Bloguri

Jurnal de sarcina

Jurnal de burtica - 25 saptamani

  • Perioada calendaristica: 19.03.2014 – 25.03.2014

     

    Greutate totala/greutate luata pana acum: 59,3 kg/ 6,8 kg

     

    Circumferinta abdomen: 88 cm

    Haine de gravida?  De cand a dat caldura port numai jeansii de graviduta imprumutati de prietena mea (mi-a adus 2 perechi, unii subtirei, skinny crem-bej si unii mai larguti, albastru clasic). Au croiala atat de draguta incat din spate nu se observa deloc ca am burtica, iar din fata sunt ficsi pe solduri si numai la burtica se expandeaza cu o banda elastica bej, perfect asortata! Deja am inceput sa fac combinatii asortate de tinute, ce mai!


    Vergeturi/celulita? N-a mai aparut nimic notabil pe scena, desi pielea de pe  burtica are momente cand e atat de intinsa de mi-e teama sa nu faca poc! Folosesc zilnic la masaj ulei de migdale dulci. Cele cateva vergeturi de pe sani sunt tot acolo, sper sa nu mai apara si altele.

     

    Transformari corp: Am observat de saptamana asta ca areolele sanilor mi s-au inchis foarte mult la culoare, sunt un cafeniu inchis-inchis. Si s-au marit. Arata atat de ciudat, eu care le aveam mici si rozalii! Sanii sunt in continuare tensionati mai ales in zona sfarcurilor. Uterul se pare ca stagneaza si saptamana asta tot la 11 cm deasupra ombilicului si doar se largeste in laterale. Posteriorul e la fel ca saptamana trecuta, nu s-a mai marit, insa talia s-a latit foarte tare in laterale, sunt rotunda ca un bidonas peste tot in jurul mijlocului.


    Somn:  Saptamana asta a fost tot cu cel putin 3 vizite la baie noaptea, daca nu 4. Foarte posibil ca bebe sa se fi pozitionat pe vezica, pt ca nu fac cantitate mare de urina, ci doar am senzatia ca trebuie golite si alea cateva picaturi! Ca pozitie de somn ramane cea mai confortabila cea pe partea stanga, momentan fara pernuta intre genunchi. Am observat ca daca incerc sa mai stau si pe spate respir greu si uterul se contracta imediat. Dorm singura in dormitor si e asa bine sa ma lafai in tot patul!


    Stare de sanatate/analize: Nasul nu-mi mai este atat de infundat, am scapat de tot de raceala de acum 2 saptamani. Sangerarea nazala s-a calmat, dupa tratamentul zilnic cu cate 1 capsula de Vitamina C de 1000 mg, mai vad urme rosii cand suflu nasul tare, atat.

     

    Am vb cu dr ginecoloaga si mi-a dat trimitere pt sectia Diabetologie, sa imi fac testul de toleranta la glucoza pt depistarea diabetului gestational. Sa vad acum cand ajung la consultatie, testul acesta se face in intervalul 24-28 saptamani, deci nu sunt foarte presata de timp.

     

    Inca e in stand-by ecografia mamara bilaterala, trebuie sa rezolv cu ea pana la sfarsitul lunii aprilie, desi or sa se aglomereze treburile, mai ales ca vine si Pastele!

     

    Colul ma mai inteapa dupa ce fac efort, iar  eu din pacate nu ma dezmint si fac efort zilnic, ba urcand/coborand cate 12 etaje minim (de 3 ori cele 4 etaje ale noastre), ba carand la sacosi cu cumparaturi la greu.

     

    Problema constipatiei s-a ameliorat vizibil, de cand am inceput sa consum zilnic, dimineata dupa ce ma trezesc, cate un iaurt Activia mic, natur/ ceasca de sana/lapte batut, cu 2 lingurite pline de seminte de canepa Canah amestecate in el. Ies afara la 2 zile insa acum parca cu mai putin efort, desi pana sa ies imi simt burtica balonata rau si-mi apasa colonul pe col si ma doare.

     
    Cele mai bune momente:

     

    - miscarile puternice ale lui bebe!- se misca tot timpul, si zi si noapte; sughite, se invarte, impinge cu manutele si cu coatele in peretii burticii; mi-e drag de el de mor, de abia astept sa ii morfolesc nasucul mic!

     

    -starea de bine a uterului/colului – lipsa durerilor constante care ma terorizau

     

    - starea de bine generala – am energie cat sa mut muntii (de aici si tendinta de a face efort exagerat!), sunt optimista, vesela, nu am dureri de cap, nu am edeme, am tensiunea buna!


    Ce am ratat/ de ce mi-e dor?  Ma enerveaza la culme ca peste tot pe unde merg prin oras sa rezolv din treburi trebuie sa iau masina, in locul motocicletei! Mor de cald in ea, stau la cozi infernale si miros numai gaze de esapament!

     

    Imi lipseste in continuare exercitiul fizic mai sustinut, de la 26 de saptamani ma apuc din nou de exercitiile prenatale de gimnastica, sper sa reactioneze corpul ok la ele. A inceput vremea plimbarilor cu bicicleta la padure, pe care le voi rata ca nu am voie deloc sa ma zdruncin. O sa merg si eu cu masina pana acolo si doar ma voi plimba prin padure, la aer curat.

     

    Incepe perioada buna pt dormit la cort, insa nu ma prea vad in stare, din cauza ca daca dorm pe suprafata tare, ma ia durerea de coloana…eh, o sa vad cum le descurcam pe toate. Anul trecut pe vremea asta deja ne faceam planuri sa mergem cu motocicleta si cortul in Thassos, ce frumos a fost!

     

    Insa da, cel mai rau imi lipseste mersul cu motocicleta! Acolo chiar ca ma ia cu oftaturi si cu lacrimi in ochi de cate ori eu sunt in masina, blocata in trafic, iar pe langa mine trece, libera, o motocicleta!

     

    Miscari bebe:  Bebe a devenit foarte activ si-i simt miscarile foarte bine, chiar si cand merg sau fac vreo activitate care presupune abdomen incordat. E foarte activ tot timpul, mai ales cand stau in vreo pozitie care nu ii convine si incepe sa protesteze cu lovituri de cot, picior, orice!

     

    Pofte/alimentatie:  Saptamana asta am depus cele 500 gr regulamentare. Am reusit sa consum foarte putina paine, e o realizare. Consum  zilnic cate o salata (salata verde, ceapa verde, morcov ras, sare, otet, ulei de masline, putina apa plata) dimineata, la 30 min dupa iaurtul Activia iar seara un pahar de lactate (lapte dulce, iaurt, sana, lapte batut).

     

    In schimb mi-a revenit in forta pofta de dulciuri! As devora torturi intregi cu crema de ciocolata si frisca, tone de savarine insiropate si sute de briose cu ciocolata. Trebuie sa ma abtin eroic, desi e crunt!


    Se vede burtica?  Burtica imi pare imensa deja, chiar si dimineata, cand, asezata pe spate in pat, aveam un abdomen micut de tot spre plat. Acum e umflata si rotunda in orice pozitie! E asa dragut sa surprinzi privirile admirative ale celor din jur la vederea burticii! Si am observat si cateva gesturi dragute din partea celorlalti, care m-au lasat inaintea lor la o coada la Posta!

     

    Saptamana asta m-am lenevit si nu am mai facut poze la burtica, iar acum regret! Trebuie sa ma mobilizez, vroiam sa fac in fiecare saptamana, mare lenesa mai sunt!


    Ce sex are bebe: N-am mai facut nicio ecografie in care sa se “caute” sexul lui bebe, de la cea de morfologie de la 22 sapt si 1 zi, deci verdictul final e tot BAIETEL!!!

     

    Inca nu ne-am pus de acord eu si cu Catalin in privinta numelui. Am ramas tot la ideea ca unul din ele va fi Sebastian, dar nu am mai discutat despre acest aspect deloc. M-am surprins alintandu-l pe bebe cu apelativul “Micu”!!! Probabil ca eu il vad in continuare mic-mic ca un bob de mazare, desi el are acum aproape 800 gr!!!


    Semne de travaliu: Saptamana asta am tras spaima vietii mele in aceasta privinta! Duminica 23 martie eram singura acasa, Catalin fiind cu gasca la padure cu bicicletele, cand am observat ducandu-ma la baie ca incepusem sa sangerez! Am crezut ca imi sta inima in loc, stiam clar ca in trimestrul 2 orice sangerare inseamna fie declansarea travaliului fie desprinderea placentei, ambele fatale pt bebe! Mi-am luat repede si tensiunea, ca imi bubuiau tamplele si m-am speriat si mai tare, aveam 14/9 de la spaima. Am incercat sa ma calmez singura, l-am sunat pe Catalin si m-am asezat pe pat rugandu-ma ca totul sa fie bine si sa fie doar o problema minora. Dupa 30 min a sosit Catalin si am fugit la camera de garda la maternitate, unde mi s-a spus ca e doar o iritatie a colului uterin si ca bebe (la eco) parea ok, fara probleme, activ si vesel. M-am mai linistit, mi s-a dat tratament, seara am vb la tel si cu dr mea care m-a linistit si ea. Insa nu doresc nimanui sa treaca prin clipele de groza prin care am trecut atunci, cand am simtit ca totul se sfarseste si pamantul imi fuge de sub picioare!


    Buric proeminent? Buricul este acum complet iesit in afara si se vede prin bluze subtiri! In sfarsit se vede asa firav un inceput de linea negra!


    Alte lucruri notabile:  Ideea cu burtica pictata cred ca va ramane pt data de 1 Iunie, cand burtica va fi suficient de mare. Sau as incerca ceva si de Paste, poate un iepuras si cateva fire de iarba, o sa vad.


    De abia astept sa:  ne hotaram odata, eu si Catalin, asupra numelui pt bebe! Si sa il vad din nou pe bebe la eco, cred ca ma programez la urmatoarea cand voi avea 29 de saptamani.


Comentarii

0 comentarii

Comentarii Publice

Poti sa comentezi si anonim (vezi casuta la final dupa ce scrii mesajul)
 

Mesaje de la acelasi autor

  • Jurnal de burtica - 37 saptamani

    Perioada calendaristica: 11.06.2014 – 17.06.2014   Greutate totala/greutate luata pana acum: 64,5 kg/ 12 kg   Circumferinta abdomen: 102 cm Haine de gravida?  Saptamana asta ...
  • Jurnal de burtica - 36 saptamani

    Perioada calendaristica: 04.06.2014 – 10.06.2014   Greutate totala/greutate luata pana acum: 63,8 kg/ 11,3 kg   Circumferinta abdomen: 100 cm Haine de gravida?  Saptamana ace...
  • Jurnal de burtica - 35 saptamani

    Perioada calendaristica: 28.05.2014 – 03.06.2014   Greutate totala/greutate luata pana acum: 63,3 kg/ 10,8 kg   Circumferinta abdomen: 98 cm Haine de gravida?  Doar cateva ha...
  • Jurnal de burtica - 34 saptamani

    Perioada calendaristica: 21.05.2014 – 27.05.2014   Greutate totala/greutate luata pana acum: 62,8 kg/ 10,3 kg   Circumferinta abdomen: 96 cm Haine de gravida?  Cateva haine d...
  • Jurnal de burtica - 33 saptamani

    Perioada calendaristica: 14.05.2014 – 20.05.2014   Greutate totala/greutate luata pana acum: 62,3 kg/ 9,8 kg   Circumferinta abdomen: 94 cm Haine de gravida?  Toate hainele d...

Din aceeasi categorie...

  • Trimestrul 2 de sarcină

    Simptomele de greață, rău, vărsături au dispărut. Trezirile nocturne pentru a merge la baie nu s-au mai întâmplat deja de câteva nopți.. totul este minunat. Simt cum bebelina este tot mai activă, cum ...
  • Animale în casă când vine bebe?

    Numai cine are animale de companie poate să înțeleagă situația în care mă aflu eu acum și anume când persoanele din jur te întreabă ce o să faci cu câinii la venirea lui bebe, ca nu e bine să fie și c...
  • Minunatul trimestru 2

    Am 25 de saptamani de sarcina si ma bucur de trimestrul 2 care este minunat. Probabil si venirea primaverii ma face sa ma simt asa de bine, sunt foarte pozitiva si ma bucur tare mult de natura care in...
  • Test de toleranta la glucoza

    Chiar acum fac testul de toleranta la glucoza intr-o clinica privata de langa casa. Nu va ganditi ca a costat o avere...60 lei. Dar am avantajul ca sunt aproape de casa si ajung rapid la copil, pe car...
  • Analiza diabet gestational

    Și am ajuns din nou la capitolul analize...Mie una nu îmi plac acele, nu leșin când vad un ac 🤣🤣, dar nu îmi plac, eram unul din copii aceia care când se făceau vaccinuri &icir...
  • La petrecere cu burtica

    Hei tuturor, în week-end am fost la petrecere cu burtica, a fost totul foarte ok, aveam 25 de săptămâni și inafara faptului ca se vedea burtica nu am avut altceva care sa facă diferența &i...
  • Durerile de spate

    Inaintarea in sarcina a venit si cu diferite probleme, ca sa zic asa… Cea mai mare durerile de spate.La 25 de s deja am inceput sa le simt calumea, cel mai mare chin fiind, sa ma ridic din pat. Simtea...
  • Bebelina energică

    Poate mai știți când scriam despre acei fluturași din "stomac"(burtică) pe care ii simțeam în primul trimestru...Ei bine, acum totul s-a schimbat radical și bebelina mea face un adevărat "...
  • Tensiunea arterială

    După cum am mai spus și in jurnalele anterioare, sunt la 2a sarcina. Unele lucruri parca sunt trase la indigo cu prima sarcina : sângerare la fix 8 săptămâni, tensiune arterială mărita la cabinet, alt...
  • morfologie 2

    Ieri am facut morfologia de trimestrul 2. Totul merge asa bine ca aproape ca e plictisitor cand intreaba lumea cum merge eu nu pot raspunde decat bine, nimic iesit din comul. Dar ma bucur MAXIM!!! Fet...