Bloguri

Jurnal de sarcina

Jurnal de burtica - 24 saptamani

  • Perioada calendaristica: 12.03.2014 – 18.03.2014

     

    Greutate totala/greutate luata pana acum: 58,8 kg/ 6,3 kg

     

    Circumferinta abdomen: 88 cm

    Haine de gravida?  Am purtat de multe ori pana acum jeansii de graviduta cumparati din Cora. Sunt foarte usori, lejeri si destul de subtirei ca material! Prietena care a fost graviduta m-a anuntat ca vineri imi aduce cele doua perechi ale ei…in sfarsit! Deci stau f bine la capitolul asta, mai ales ca mi-am mai luat de acasa vreo 3-4 bluzite/tricouri subtiri, foarte elastice si lejere pe burtica.


    Vergeturi/celulita? N-au mai aparut vergeturi noi pe nicaieri, desi pielea de pe  burtica are momente cand e atat de intinsa de mi-e teama sa nu faca poc! Folosesc zilnic la masaj ulei de migdale dulci. Cele cateva vergeturi de pe sani sunt tot acolo, sper sa nu mai apara si altele. In schimb am observat celulita pe solduri si picioare. Deh, asa pateam mereu cand ma ingrasam putin in zona fundului/soldurilor!

     

    Transformari corp: Sanii sunt in continuare tensionati mai ales in zona sfarcurilor. Uterul se pare ca stagneaza saptamana asta la 11 cm deasupra ombilicului si doar se largeste in laterale. Posteriorul e la fel ca saptamana trecuta, nu s-a mai marit, insa mi-a disparut talia de tot, sunt rotunda ca un bidonas peste tot in jurul mijlocului.


    Somn:  Saptamana asta a fost cu cel putin 3 vizite la baie noaptea, daca nu 4. Foarte posibil ca bebe sa se fi pozitionat pe vezica, pt ca nu fac cantitate mare de urina, ci doar am senzatia ca trebuie golite si alea cateva picaturi! Ca pozitie de somn ramane cea mai confortabila cea pe partea stanga, momentan fara pernuta intre genunchi. Dorm singura in dormitor si e asa bine sa ma lafai in tot patul!


    Stare de sanatate/analize: Nasul nu-mi mai este atat de infundat, am scapat de urata de raceala de saptamana trecuta cu lichide si citrice. Sangerarea nazala s-a calmat, pt ca dupa anlizele de hematologie unde mi-a iesit rezistenta capilara maxima (tendinta urata de sangerare si fragilitate capilara extrema) am intrat pe tratament intensiv cu Vitamina C de 1000 mg, o pastila zilnic; se vede deja efectul.

     

    Mi-au iesit rezultatele la analizele de sange si urina. Analizele sunt bune, mult mai bune decat cele de la 16 saptamani, se vede efctul alimentatiei mai sanatoase si mai axata pe salate, legume, fructe, apa si mai putin pe paine, dulciuri. Cel putin fierul e perfect. Urina e ok, nu am niciun fel de infectie, bacilli, bacterii.

     

    Mi-a venit si rezultatul analizelor secretiilor vaginale si de col. La primele mi-a iesit negativ pt Trichomonas, e f bine. La ultimele mi-a iesit negativ pt toate trei pericolele, Chlamydia, Ureaplasma si Mycoplasma. Deci stau foarte bine la capitolul asta!

     

    Inca e in stand-by ecografia mamara bilaterala, trebuie sa rezolv cu ea pana la sfarsitul lunii martie sau macar pana pe 15 aprilie.

     

    Colul ma mai inteapa dupa ce fac efort, iar saptamana asta am exagerat din nou, urcand/coborand cate 20 etaje zilnic (de 5 ori cele 4 etaje ale noastre), si-n plus am si carat la sacosi cu cumparatuir la greu. Tre sa ma potolesc, ca vad ca reactioneaza colul imediat.

     

    Problema constipatiei s-a mai ameliorat putin, de cand am inceput sa consum zilnic, dimineata dupa ce ma trezesc, cate un iaurt Activia mic, natur, cu 2 lingurite pline de seminte de canepa Canah amestecate in el. Ies afara la 2-3 zile cu efort, insa fara chinul de pana acum, desi pana sa ies imi simt burtica balonata rau si-mi apasa colonul pe col si ma doare.

     
    Cele mai bune momente:

    - miscarile puternice ale lui bebe!- se misca tot timpul, si zi si noapte; sughite, se invarte, impinge cu manutele si cu coatele in peretii burticii; mi-e drag de el de mor, de abia astept sa ii morfolesc nasucul mic!

    -starea de bine a uterului/colului – lipsa durerilor constante care ma terorizau

    - starea de bine generala – am energie cat sa mut muntii (de aici si tendinta de a face efort exagerat!), sunt optimista, vesela, nu am dureri de cap, nu am edeme, am tensiunea buna!


    Ce am ratat/ de ce mi-e dor?  Desi saptamana asta am iesit zilnic afara iar vremea e superba, imi lipseste in continuare exercitiul fizic mai sustinut. Incepe vremea plimbarilor cu bicicleta la padure, pe care le voi rata ca nu am voie deloc sa ma zdruncin. Incepe perioada buna pt dormit la cort, insa nu ma prea vad in stare, din cauza ca daca dorm pe suprafata tare, ma ia durerea de coloana…eh, o sa vad cum le descurcam pe toate.

     

    Insa da, cel mai rau imi lipseste mersul cu motocicleta! Acolo chiar ca ma ia cu oftaturi si cu lacrimi in ochi!

     

    Miscari bebe:  Bebe a devenit foarte activ si-i simt miscarile foarte bine, chiar si cand merg sau fac vreo activitate care presupune abdomen incordat. E foarte activ tot timpul, mai ales cand stau in vreo pozitie care nu ii convine si incepe sa protesteze cu lovituri de cot, picior, orice!

     

    Pofte/alimentatie:  Saptamana asta am depus cele 500 gr regulamentare. Am reusit sa consum foarte putina paine, sunt pe drumul cel bun. Consum  zilnic cate o salata (salata verde, ceapa verde, morcov ras, sare, otet, ulei de masline, putina apa plata) dimineata, la 30 min dupa iaurtul Activia iar seara un pahar de lactate (lapte dulce, iaurt, sana, lapte batut).


    Se vede burtica?  Burtica imi pare imensa deja, mai ales ca acum e cald si port haine subtirele. E asa dragut sa surprinzi privirile admirative ale celor din jur la vederea burticii!

     

    Am reusit saptamana asta sa fac vreo 4-5 pozute la burtica, in sfarsit! M-am surprins uitandu-ma la pozele la burtica cu atata drag! Si mi se pare in poze ca am privirea foarte luminoasa. Cred ca e de la sarcina, se vede pe chip imediat bucuria!


    Ce sex are bebe: N-am mai facut nicio ecografie de la cea de morfologie de la 22 sapt si 1 zi, deci verdictul final e tot BAIETEL!!!

     

    Inca nu ne-am pus de acord eu si cu Catalin in privinta numelui. Cred ca unul din ele va fi totusi Sebastian, e singurul care ne place la amandoi. Insa as vrea sa aiba si un nume sfant (desi Catalin vrea doar un singur nume) si aici e dilema mare, ca tre sa se potriveasca si cu Sebastian, si cu numele de familie (Ionescu) si sa fie si suficient de scurt cat numele complet sa nu se lungeasca inutil. Grea treaba!

     

    Oare cat o fi cantarind bebe acum? La 22 sapt si 1 zi avea 484 gr, acum sigur a ajuns la aproape 700 gr…pff, ce repede creste!


    Semne de travaliu: Saptamana asta durerile de col si-au facut simtita prezenta la efort, insa parca mai rau ma sperie presiunea din col. Am momente in care am senzatia ca bebe impinge sa iasa, asa de tare preseaza acolo in zona.


    Buric proeminent? Cel mai haios este ca a inceput sa imi iasa buricul in afara si se vede prin bluze subtiri! In sfarsit se vede asa firav un inceput de "linea negra" de la buric in zona, spre linia slipului!


    Alte lucruri notabile:  Am vorbit cu  prietena de care am mentionat despre ideea cu burtica pictata sic red ca o voi amana pana pe 1 Iunie, cand burtica va fi suficient de mare cat sa reprezinte sevaletul perfect pt o capodopera! Si-n plus, va fi cadoul meu pt bebe din burtica!


    De abia astept sa:  ne hotaram odata, eu si Catalin, asupra numelui pt bebe! Si sa il vad din nou pe bebe la eco, cred ca ma programez peste vreo 2 saptamani, cand voi avea 28-29 de saptamani.


Comentarii

0 comentarii

Comentarii Publice

Poti sa comentezi si anonim (vezi casuta la final dupa ce scrii mesajul)
 

Mesaje de la acelasi autor

  • Jurnal de burtica - 37 saptamani

    Perioada calendaristica: 11.06.2014 – 17.06.2014   Greutate totala/greutate luata pana acum: 64,5 kg/ 12 kg   Circumferinta abdomen: 102 cm Haine de gravida?  Saptamana asta ...
  • Jurnal de burtica - 36 saptamani

    Perioada calendaristica: 04.06.2014 – 10.06.2014   Greutate totala/greutate luata pana acum: 63,8 kg/ 11,3 kg   Circumferinta abdomen: 100 cm Haine de gravida?  Saptamana ace...
  • Jurnal de burtica - 35 saptamani

    Perioada calendaristica: 28.05.2014 – 03.06.2014   Greutate totala/greutate luata pana acum: 63,3 kg/ 10,8 kg   Circumferinta abdomen: 98 cm Haine de gravida?  Doar cateva ha...
  • Jurnal de burtica - 34 saptamani

    Perioada calendaristica: 21.05.2014 – 27.05.2014   Greutate totala/greutate luata pana acum: 62,8 kg/ 10,3 kg   Circumferinta abdomen: 96 cm Haine de gravida?  Cateva haine d...
  • Jurnal de burtica - 33 saptamani

    Perioada calendaristica: 14.05.2014 – 20.05.2014   Greutate totala/greutate luata pana acum: 62,3 kg/ 9,8 kg   Circumferinta abdomen: 94 cm Haine de gravida?  Toate hainele d...

Din aceeasi categorie...

  • Morfologie 2

    Am fost și la morfologia de trimestrul doi. Foarte fericită am fost după ce domnul doctor a zis că bebe este bine, se dezvoltă bine, are totul bine format. Vai, ce nu-mi place să aștept. Am așteptat ș...
  • Morfologia fetală de trimestrul II

    După aproape o lună de așteptare de la programare, iată ca a venit și ziua morfologiei. Mi-a fost recomandat de medicul meu ginecolog domul doctor care să îmi facă morfologia fetală, așa ca în momentu...
  • Bebeluș activ

    Bebelușul meu este foarte activ și în fiecare zi ii simt tot mai intens mișcările. De obicei, seara când mă pun în pat să dorm, atunci începe să dea din mâini și din picioare 🩵.
  • Control de rutina 24 de săptămâni

    Bună tuturor, cum spuneam în postarea anterioara am fost intr-o mica plimbare și aveam emoții legate de control, deoarece prin saptamana 16 am avut niște probleme. Dar totul este bine și a revenit la ...
  • Oficial 6 luni

    Oficial am 6 luni de sarcina și de 2 zile am început sa ma simt mai bine.Am obs ca probleme mele erau lipsa somnului(nu ma odihnească suficient cu David acasă) și prea multa mancare(mai nou ciugulesc)...
  • simptome si dureri

    Am trecut usor usor de jumatatea sarcinii. In cateva zile voi avea si morfologia de trimestrul 2 pe care abia o asteptam. Intre timp durerile de spate si abdominale cresc, mai ales dimineata, noaptea ...
  • Sarcina la 24 de saptamani

    Am ajuns si la 24 de saptamani… A inceput caldura, noaptea e foarte greu sa am aer, simt ca ma sufoc, mai dureaza pana vom baga aerul condiționat, nici nu prea face bine copiilor, dar nu avem incotro...
  • Baby Shower

    M-a sunat într-o zi o prietena sa mă roage daca o pot ajuta la un proiect ce îl avea la lucru. Bineînțeles că am fost de acord și a rămas că seara la ora 18 să mă duc la ea acasă. Zis și făcut . Iau p...
  • Săptămâna 24

    Bebe azi am facut 24 de săptămâni cu tine in burtica si m am trezit cu asa o energie si o pofta de viata ,probabil si pentru ceea ce am visat azi noapte ,am visat ca am nascut si ca erai o fetita ata...
  • Ce repede trece timpul

    A trecut timpul atat de repede, sunt deja in saptamana 24+. Pe masura ce timpul trece, burtica se face mare, iar eu obosesc din ce in ce mai repede. Tinand cont ca bebe 1 este foarte activ, nu prea am...