-
După controlul de rutină, trebuie să merg la un laborator să îmi fac o serie de analize. Ținând cont că am Rh negativ și soțul are Rh pozitiv, este necesar să fac și titrarea de anticorpi. Așa am procedat și la prima sarcină, făceam periodic titrarea de anticorpi. Nu am avut probleme, de fiecare dată erau ok analizele. După prima naștere mi s-a administrat o injecție în primele 48 h de la naștere.
Probabil că sunt multe mămici în această situație, motiv pentru care doresc să împărtășesc cu voi sfatul primit de la medic. O femeie cu Rh negativ poate să aducă pe lume copii sănătoși, la fel ca și o femeie cu Rh pozitiv.
Auzeam foarte des mituri cum că doar primul copil nu ar fi cu risc sau doar copiii cu număr impar (adică primul, al treilea, al cincilea, etc) însă nu e o regulă. Mi-am pus și eu o întrebare simplă: Dacă Rh'ul negativ reprezintă un risc în sănătatea bebelușilor, de ce în cazurile în care ambii părinții au Rh pozitiv se nasc copii cu tot felul de probleme? Deci, da....este un mit!
Vreau să vă încurajez, dragi mămici sau viitoare mămici care sunteți în această situație. Fiți încrezătoare, faceți tot ce ține de voi: analize, control medical și cel mai important, nu vă stresați nici cu asta și nici cu altceva! Dăunează sarcinii!
Comentarii