Incarcat in Cumparaturi pentru bebe - # ##comenzi #bebe #cumparaturi
528 vizualizariO alta parte placuta si neplacuta în acelasi timp legata de venirea pe lume a unui nou suflet este organizarea spatiului pentru noul nascut. Spun spatiu, pentru ca degeaba o numim camera copilului, fiindca, adevarul este ca o data cu venirea pe lume a noului nascut toata locuinta se schimba pentru a se plia pe nevoile noului venit si se umple cu lucruri, unele mai utile altele mai inutile, dedicate acestui scop.
Pâna si pentru un stil de viata minimalist tot e nevoie de foarte multe lucruri, iar cum în Româna urbana cea mai mare parte a populatiei locuieste la bloc, în spatii relativ mici, organizarea optima a spatiului devine critica atât din punctul de vedere al functionalitatii, cât si din punctul de vedere al confortului. E clar ca nu e confortabil sa nu ai nici unde sa te misti, dar foarte nepractic sa îti lipseasca din trebuincioase.
De aceea este foarte bine sa abordam un stil de viata, daca nu întru totul minimalist, macar inspirat din minimalism. Este foarte tentant navigând printre strategiile de marketing care vor sa ne transforme în consumeristi sau consumeriste cât mai avide, sa cedam tentatiei de a cumpara tot felul de obiecte care promit fie sa fie extraordinar de folositoare ori care prin aspectul lor ne gâdila simtul estetic cel putin în magazin.
O metoda foarte buna de a rezista tentatiei este de a astepta trei zile înainte de cumpararea acelui lucru, timp în care avem ragazul necesar sa consideram alternativele acelui produs în cazul în care dorim sa cumparam un produs pe criteriul functionalitatii sale, precum si sa analizam raportul calitate pret al produselor similare.
De exemplu, de câteva saptamâni bune tot am cautat produse de depozitare (cutii, tabureti, ladite, etc.). Stiam foarte bine care este spatiul de care dispun (masurat la centimetru), care este bugetul pentru spatiul respectiv, si ce vreau sa depozitez acolo. Lazi, ladite, cutii, cutiute, cosulete exista pe piata într-o multitudine de modele, însa, cu sinceritate, nu am gasit nimic care sa mi se para optim din puntul de vedere al raportului calitate-pret.
Varianta cea mai buna a fost sa cumpar o ladita (de la Sellgros), împreuna cu niste autocolant de mobila (de la Dedeman) si sa fac eu singura din niste cutii de carton, pe dimensiunile pe care le doream atât separatoare pentru ladita, cât si alte cutii de depozitare. O solutie foarte buna este sa facem noi o parte din lucrurile care altfel ar fi fie mult prea scumpe, fie nu s-ar plia pe nevoile noastre.
O alta solutie este refolosirea mobilierului deja avut. De cele mai multe ori nu are rost sa aruncati un obiect de mobilier deja detinut pentru cumpararea altuia care promite ca e special pentru bebe. O biblioteca e o biblioteca si un dulap e un dulap. Desigur daca avem un obiect de mobilier stricat al carui reconditionare ar fi mai scumpa decât achizitia unuia nou, atunci e o cu totul alta poveste.
Totodata, daca cumparam piese noi de mobilier trebuie sa fim foarte atente la utilitatea si calitatea acestora, ele fiind ceva ce nu vrem sa cumparam frecvent.
Trebuie sa luam în seama si daca chiar avem nevoie de obiectul respectiv, si unde si cum se va potrivi pe lânga obiectele detinute. Sper ca aceste lucruri sa va ajute sa nu chestuiti prea mult pe aceste aspecte.
Comentarii