Bloguri

Jurnal de sarcina

Nu am cumpărat haine de gravidă în 34 de săptămâni

 • Tare am eu o oroare față de lucrurile de orice gen care sunt restrictive prin natură. Printre astea se numără și hainele de gravidă, care, pe lângă faputul că sunt mai scumpe (nu că ar avea o croială faină sau de o calitate superiaoră, ci pentru simplu fapt că cei care produc și comercializează aceste obiecte vestimentare profită de naivitatea și entuziasmul viitoarelor mame și își axează strategiile de marketing pe crearea falsei impresii în mintea viitoarelor mame că au nevoie de aceste haine), sunt purtabile o perioadă foarte scurtă de timp. 

  Nu pot să zic că am fost vreo norocoasă că nu m-am îngrășat în timpul sarcinii. Am pornit de la 49 de kilograme, iar acum am aproape de 57 și, ce-i drept, 99% din acest exces de kilograme e burta. Fără să fac o obsesie din asta mi-am monitorizat dieta și greutatea în timpul sarcinii. În primele 2 luni de sarcină luasem deja vreo 3 kilograme și e mai ușor să previi decât să te chinui pe urmă să dai jos (și știu asta pentru că am avut lupta cu kilogramele în plus pe la 20 de ani, când am reușit să slăbesc 16 kilograme și să mă mețin de atunci cu plus minus trei patru kilograme la aceași greutate, acum având 29 de ani), așa că am început să fiu mai atentă la ce mănânc. Pot să zic că am avut noroc că nu am avut pofte exagerate, ci doar pofte sănătoase gen supe sau fructe, ba acum mai spre trimestrul trei am început să am pofte de dulciuri, care sunt cauzate de lipsa de calciu, fiindcă, după cum probabil știți deja în cel de-al doilea trimestru femeile însărcinate nu au voie să ia suplimente de calciu pentru că dăunează bebelușului. Obiectvul meu a fost și este să nu depășesc 60 de kilograme în timpul sarcinii. 

  Poate nu pare mult, dar la cei un metru și aproape 60 de centimetri ai mei cele 8 kilograme concretizate într-un ditamai pepenele numit burtă, sunt imense, iar pepenașul începuse și să crească și să se cunoască încă de la început. Totodată purtarea hainelor strâmte pe burtă îmi dădea încă de la început o senzație de sufocare și îmi amplifica parcă grețurile. Dacă în liceu îmi plăcea să port corsete strâmte și mă simțeam așa de bine și de confortabil în ele, cu trecerea anilor am început să mă simt din ce în ce mai confortabil în haine mai largi, nestrânse până în punctul culminant de acum din sarcină unde mi se face rău efectiv de la purtarea hainelor strâmte. Nici sutien nu îmi place să port. 

  Pe lângă asta, cu toată treaba cu covidul pe timpul sarcinii (că au pornit cam o dată, și covidul și sarcina), am stat mai mult în casă ce-i drept, iar în ocaziile când a fost musai să ies iată cu ce m-am îmbrăcat. 

  În primele luni de sarcină, în primăvară, când burta începuse a crește am apelat la metoda elasticului pentru pantaloni. Adică luam un elastic simplu de birou sau de păr îl dădeam pe după nasturele pantalonilor, îl treceam apoi prin gaura / gaica dedicată nasturelul, iar apoi din nou în jurul nasturelui. Asta a mers bine de tot în primele 4-5 luni. Pentru statul prin casă am tăiat efectiv o dungă verticală la niște egări, am făcut trei - patru găuri pe fiecare parte a tăieturii și am trecut un șiret în x-uri (cam ca la corset) prin acele găuri. Și asta a mers perfect. Poți găsi o peeche de egări sau colanți cum li se spune mai dichist cu  10-15-20-30 de lei, dar o pereche de colanți speciali pentru gravide e doar de la 50 de lei în sus. Mi se pare strigător la cer. Am avut noroc că am păstrat o pereche de pantaloni din tinerețea mea de dinainte să slăbesc, și în puținele, dar doritele ocazii în care a fost mai răcoare (m-a exasperat căldura acestei veri), am purtat respectivii pantaloni. Tot pe timpul verii am mai purtat niște rochițe croite mai larg pe poale și pe burtă sau cu pliuri pe care le aveam și care însărcinată sau nu îmi vin. 

  Pentru somn și stat prin casă am mai cumpărat câteva tricouri gen rochiță mai lărguțe, pe care știu că o să le port mult timp după ce nasc și revin la dimensiunile originale, fiindcă sunt comode. 

  Să nu vă lăsați păcălite că o femeie însărcinată are musai nevoie de haine de gravidă, e posibil cu luarea în grutate să aveți nevoie de mărimi mai mari de haine, dar trebuie, înainte să dați banii să vă gândiți la care sunt alternativele, la ce obiecte vestimentare dețineți deja și dacă pot fi modificate sau adaptate. 


Comentarii

1 comentariu

Comentarii Publice

Poti sa comentezi si anonim (vezi casuta la final dupa ce scrii mesajul)
 

Mesaje de la acelasi autor

Din aceeasi categorie...