Bloguri

Jurnal de sarcina

Bebe mic, da-mi un shut sa-mi arati cat ma iubesti!

  • E clar, ma autoproclamez oficial masochista! Pai in ce alta situatie o femeie normala cere cu disperare suturi de la propriu copil daca nu din grave dereglari la mansarda??!!

     

    Aseara m-am surprins singura vorbind serios-serios cu bebe in legatura cu miscatul si cu simtitul acestor miscari din partea mama-sii care pare ceva mai nesimtitoare, din cate se prezinta situatia.

     

    Acum ceva vreme vorbeam cu alte doua viitoare mamici despre primele miscari ale bebelusului simtite de mama. Pe atunci aveam eu vreo 12 saptamani, ele vreo 13 si ceva si deja ma anuntasera pline de importanta ca deja simt bebelusul.

     

    Pfuai, ce treaba, imi spuneam eu, eu nu simt pesemne din cauza celor 12 saptamani, dar de la 13 incolo va fi carnaval, ce mai, vom avea spectacol garantat in fiecare seara in burtica. Insa cele 13 saptamani jumate au venit, carnavalul nostru se lasa asteptat.

     

    Iar mamica cea fara rabdare, adica eu, incepea sa se declare din ce in ce mai frustrata de parca bebe ar fi un mic executant care joaca cum ii dicteaza altii!

     

    M-am surprins in multe seri, in pat, inainte de culcare, cum pandeam complet nemiscata, pe spate, o miscare. Cat de mica, de marunta, un picior, o manuta...ok, un cot macar, un degetel...da un sughit ai vrea bebe? Nu, nu ai chef? Hai atunci macar scoate limba, o sa ma concentrez sa te simt!

     

    Si taman cand aveam senzatia ca gata, el e, e piciorul, e miscarea...ma dezumflam mai abitir de cum ma umflasem cand realizam ca fusese doar un muschi care tresarise, sau niste gaze lenese...

     

    Si iar citeam ca alte mamici il simteau pe bebe, si inca cum, si ce bine, si ce des...si iar aveam cate o conversatie serioasa cu al meu bebe, in care ii ceream macar o miscare pe zi..haide mah bebe, una, uite ce putin iti cer, vezi ce generoasa e mami si ce lipsita de pretentii?!!

     

    Insa el nimic. Asa ca m-am gandit eu sa schimb tactica si cu prima ocazie de eco sa ma uit exact cand misca sa vad daca simt ceva si-n exterior. Zis si facut, la prima eco eu eram cu ochii inchisi imediat dupa ce vedeam pe ecran ca misca, intr-o concentrare demna de meditatiile budiste....incat doctorita s-a uitat mirata la mine si m-a intrebat daca am vreo problema de nu vreau sa-mi vad copilul la eco de tin ochii inchisi!!

     

    E clar, am luat-o razna, asta e unica concluzie. Asa ca bebe, iti propun serios sa o ignori total pe maica-ta de acum incolo pentru ca iti marturisesc acum, asa, ca intre noi, ca mai are putin si-ti face selectii muzicale pe genuri sa vada la care gen incepi sa dai din picioruse!

     

    Hmm, azi avem 16 saptamani si 3 zile...cred ca misca intr-o veselie acolo in burtica. Dar ce vina are el daca obsedata de maica-sa are probleme cu simtitul?!!


Comentarii

3 comentarii
  • nicolorena
    nicolorena Stai linistita, eu l-am simtit abia la 19 saptamani, desi clar ca el misca de mai mult timp...eu si acum la 26 il tot rog sa dea din picioruse ca sa stiu ca e ok...pup si sarcina usoara.
    25 ianuarie 2014
  • alexa86
    alexa86 Este cam devreme sa se simta ca da din manute sau picioruse,el este in contunua miscare cahiar daca nu se simte.La primul copil miscarile incep sa se simta abia de la 18 saptamani
    25 ianuarie 2014
  • alexa86
    alexa86 sarcina usoara in continuare,apropo, fiecare sarcina e diferita,eu sunt la a doua stiu ce vorbesc bafta
    25 ianuarie 2014

Comentarii Publice

Poti sa comentezi si anonim (vezi casuta la final dupa ce scrii mesajul)
 

Mesaje de la acelasi autor

  • Jurnal de burtica - 37 saptamani

    Perioada calendaristica: 11.06.2014 – 17.06.2014   Greutate totala/greutate luata pana acum: 64,5 kg/ 12 kg   Circumferinta abdomen: 102 cm Haine de gravida?  Saptamana asta ...
  • Jurnal de burtica - 36 saptamani

    Perioada calendaristica: 04.06.2014 – 10.06.2014   Greutate totala/greutate luata pana acum: 63,8 kg/ 11,3 kg   Circumferinta abdomen: 100 cm Haine de gravida?  Saptamana ace...
  • Jurnal de burtica - 35 saptamani

    Perioada calendaristica: 28.05.2014 – 03.06.2014   Greutate totala/greutate luata pana acum: 63,3 kg/ 10,8 kg   Circumferinta abdomen: 98 cm Haine de gravida?  Doar cateva ha...
  • Jurnal de burtica - 34 saptamani

    Perioada calendaristica: 21.05.2014 – 27.05.2014   Greutate totala/greutate luata pana acum: 62,8 kg/ 10,3 kg   Circumferinta abdomen: 96 cm Haine de gravida?  Cateva haine d...
  • Jurnal de burtica - 33 saptamani

    Perioada calendaristica: 14.05.2014 – 20.05.2014   Greutate totala/greutate luata pana acum: 62,3 kg/ 9,8 kg   Circumferinta abdomen: 94 cm Haine de gravida?  Toate hainele d...

Din aceeasi categorie...