena românească

  Timișoara este situată în partea de vest a României, la cincizeci de kilometri de granița cu Serbia. Este al treilea oraș ca mărime din țară. Dacă Brașovul este Salzburgul românesc, atunci Timișoara este Viena locală. Cu capitala Austriei Timișoara, arhitectura orașului vechi colorat este legată.

  Sinai - un oraș de natură orbitor în Carpați

  Orașul românesc Sinai este numit „perla Carpaților”, în partea de sud a căreia se află. Sinaia nu este doar un frumos oraș românesc, ci și una dintre cele mai mari stațiuni de schi din țară cu o natură uimitoare. Sinaia este situată în Valea Prahovei - una dintre cele mai pitorești din țară.

  Constanța - oraș stațiune pe Marea Neagră

  Constanța este un oraș resort românesc de pe coasta de vest a Mării Negre. De-a lungul existenței sale ca așezare, Constanța a aparținut grecilor antici, romanilor, otomanilor, până când a devenit în sfârșit o stațiune populară, unde oamenii nu numai că vin să se relaxeze pe plajă, dar își îmbunătățesc sănătatea datorită prezenței izvoarelor minerale.

  Iași - Orașul monumentelor și universităților

  Iașiul are o istorie bogată, care este surprinsă în arhitectura sa și în numeroase monumente. Simbolul orașului este Palatul Culturii, cu un frumos turn central. Iași este unul dintre cele mai mari centre de învățământ din România: pe lângă numeroase școli, licee și colegii, există mai mult de 10 universități.

  Tirgu Mures - un oras frumos din centrul Transilvaniei

  Orașul mic din Transilvania nu provoacă nicio asociere în rândul turiștilor străini, dar când vin aici, orașul nu îi lasă indiferenti. Una dintre principalele atracții ale orașului este cetatea, există și o grădină zoologică, o bibliotecă, o crama.

  Alba Julia - un vechi oraș cu ziduri din Transilvania

  Alba Julia nu este doar unul dintre cele mai vechi orașe din Transilvania, ci întreaga țară. Prima mențiune despre aceasta datează din antichitate. Atracția principală, mândria și simbolul orașului este o cetate cu un zid sub forma unei stele uriașe.

  Cluj-Napoca - un oraș al diversității arhitecturale

  Unul dintre cele mai interesante orașe românești pentru turiști, care la sfârșitul secolului XX a obținut statutul de centru cultural și economic al țării. Cluj-Napoca este al doilea oraș ca mărime din România după București. Orasul este incredibil de divers in arhitectura sa: combina baroc, gotic, art deco si cladiri socialiste.


Comentarii

0 comentarii

Comentarii Publice

Poti sa comentezi si anonim (vezi casuta la final dupa ce scrii mesajul)
 

Mesaje de la acelasi autor

Din aceeasi categorie...