Incarcat in Cumparaturi pentru bebe - #haine de gravida
904 vizualizariTare am eu o oroare fata de lucrurile de orice gen care sunt restrictive prin natura. Printre astea se numara si hainele de gravida, care, pe lânga faputul ca sunt mai scumpe (nu ca ar avea o croiala faina sau de o calitate superiaora, ci pentru simplu fapt ca cei care produc si comercializeaza aceste obiecte vestimentare profita de naivitatea si entuziasmul viitoarelor mame si îsi axeaza strategiile de marketing pe crearea falsei impresii în mintea viitoarelor mame ca au nevoie de aceste haine), sunt purtabile o perioada foarte scurta de timp.
Nu pot sa zic ca am fost vreo norocoasa ca nu m-am îngrasat în timpul sarcinii. Am pornit de la 49 de kilograme, iar acum am aproape de 57 si, ce-i drept, 99% din acest exces de kilograme e burta. Fara sa fac o obsesie din asta mi-am monitorizat dieta si greutatea în timpul sarcinii. În primele 2 luni de sarcina luasem deja vreo 3 kilograme si e mai usor sa previi decât sa te chinui pe urma sa dai jos (si stiu asta pentru ca am avut lupta cu kilogramele în plus pe la 20 de ani, când am reusit sa slabesc 16 kilograme si sa ma metin de atunci cu plus minus trei patru kilograme la aceasi greutate, acum având 29 de ani), asa ca am început sa fiu mai atenta la ce manânc. Pot sa zic ca am avut noroc ca nu am avut pofte exagerate, ci doar pofte sanatoase gen supe sau fructe, ba acum mai spre trimestrul trei am început sa am pofte de dulciuri, care sunt cauzate de lipsa de calciu, fiindca, dupa cum probabil stiti deja în cel de-al doilea trimestru femeile însarcinate nu au voie sa ia suplimente de calciu pentru ca dauneaza bebelusului. Obiectvul meu a fost si este sa nu depasesc 60 de kilograme în timpul sarcinii.
Poate nu pare mult, dar la cei un metru si aproape 60 de centimetri ai mei cele 8 kilograme concretizate într-un ditamai pepenele numit burta, sunt imense, iar pepenasul începuse si sa creasca si sa se cunoasca înca de la început. Totodata purtarea hainelor strâmte pe burta îmi dadea înca de la început o senzatie de sufocare si îmi amplifica parca greturile. Daca în liceu îmi placea sa port corsete strâmte si ma simteam asa de bine si de confortabil în ele, cu trecerea anilor am început sa ma simt din ce în ce mai confortabil în haine mai largi, nestrânse pâna în punctul culminant de acum din sarcina unde mi se face rau efectiv de la purtarea hainelor strâmte. Nici sutien nu îmi place sa port.
Pe lânga asta, cu toata treaba cu covidul pe timpul sarcinii (ca au pornit cam o data, si covidul si sarcina), am stat mai mult în casa ce-i drept, iar în ocaziile când a fost musai sa ies iata cu ce m-am îmbracat.
În primele luni de sarcina, în primavara, când burta începuse a creste am apelat la metoda elasticului pentru pantaloni. Adica luam un elastic simplu de birou sau de par îl dadeam pe dupa nasturele pantalonilor, îl treceam apoi prin gaura / gaica dedicata nasturelul, iar apoi din nou în jurul nasturelui. Asta a mers bine de tot în primele 4-5 luni. Pentru statul prin casa am taiat efectiv o dunga verticala la niste egari, am facut trei - patru gauri pe fiecare parte a taieturii si am trecut un siret în x-uri (cam ca la corset) prin acele gauri. Si asta a mers perfect. Poti gasi o peeche de egari sau colanti cum li se spune mai dichist cu 10-15-20-30 de lei, dar o pereche de colanti speciali pentru gravide e doar de la 50 de lei în sus. Mi se pare strigator la cer. Am avut noroc ca am pastrat o pereche de pantaloni din tineretea mea de dinainte sa slabesc, si în putinele, dar doritele ocazii în care a fost mai racoare (m-a exasperat caldura acestei veri), am purtat respectivii pantaloni. Tot pe timpul verii am mai purtat niste rochite croite mai larg pe poale si pe burta sau cu pliuri pe care le aveam si care însarcinata sau nu îmi vin.
Pentru somn si stat prin casa am mai cumparat câteva tricouri gen rochita mai largute, pe care stiu ca o sa le port mult timp dupa ce nasc si revin la dimensiunile originale, fiindca sunt comode.
Sa nu va lasati pacalite ca o femeie însarcinata are musai nevoie de haine de gravida, e posibil cu luarea în grutate sa aveti nevoie de marimi mai mari de haine, dar trebuie, înainte sa dati banii sa va gânditi la care sunt alternativele, la ce obiecte vestimentare detineti deja si daca pot fi modificate sau adaptate.
Comentarii