Bloguri

Jurnal de sarcina

Surpriză! Am aflat ce este bebe!

 •         Am fost la morfologia de trimestrul II. Pentru că era foarte aglomerat, doamna doctor care îmi monitorizează sarcina m-a trimis la un doctor minunat la o altă clinică, pentru realizarea morfologiei. Îmi amintesc și acum cum am pășit plină de emoții. Doctorul m-a invitat să mă așez și... hai să îl vedem pe bebe. I-am spus domnului doctor că am emoții. Însă de la atâtea emoții, am uitat să precizez că nu vreau să aflăm sexul copilului. Eram nerăbdătoare să îl văd. Și l-am văzut.

        Te-am revăzut, bebe. Ești iubire pură. Ești cel mai minunat bebeluș. Dormeai atât de frumos! Nici nu aveai idee că noi te priveam.

       

           Primul lucru pe care l-a spus doctorul, imediat ce a pus aparatul a fost:

  „Știați că aveți o fetiță?”.

  Iar eu i-am spus: „Nu voiam să aflăm sexul copilului decât la final”.

  Imediat doctorul a intervenit: „Dar e posibil să fie băiat, uite, își ține piciorușele lipite și nu îmi dau seama. Nu am știut”.

  „Este în regulă, nu vă faceți griji. De la atâtea emoții, am uitat să precizez”. 

        Bineînțeles, nu mai aveam stare, voiam să aflu. Oare este fetiță? A spus că poate fi băiețel doar să mă încurce pe mine?

   

        Îmi doream atât de mult să aflu! După ce a verificat ca totul să fie în regulă, îmi tot arăta fața bebelușului și îmi spunea: „Privește! Ce ți se pare că este?”. „Domnule doctor”, spun eu zâmbind, cuprinsă de emoție, „nu văd decât un mare semn de întrebare”.

      La un moment dat, doctorul mi-a spus: „Știu acum 100% ce este, am fost curios și am verificat bine. Vrei să știi?”. Bineînțeles, curiozitatea mea era întinsă la maximum dar trebuia să rezist tentației. Îmi apărea pe creieraș imaginea soțului meu care spunea: „vreau să aflăm ce este la naștere”. Așa că am refuzat.

   

       Când a completat fișa, a scris la sexul copilului „pacienta nu dorește să afle”. Mi-a propus să îmi dea altă foaie, și să o dau pe aceasta soțului. Nu puteam însă să nu fiu sinceră față de el, așa că am refuzat.

   

       Morfologia a decurs minunat, am vorbit cu domnul doctor despre naștere, mi-a oferit informații prețioase. Ește un doctor minunat! Numele său este Dan Deva și îl recomand cu drag! Un om foarte cald și deschis. 

   

        La final, mi-a spus: „Înțeleg că nu vrei să afli. Dar să știi că, indiferent ce este, are niște trăsături foarte frumoase și va fi un copil foarte frumos. Să îți amintești de cuvintele mele atunci când îl vei vedea pentru prima oară. Și m-aș bucura foarte tare să te văd în spital după ce naști, cu bebelușul în brațe. Să ai o naștere ușoară și fără dureri”.

   

             Și așa am plecat de la policlinică. Soțul meu mă aștepta nerăbdător, ba chiar începuse să își facă griji că a durat atât de mult. Înghețase de frig, dar continua să vină în fața spitalului să ne aștepte.

   

            După aceea, i-am povestit pățania, întrebându-l înainte dacă sigur vrea să știe, că este ceva legat de sexul copilului. Bineînțeles, că nu mai putea de curiozitate. „Îl sun pe doctor să văd ce este. Îi spun că m-am răzgândit, numai să aflu”. „Nu îl suni pe doctor. Eu tremuram de emoție, îmi bătea atât de tare inima, dar am rezistat și tu îți dorești acum să afli?”. 

             Am mers să facem cumpărături, dar gândul amândurora era numai la bebe. Văzând că nu rezolvăm nimic, i-am spus să îl sune. Fericit și plin de emoție, ia telefonul și îl sună. Am plecat de lângă el, inima mea iar bătea nebunește. Domnul doctor nu a răspuns.

   

            I-a lăsat mesaj, că este soțul meu și nu își mai poate stăpâni curiozitatea. Apoi, mai tare eram emoționați. Treceam pe lângă raioanele de produse, uitându-ne peste tot și nicăieri, toate gândurile noastre fiind într-o singură direcție. Probabil, dacă ne privea cineva, ar fi spus că suntem total paraleli cu lumea în care trăim. 

             

            Soțul meu spunea „Am primit mesaj” și se uita, dar nu era nimic. Telefonul lui vibra când primea un mesaj, dar el putea să bage mâna în foc că simte cum telefonul vibrează. Într-un final, ne-am liniștit și ne-am axat pe lista de cumpărături, consolați de gândul că nu avea să ne mai răspundă.

   

               Doctorul a răspuns însă pe la ora 22: „Aveți încredere în intuiția mamei, ea nu minte niciodată”. Însă intuiția mamei era acum prea copleșită. I-a scris soțul meu înapoi că ar fi bucuros dacă i-ar liniști însă curiozitatea.

             Dimineața, după ce soțul meu a venit de la baie, a spus „Am venit să îmi pup prințesele”. Nu înțelegeam, dar mi-a arătat mesajul domnului doctor: „Eu am văzut o Mică Prințesă”. 

               Bebe al nostru din pântecel, minunea noastră este o ea! <3 


Comentarii

0 comentarii

Comentarii Publice

Poti sa comentezi si anonim (vezi casuta la final dupa ce scrii mesajul)
 

Mesaje de la acelasi autor

Din aceeasi categorie...

 • O sa avem o fetiță

  La morfologia fetala de trimestrul I am aflat că vom avea o fetiță iar la ecografia de 16 săptămâni ni s-a confirmat. Nu ne doream ceva anume dar bucuria că este totuși fetiță ne-a copleșit. Am ales n...
 • Te iubesc, fetita mea!

  Scriu, sterg...o iau de la capat...nu exista cuvinte alese pentru a putea descrie ceea ce simt, de cand tu, fiinta gingasa cresti in burtica mea❤️De la aflarea vestii, m au tot trecut o multime de emo...
 • Prima morfologie

  Am ajuns in saptamana a 12-a. Am mers la medic pentru a face prima morfologie. A fost un moment emotionant, pentru ca s-a confirmat ca bebe 2 va fi baietel. Am aflat ca bebe este perfect sanatos, dar ...
 • Sunt fetița

  Am aflat ce se ascundea subt bătăi subtile in peretele burtici mele. Da, așa cum mă așteptam ,o fetiță cucuiata
 • Am aflat sexul copilului

  La 21 de saptamani am mers la medic pentru o morfologie fetala de trimestrul 2. Eram destul de conștientă ca voi afla sexul bebelusului, asa ca am mers foarte încrezătoare si binedispusa. Eu imi dorea...
 • Aflarea sexului

  Aproape de săptămâna 13 am mers la Dr pt prima morfologie de trimestrul 1 și tot atunci am aflat și sexul, deși noi am știut de la bun început ce o sa fie
 • Am aflat sexul bebelusului

  A sosit cel mai asteptat moment din ultimele saptamani: Am aflat sexul bebelusului!!!
 • Am aflat sexul copiilor

  Pana la 12-14 saptamani am avut stari de greata,voma,am slabit 4 kg de la 58 kg la 54 kg .dar usor- usor am revenit la normal si mancam ca inainte . Pe 15 ianuarie 2020 la morfologia de trimestrul 1...
 • Rezultat Test Panorama

  Buna ziua tuturor! Saptamana trecuta a avut loc prima morfologie fetala, a doua zi am fost la recoltare pentru testul Panorama, iar a 3a zi am fost la boli infectioase. Imediat dupa aceste 3 eveniment...
 • Aflarea sexului lui bebe

  Bună burtici. Vreau să vă împărtășesc cum am aflat dacă bebe e băiețel sau fetiță. Inspirată din ideile celor din afară am vrut să afle sexul cineva apropiat iar noi sa aflăm printr-o mini petrecere i...