Bloguri

Jurnal de sarcina

Jurnal de burtica - 19 saptamani

  • Perioada calendaristica: 05.02.2014 – 11.02.2014

     

    Greutate totala/greutate luata pana acum: 57 kg/ 4,5 kg

     

    Circumferinta abdomen: 86 cm

    Haine de gravida?  M-a anuntat sora-mea ca mi-a cumparat o pereche de pantaloni de gravida, sunt curioasa cum mi-or veni, o sa ii probez peste 2 saptamani cand merg la Curtea de Arges. Nadejdea mea, nimic, nu mi-am cumparat nimic. Mi-a spus si o prietena care a fost graviduta in 2011 ca imi aduce blugii ei de gravida, sa ii probez. Daca sunt buni, mi-i imprumuta pana nasc. Buna treaba asta cu imprumutatul, oricum n-ai ce face cu hainele de gravida dupa ce nasti.

    Vergeturi/celulita? N-a mai aparut nimic notabil pe scena de cand am inceput sa folosesc zilnic la masaj ulei de migdale dulci, gasit la pret foarte bun, spre uimirea mea, la Farmacia Tei.

     

    Transformari corp: Sanii nu au mai crescut si nu ii mai simt tensionati ca inainte. Insa e posibil sa se schimbe lucrurile mai incolo, ca am reinceput sa iau Utrogestan (progesteron) si stiu ca asta ii tensioneaza.  Uterul se pare c-a ajuns in saptamana asta la nivelul ombilicului si se tot duce in sus! Posteriorul nu s-a mai marit, sau cel putin nu-l vad eu marit, din moment ce incap in blugii stramti.


    Somn:  Nu ma mai trezesc in fiecare noapte pentru mers la baie, oscilez cu nopti fara nicio vizita la baie cu nopti cu cate 3 vizite. Am in schimb niste vise tare dubioase in putinele ore de somn. Ca pozitie de somn ramane cea mai confortabila cea pe partea stanga, cu o pernuta intre genunchi, imi relaxeaza zona uterului. Pe spate atipesc doar putin timp, de obicei, dimineata, insa ma trezesc cu dureri urate de coloana, in zona lombara. Dorm singura in camera si din cauza caldurii de la calorifer si a aerului foarte uscat ma trezeam in timpul noptii cu gatul iritat, cu tuse si fara saliva in gura. De o saptamana de cand opresc caldura pe timpul noptii, nu mai am nasul asa infundat si respir mai bine.


    Stare de sanatate/analize: De aproape o saptamana ma inteapa destul de urat uterul, in zona colului, plus senzatii permanente de presiune in zona cervixului. Miercuri, la fix 19 saptamani am fost la eco si control si spre disperarea mea dr mi-a spus ca iar mi s-a scurtat colul uterin, de la 28 mm la doar 25 mm. Asadar exista un mare pericol sa se scurteze  si mai rau si sa inceapa sa mi se deschida. Nici nu vreau sa ma gandesc, asta ar insemna sa mi se faca cerclaj si adio miscare, adio gimnastica, as fi practic consemnata la domiciliu! Mi-a dat tratament intensiv cu 2 ovule de Utrogestan pe zi, una dimineata una seara, 2 No-Spa pe zi si un supozitor de Scobutil la pranz. Sper sa functioneze. Ah, si bineinteles, sunt consemnata la domiciliu urmatoarea saptamana, iar pe 22 feb, la 20 saptamani si 3 zile, merg din nou la control.

     

    Iau pe langa acest tratament si Femibion 2 zilnic cate o pastila si o capsula gelatinoasa, plus Aspenterul pt mutatia mea genetica de trombofilie. In continuare ma sacaie tusea mea veche, dupa 2 saptamani in care am crezut ca scapasem de ea definitiv, insa nu e atat de deranjanta, daca ma hidratez bine pe timpul zilei. Dupa controlul de col si problemele descoperite ieri, doctorita mi-a zis ca analizele de col (Ureaplasma, Mycoplasma, Chlamydia si examen microbacteriologic secretie) le voi face de abia dupa 24 de saptamani, pana atunci nu zgandaram deloc colul. Tensiunea este buna, constanta, la doua zile imi curge foarte putin sange din nara dreapta, mai ales dimineata. Nu mult, putin, mai mult ramane pe servetel. Am inteles ca-i normal in sarcina, nu tre’ sa ma ingrijorez.

    Cele mai bune momente:  Daca la fix 17 saptamani am inceput sa simt micile zvacnituri in burtica si sa incep sa presupun ca l-as simti pe bebe, iar la 18 saptamani a inceput sa faca valuri in burtica, acum, la 19 saptamani imi trage cate un sut de imi sare burtica intr-o parte!! Se vede si prin haine cum se misca burtica. I-am simtit de asemenea si sughiturile, asta dupa ce am baut o jumatate de pahar de cola rece, de pofta. Cred ca m-a injurat bine bebe!


    Ce am ratat/ de ce mi-e dor?  Imi lipseste in continuare rau miscarea si iesitul afara in aer liber, acum si mai crunt de cateva zile, de cand zac consemnata in casa. Va trebui sa sar si peste intalnirea cu prietenii de vineri seara, cel putin saptamana asta. Dar ce nu fac eu pt bunastarea lui bebe mic!

     

    Miscari bebe:  Il simt bine pe bebe, zilnic, miscari delicate combinate cu cate un sut sau un uppercut bine plasat!( pe larg mai sus)

     

    Pofte/alimentatie:  Poftele de dulce raman pe baricade saptamana asta insa diminuate simtitor. A revenit insa in schimb pofta de salate verzi, de cruditati si asta ma bucura enorm. De cateva zile imi fac zilnic cate un castron imens de salata verde, morcov ras, ceapa verde sau praz, verdeata, putin ulei de masline, otet, putina sare si putina apa rece si il devorez in 15 minute.


    Se vede burtica?:  Da, se vede chiar si cu haine largi, in zona in care acestea ating abdomenul.  Chiar am observat acum cateva zile cand imbracasem un pulovar foarte larg ca statea pe mine ca pe gard, dar in zona burticii brusc se mula pe ceva!! Astept vremea calda sa port bluzite subtiri, acelea se muleaza frumos si se vede bine burtica prin ele. Am facut doar vreo 3-4 poze la burtica doar in sutien si pantaloni, din fata si profil.


    Ce sex are bebe: S-a mai adaugat o parere miercuri, la fix 19 saptamani, la ecografie, cand dr a spus ca in proportie de 70% bebe mic ar fi FETITA!!! Inca nu dau un verdict final, nici ea n-a dat, voi afla cel mai sigur pe 6 martie, la ecografia de morfologie de trimestru 2. Atunci voi avea 22 de saptamani si o zi. Adunate toate parerile, am avea una la 13,6 sapt ca e baiat, una la 15,2 sapt ca e fetita si cea de la 19 sapt ca e tot fetita. Astept cu nerabdare sa vina 6 martie!


    Semne de travaliu: Am scris mai sus, am avut dureri urate in zona colului iar la control colul mi s-a scurtat din nou. Este inca inchis, acum iau tratament intensiv 10 zile, voi vedea cum se prezinta pe 22 feb, la ecografie si control.


    Buric proeminent? Zona buricului este plata iar in unele momente chiar iese putin in afara, bine, asta in momentele in care bebe nu trage de buric in interior de imi face cate o gaura de toata frumusetea! In continuare am mult par in jurul buricului, dar nici urma de linea negra despre care am tot citit.


    Alte lucruri notabile:  Inca nu mi-am pus in practica ideea cu burtica pictata, vreau sa fac asta neaparat de 8 martie, sa am o poza de ziua mamei asa. Pana atunci insa trebuie sa vorbesc cu cineva sa imi picteze si mie  buricul!

     

    La ecografia de ieri mi-a dat si cateva masuratori ale lui bebe, le trec mai jos:

     

    -BPD (diametrul parietal, al capului lui bebe): 43,10 mm

    -HC (circumferinta parietala, a capului lui bebe): 157,60 mm

    -AC (circumferinta abdominala a lui bebe): 132,90 mm

    -FML (lungimea femurului lui bebe): 28 mm

    -BCF (batai cord fetal – bataile inimioarei): 157 batai/minut

    - Lichid amniotic in cantitate normala

    - Placenta situata posterior

    - Col uterin: lungime: 25 mm, cu cervix inchis.

    - Sex bebe: cel mai probabil feminin.


    De abia astept sa:  Treaca perioada pana la ecografia si controlul de pe 22 feb, sa aflu cum se prezinta colul meu. Uite cum se schimba prioritatile, saptamana trecuta cea mai mare curiozitate era despre sexul lui bebe, acum cel mai important este ca colul sa ramana inchis….


Comentarii

0 comentarii

Comentarii Publice

Poti sa comentezi si anonim (vezi casuta la final dupa ce scrii mesajul)
 

Mesaje de la acelasi autor

  • Jurnal de burtica - 37 saptamani

    Perioada calendaristica: 11.06.2014 – 17.06.2014   Greutate totala/greutate luata pana acum: 64,5 kg/ 12 kg   Circumferinta abdomen: 102 cm Haine de gravida?  Saptamana asta ...
  • Jurnal de burtica - 36 saptamani

    Perioada calendaristica: 04.06.2014 – 10.06.2014   Greutate totala/greutate luata pana acum: 63,8 kg/ 11,3 kg   Circumferinta abdomen: 100 cm Haine de gravida?  Saptamana ace...
  • Jurnal de burtica - 35 saptamani

    Perioada calendaristica: 28.05.2014 – 03.06.2014   Greutate totala/greutate luata pana acum: 63,3 kg/ 10,8 kg   Circumferinta abdomen: 98 cm Haine de gravida?  Doar cateva ha...
  • Jurnal de burtica - 34 saptamani

    Perioada calendaristica: 21.05.2014 – 27.05.2014   Greutate totala/greutate luata pana acum: 62,8 kg/ 10,3 kg   Circumferinta abdomen: 96 cm Haine de gravida?  Cateva haine d...
  • Jurnal de burtica - 33 saptamani

    Perioada calendaristica: 14.05.2014 – 20.05.2014   Greutate totala/greutate luata pana acum: 62,3 kg/ 9,8 kg   Circumferinta abdomen: 94 cm Haine de gravida?  Toate hainele d...

Din aceeasi categorie...

  • Totul decurge bine cu Clexane

    Sunt deja in saptamana 19 de sarcina . Timpul trece atat de repede incat nici nu am avut timp sa realizez ca a 2 a mea minune e pe drum 🥰 Totul decurge bine cu tratamentul pentru trombofilie , imi f...
  • Saptamana 19

    Am ajuns cu bine in saptamana 19 de sarcina. Miscarile bebelusului se simt tot mai tare, mai ales dupa ce mananc portocale sau dulciuri. Noaptea am inceput sa am insomnii din cauza picioarelor neli...
  • Din ce în ce mai bine

    În ultimele doua săptămâni s-au întâmplat atat de multe încât nici nu știu cu ce sa încep...Sa-mi amintesc de vertijul datorat otoliților care a reapărut și m-a făcut sa vomit pana la epuizare?sa-mi a...
  • Saptamana 19

    Din fericire, pana acum am avut o sarcina ușoară, însă de vreo 2 săptămâni am început sa am dureri de spate și sa ma misc ca o bătrână.🙈 Medicul spune ca e normal, ca se întâmplă sa ai și astfel de s...
  • Sarcina la 19 saptamani

    Buna ziua! Astazi vreau sa va incurajez ca se poate! Vreau sa va spun sa nu va fie frica de sarcina , de perioadele de rau si tot asa. Eu am o sarcina minunata! Nu credeam ca se poate, la primele 2 ...
  • baby fever

    Baby fever...they say....abia am trecyt in saptamana 19 si deja simt ca trebuie sa incep sa cumpar lucruri sa fiu pregatita. Daca as avea bani fara probleme cred ca intr-o zi ar fi gata toate cumparat...
  • Luna 5

    Deja jumătate de drum ,inca jumătate si voi fi mama pentru a 2 oara,săptămâna viitoare avem programare si o sa aflam si ce esti bebe ,fratiorul tau ma intreaba zilnic ce esti si cat mai stai in burtic...
  • Am rămas acasă

    Am pamasa acasă marți am fost după riscul de sarcina și de luni nu mai merg la servici sincer mă simt mai ușurată deși nu e cum as lenevi toată ziua și parcă trece așa repede nu știu dar tot obosit...
  • Paste fericit!

    Anul acesta Pastele le-am sărbătorit cu bebe in burtica. Deși vremea nu a ținut cu noi, am petrecut momente speciale cu familia. Am făcut poze cu burtica, am degustat toate mâncărurile pregătite si ne...
  • Am intrat în săptămâna 19

    Bună dimineața, am intrat în săptămâna 19 uraaa!🤗🤣 Sunt foarte bucurosă pentru că ușor ușor mă apropi de 5 luni și o să merg să îl văd pe micuțul meu. Ma m trezit cu o durere foarte mare da cap nu ști...