Incarcat in Pregatirea pentru maternitate - ##nastere la stat #nastere la privat
304 vizualizariPentru o viitpare mamica, indiferent daca este la prima nastere sau nu, este foarte important mediul in care isi aduce pe lume copilasul si persoanele care ii sunt alaturi in cel mai important moment din sarcina si chiar si din viata viitoarei mamici și anume, nasterea bebelusului.
Deși adevărul dificil este că încă au motive să fie sceptice să nască la stat, condițiile din multe spitale de profil, mai ales în marile orașe, s-au îmbunătățit considerabil în ultimul deceniu.Dacă teama de disconfort, fizic sau emoțional, înclină balanța în favoarea maternităților private, „disconfortul” financiar o echilibrează. Suma scoasă de părinți din buzunar într-o maternitate de stat, inclusiv în contextul unor plăți informale, fenomen ce s-a mai diminuat în ultimii ani, ajunge la 2.000 – 3.000 de lei, fără analize. E o sumă care nu se apropie, nici pe departe, de costurile din privat, ce pot depăși 18.000 de lei în 2023, în funcție de condițiile oferite mamei și copilului, dar și de durata spitalizării ori de procedurile făcute.
Personal,am ales sa nasc la stat si am preferat sa folosesc banutii economisiti astfel pentru a-i asigura bebeluslui toate cele necesare. Maternitatile de stat, desi au reputatie proasta nu sunt toate rele si exista in orasele mari maternitati bine dotate, Desigur, nu trebuie sa alegem orice spital deoarece in orasele mici nu gasim medici la orice ora si in oirce zi si astfel ne putem pune in pericol viata noastra sau chiar a bebelusului. Personalul si anume asistentele si moasele pentru ca ele ne ingrijesc in cea mai mare parte din timp, in functie de indicatiile primite de la medic, fac foarte mare diferenta prin modul sau de a se comporta sau de a vorbi. Din pacate, exista spitale in care pacientelor li se vorbeste foarte urat, li se arata nepasare fata de suferinta prin care trec și asta face foarte multe mamici sa faca efortul financiar de a alege o maternitate privata, unde personalul este selctat mult mai atent si nu se accepta comportamente negative fata de paciente.
Eu am nascut la Spitalul Filantropia din Bucuresti la primele doua sarcini si, deoarece experienta a fost una buna voi merge si de data aceasta tot acolo. Conditiile foarte bune, mancarea buna si foarte multa atentie din partea personalului pe parcursul travaliului. Nastere usoara, dragi mamici!
Comentarii