Atunci când o femeie este însarcinata, nici kilogramele nu par sa îi eclipseze fericirea din privire ?i zâmbet. Însa, acest aspect este deosebit de important, mai ales ca multe femei aleg sa se rasfe?e cu tot felul de alimente, pe fondul ideii de pofta de gravida ?i a concep?iei ca celui mic nu trebuie sa-i refuzi niciun moft.
Eu personal am luat in greutate 8.5 kg pana in saptamana 38 de sarcina fara sa ma abtin de la nimic ,am mancat normal, dar pentru unu nu pentru doi J . Mamicile care sufera de disgravidie (greata, varsaturi accentuate) în primele luni, vor pierde în kg initial, apoi vor relua ritmul de crestere în greutate. Unele mamici retin mai multe lichide depinde de la o persoana la alta.
Sfaturi practice:
Cântariti-va la prima vizita la medicul obtetrician si notati-va greutatea.
Optati pentru mese mici si dese în locul unei cine abundente.
Dieta trebuie sa fie echilibrata, adica sa contina toti constituentii alimentari importanti.
Dieta gravidei sa fie cât mai naturala, sau “bio” posibila. Sa nu contina mâncare superprocesata si sa aiba cât mai putini conservanti si aditivi posibil
Sa fie cât mai variata si sa includa toate vitaminele si mineralele esentiale
Sa aiba cantitati reduse de grasimi, dulciuri si sare.
Se tot vehiculeaza pe internet ca sunt alimente interzise in sacina gen ( fructe de mare, sushi, branzeturi cu mucegai, maioneza , lactate nepasteurizate , diversi peste care contin nivele ridicate de mercur, mezeluri etc.) Eu am mancat de toate dar in cantitati mici si dintr-o sursa sigura .
Sub nicio forma nu încercati sa urmati vreo dieta recomandata de vreo prietena în timpul sarcinii Încercati sa urmati aceste reguli de bun simt si sa nu exagerati cu poftele
Consultati-va întotdeauna medicul pentru a afla ce vitamine si minerale ar trebui sa luati , eu am luat Elevit 1 si 2 , Lactiferon si Vitamina D.
Nu intrati în panica daca ati depasit putin greutatea de 12-14 kg a sarcinii propriu-zise.
Comentarii