Bloguri

Jurnal de sarcina

Lucruri homemade pentru venirea bebelușului

 • Sunt acum pe ultima sută de metri, sau cel puțin așa se simte în săptămâna 35. Ce am avut de cumpărat am cumpărat, mai mult online, azi fiind chiar impresionată că au ajuns unele lucruri comandate de pe amazon și au venit prin curier până la ușă, iar eu, în ignoranța mea, dacă până mai ieri am comanda doar de pe ebay internațional mă așteptam să primesc aviz să mă duc la poștă. Asta ca o mică paranteză. Am făcut eu și o listă cu prețurile și o listă mai detaliată cu esențialele, dar pe lângă astea am mai simțit eu nevoia de încă câteva lucruri pentru bebe și pentru casă. 

  Practicalitatea fiind pe primul plan și având și ceva timp liber în care nici măcar nu pot face mare lucru fizic din cauza burții și simțind și marea nevoie de a face ceva concret am decis să fac eu câteva lucruri pentru bebe. 

  În primul rând, din moment ce cochetasem cu crochetatul în trecut, am decis să croșetez o păturică, iar studiul de piață făcut în legătură cu păturici pentru bebe m-a ajutat în deciderea unui design practic cu incheiere atât pe mijloc cât și jos și am făcut-o și destul de mărișoară cât șă îi vină mai mult timp. Cred că cu ajutorul unor tutoriale de pe youtube oricine poate face o asemenea păturică cu timpul necesar alocat și multă răbdare. Totodată cu cât ața e mai groasă cu atât pătura e mai groasă și gata mai repede. Mi-a luat tot cam atâta timp să fac și să cos naturii cât mi-a luat să fac toată pătura. Nici nu mă simt în stare și nici nu am chemarea să învăț să croșetez chestii mai complicate de atât, dar păturica m-a ajutat că am făcut-o ascultând videouri pe youtube și stând în pat. 

  Aici e o poză cu păturica!

   

  Pentru păturică costurile sunt costurile aței și eventual a unor croșete (dacă nu le aveți deja), iar dacă optați pentru nasturi mai este și costul nasturilor. Eu am vrut nasturi, dar am vrut niște nasturi mari, pe principiul dacă doamne ferește reușește bebe să desprindă vreun nasture, sau dacă se desprinde el de la mama natură în ciuda temeiniciei cu care i-aș coase eu, să nu îi încapă în guriță acei nasturi. Și nu am găsit ceva și mare și frumos (tot ce am găsit era un set de 7 nasturi de diferite culori, iar după cum se poate vedea păurica era deja în culori diferite și nu s-ar fi potrivit). 

  Pe lângă păturică am mai făcut niște cutii de depozitare ca urmare a frustrării de a nu găsi exact ce vreau. La cutii autocolantul e cel care costă, dar ai satisfacția că ai unde pune lucrurile lui bebe. Am să actualizez cu o poză când am mai multe gata (deocamdată am reușit să fac 4).

  Pe lângă asta vreau să fac niște decorațiuni speciale. Voi ce ați făcut homemade pentru bebe?


Comentarii

2 comentarii

Comentarii Publice

Poti sa comentezi si anonim (vezi casuta la final dupa ce scrii mesajul)
 

Mesaje de la acelasi autor

Din aceeasi categorie...