-
Băița este un lucru atât de frumos, dar de care eu m am temut extraordinar de tare. Privesc bebelușul ca pe ceva foarte firav și îmi e teamă să îl ating . Sunt și eu în aceeași categorie de părinți lipsiți de curaj când vine vorba de băiță. E așa mic și firav și dulce, ca un gândăcel și parcă nu aș vrea să îl strivesc. Așa că am lăsat băița de fiecare dată în grija sotului.Soțul meu nu are nicio teamă, se descurcă foarte bine, e îndemânatic. Eu îl ajut doar la partea de final, când îl ștergem, când îl dăm cu cremă și îl „împachetăm” pentru somn.
Deși foarte mulți specialiști spun că ar trebui să facem baie în fiecare seară, doctorul nostru de familie, care mi-a văzut bebele, spune că o dată, de două ori pe săptămână este de ajuns, pentru că ei nu transpiră, nu merg de-a bușile să se murdărească. Noi îi facem de două ori pe săptămână baie complet, și pe cap, iar în rest îl spălăm la funduleț de fiecare dată după ce are scaun.
Dacă le faceți baie în chiuvetă, puneți deasupra un prosopel, astfel încât pielea lor să nu ia contact direct cu chiuveta, care e prea rece pentru ei. Noi așa îi facem baie momentan, urmând ca după cateva luni să-i facem în cădiță.Tot pentru a termina tot procesul cât mai repede, pregătiți tot ce aveț nevoie înainte de a începe băița
Ce ne trebuie pentru băiță:
Cădiță dezinfectată (în prima lună puteți face băița în chiuvetă, care a fost dezinfectată și clătită bine)
Masă de înfășat
Scutec/ prosopel pe care să îl scoateți
Hăinuțe curate
Cremă/ulei de corp
Comprese sterile
Ser fiziolgic
Seringă
După băiță, temperatura optimă la care trebuie să stea un copil este de 22-24 de grade.
Comentarii