Bloguri

Jurnal de sarcina

Jurnal de burtica - 16 saptamani

  • Perioada calendaristica: 15.01.2014 – 21.01.2014

     

    Greutate totala/greutate luata pana acum: 55,5 kg/ 3 kg

     

    Circumferinta abdomen: 82 cm

    Haine de gravida?  Nu am cumparat inca nimic de gravida. Blugii cu talie joasa inca imi vin, ca-i inchid sub buric, iar bluzele/puloverele sunt destul de elastice iar burtica inca mica. Doar de un sutien de gravida, din bumbac trebuie neaparat sa ma uit.

    Vergeturi/celulita? Inca nimic, desi ma dau cu crema speciala doar cand imi amintesc, niciodata mai des de o data la 2 zile…

     

    Transformari corp: Mi-au crescut sanii considerabil. Am probat un sutien acum cateva zile si daca pana acum imi era putin mare marimea 75B acum 80B imi vine fix. Ii si simt grei, mai rotunzi si mai plini. Si areola mi s-a marit si s-a inchis la culoare, iar pe sub  piele mi se vad vasele de sange, semn ca si cantitatea de sange a crescut. Uterul mi-l simt bine la palpare chiar sub buric si nu-mi mai pot “suge” burta! Se retrage pana la un punct insa de acolo in interior nu mai vrea! Am pus  ceva rotunjimi si la fund, insa inca acceptabil pentru blugii din dotare.

    Somn:  Am nopti bune si nopti rele. In cele bune nu merg decat o data la baie sau chiar deloc, daca am mers cat mai tarziu inainte de-a ma baga la somn. De trezit ma trezesc de cateva ori pe noapte, insa adorm usor la loc. Ca pozitie inca prefer pe cea pe-o parte-semiburta, cu un genunchi indoit. Pe spate atipesc doar putin timp, de obicei, dimineata, cand déjà sunt semi-treaza. De 6 saptamani tati doarme in sufragerie, fiindca sforaie usor si odihna mea se redusese la zero din aceasta cauza.

    Stare de sanatate/analize: Analizele de sange mi-au aratat o anemie usoara, cu HG 11.00 si hematocrit mic, precum si o lipsa de calciu, insa nu grav. Se pare ca inca asimilez prost folatii, desi iau Femibion zilnic de la 5 saptamani. La ultima eco (17.01) am aflat ca am colul cam scurt (28 mm) si ca daca se scurteaza si mai rau la 20 sapt, e posibil sa am nevoie de cerclaj. Inca ma chinuie tusea, deja o am de doua luni incheiate, insa parca nu mai tusesc toata ziua, ci mai suparator in doua perioade ale zilei, dimineata la trezire si seara cand ma bag la somn.  Mi-am repetat IGM Rubella, e negativa. E bine.

    Cele mai bune momente:  Dimineata imediat dupa ce ma trezesc am senzatia ca incep incet-incet sa il simt pe bebe, desi e f posibil sa ma insel. Simt mici gadilaturi in abdomen, jos, sub buric.

     

     Ieri i-am spus pt prima oara lui taica-mio de sarcina (am ajuns si eu acasa, dupa 3 luni de absenta din cauza fricii de Rubeola cauzata de anticorpii lipsa), vroiam sa o fac face-to-face si pana acum nu am putut merge acasa. S-a bucurat, i se umezisera ochii, mi-a spus ca coincidenta sau nu, vroia sa ma intrebe acum pana sa plec cand ma hotarasc sa fac un bebe, ca deja am depasit varsta la care maica-mea m-a avut pe mine, tot primul copil.

     

    Mi-as fi dorit atat de mult sa le pot da vestea amandurora, si lui si maica-mii. Mi-a lipsit enorm prezenta ei in acele momente, ieri…insa o simt ca ma vegheaza de undeva din univers si e cu mine la fiecare pas…mai ales de cand e bebe, o simt mult mai des, o visez aproape in fiecare noapte…o fi dorul, o fi energia ei, o fi sufletul…stiu ca si-ar fi dorit enorm sa fie alaturi de mine la primul copil…

    Ce am ratat/ de ce mi-e dor?  Nivelul de cosmetizare si-a revenit! Acum sunt in parametrii, dupa vizita acasa unde am profitat de epilatorul sora-mii si mi-am facut picioare catifelate din nou si unde m-am si vopsit, tot multumita ei. Mi-a dat si cateva sutiene de-ale ei care imi sunt bune, si cateva hainute pt o burtica mai mare. Am scapat de cumparaturi! La masa cand am anuntat de bebe am baut toti vin, cu exceptia mea. As fi dat pe gat un pahar de vin rosu! Mi-e dor in schimb de un pahar de whisky cu gheata si de cate o bere neagra rece. Si de o pizza cu muuuulta branza cu mucegai!


    Miscari bebe:  Inca nu am miscari concrete, se lasa asteptat!

    Pofte/alimentatie:  Am reinceput sa am pofte dese de dulce. De ciocolata in special si de prajituri/gogosi. Incerc sa le tin in frau si sa mananc cate putin, insa tot visez la ele. In schimb nu-mi mai face cu ochiul carnea si grasimile, ceea ce e excelent!

    Se vede burtica?:  Da, mai ales daca am vreo bluza mulata. Cu haine de iarna de afara nu prea, ca geaca o acopera, insa in interior, doar cu haine subtiri, se vede.

    Ce sex are bebe:  Avem pana acum doua pareri, una la 13,6 sapt ca e baiat si una la 15,2 sapt ca e fetita. Sper sa se vada mai bine pe la 18-19 saptamani.

    Semne de travaliu: Nu, nicio contractie, nicio durere, col uterin bine inchis. Slava Domnului!

    Buric proeminent? Deja nu mai am gropita din buric, ci zona este plata iar in unele momente chiar iese putin buricul in afara.

    Alte lucruri notabile:  Mai am intepaturi in uter cateodata, cand tusesc in general si ma prinde accesul de tuse intinsa pe spate. Sunt dureri violente, insa nu tin mai mult de 10 secunde. Sanul drept ma sacaie constant, desi nu simt nodulii mariti la palpare.

    Obosesc destul de repede daca stau mult in picioare si am stari de ameteala ca atunci cand aveam caderi de glicemie. Tensiunea este buna, constanta.

    De abia astept sa:  Simt miscarile lui bebe, mult mai hotarate ca pana acum. Insa cel mai mult astept sa aflu ce sex are bebe, fiindca mi-am facut o mie de scenarii cu nume deja si tre’ sa imi pun ordine in ganduri!


Comentarii

0 comentarii

Comentarii Publice

Poti sa comentezi si anonim (vezi casuta la final dupa ce scrii mesajul)
 

Mesaje de la acelasi autor

  • Jurnal de burtica - 37 saptamani

    Perioada calendaristica: 11.06.2014 – 17.06.2014   Greutate totala/greutate luata pana acum: 64,5 kg/ 12 kg   Circumferinta abdomen: 102 cm Haine de gravida?  Saptamana asta ...
  • Jurnal de burtica - 36 saptamani

    Perioada calendaristica: 04.06.2014 – 10.06.2014   Greutate totala/greutate luata pana acum: 63,8 kg/ 11,3 kg   Circumferinta abdomen: 100 cm Haine de gravida?  Saptamana ace...
  • Jurnal de burtica - 35 saptamani

    Perioada calendaristica: 28.05.2014 – 03.06.2014   Greutate totala/greutate luata pana acum: 63,3 kg/ 10,8 kg   Circumferinta abdomen: 98 cm Haine de gravida?  Doar cateva ha...
  • Jurnal de burtica - 34 saptamani

    Perioada calendaristica: 21.05.2014 – 27.05.2014   Greutate totala/greutate luata pana acum: 62,8 kg/ 10,3 kg   Circumferinta abdomen: 96 cm Haine de gravida?  Cateva haine d...
  • Jurnal de burtica - 33 saptamani

    Perioada calendaristica: 14.05.2014 – 20.05.2014   Greutate totala/greutate luata pana acum: 62,3 kg/ 9,8 kg   Circumferinta abdomen: 94 cm Haine de gravida?  Toate hainele d...

Din aceeasi categorie...

  • Dureri obisnuite

    De duminica am inceput sa simt ca ma dor toate. Am fost la plimbare pe la mall si ma durea burta destul de tare, o simteam foarte tare, iar vezica simteam ca imi pusca de durere. Cred ca statea cu cap...
  • Săptămâna 28

    Săptămâna aceasta am 28 săptămâni și am fost la control. Totul a fost în regulă, doar bebe e cu o săptămână mai mare decât greutatea medie normală pentru săptămână 28. Posibil va avea peste 3,75 kg l...
  • Luna 7

    Astazi ti-am ascultat inimioara din nou, te-am revazut, mai liniștită in urma unor controale si analize suplimentare, pentru a elimina anumite riscuri. Mai este foarte puțin, timpul trece destul de re...
  • Miscarile lui bebe in burtica

    Daca cu primul copil am simtit miscarile foarte tarziu si foarte fine, uite ca bebe 2 mi-a pus capac inca din săptămâna 18. L-am simtit in adevaratul sens al cuvantului. Lovituri, efectiv. Stau acum...
  • Raceala in sarcina

    Greu cu racelile in sarcina! Pe toate prospectele de la toate suplimentele sau spray-urile de nas sau de gat scrie ca nu sunt recomandate pt gravide! Cam de o luna de zile imi curge nasul si acum mai ...
  • Intalnire cu minunea

    Am ajuns acasa, totul este bine si frumos. Tati si fratiorul ne-au asteptat cu camera plina de baloane si cu multe surprize frumoase. Toata familia este bucuroasa de marea intalnire.
  • A mai ramas putin

    La ecografie observam cum bebelina seamana foarte mult cu fratiorul ei si ce trasaturi frumoase are. Avem 37 de saptamani, la 38 suntem programate pentru intalnirea cu bebelina. Emoții mari!
  • Inca puțin

    Avem 30 de saptamani, a mai ramas putin pana o vom cunoaște pe bebelina si ea este narabdatoare sa ne vada se simte din activitatea ei in burtica.
  • Cu cine va semăna!?

    Mi-am dori mult sa mosteneasca trasaturile fizice ale tatalui si temperamentul. Oricum va fi, va fi cea mai frumoasă! 😍
  • In așteptarea bebelinei

    Burtica a crescut destul de mult in ultima perioada, bebelina este energica. Isi arata cate un piciorus, o manuta;mami,tati si fratiorul vorbesc tot rimpul cu ea si o mangaie.