-
Deși nu apare la toate femeile insarcinate,greata este un subiect care noua,viitoare mamici,ne da multe batai de cap.
Aceasta isi face aparitia inca din primele saptamani de sarcina si se amelioreaza pe parcurs in functie de mamica,astfel ca poate dura pana la sfarsitul sarcinii,sau poate fi resimtita in trimestrul 1 si inceptul trimestrului 2.
In cazul meu insa,pot spune ca am fost norocoasa intrucat greata nu a fost urmata de voma,ci doar simteam senzatia de voma,care uneori persista intreaga zi. Spre sfarsitul trimestrului1, greturile s-au diminuat,aproape disparand usor-usor prin saptamana 16.
Cu toate acestea acestea,la inceputul trimestrului 3, avand un bebe jucaus in burtica,din cauza unor miscari(gimnastica de dimineata:))) pe care acestea le facea in burtica, am mai avut usoare stari de greata.
Fiecare mamica este diferita,de aceea si metodele de combatere a acestei probleme (greața), sunt diferite, sau nu isi fac efectul asteptat.
In cazul meu, pot spune ca am mancat o gramada de lamai,chiar si cate 2 pe zi😅, dar isi faceau efectul pe moment,iar eu ramaneam cu aceeasi senzatie de greata. Dupa multe variante,ceaiul de menta se pare ca mi-a adus cele mai bune beneficii,chiar si pentru durerile de stomac. Tot in timpul sarcinii,am descoperit ca nu mai pot manca ciuperci(la propriu;) ). Pur si simplu,imi dadeau digestia peste cap,sau mai bine zis,simteam ca ceva imi bombarda stomacul si intestinele,iar durerea era groaznica. Pana sa aflu ca, de fapt ciupercile sunt de vina,am avut cateva dați in care am mancat si mai aveam un pic si plecam la urgenta. Din fericire,cu ajutorul ceaiurilor dar si a unui gel pentru dureri de stomac/greata,am reusit sa trec peste.
Asa ca, recomand mamicilor care au descoperit ca au o problema cu in anumit aliment,sa nu il mai consume, ca sa nu pateasca la fel ca mine,pentru ca nu credeam ca e din vina ciupercilor🤪🫢
# tot pătitul ii priceput😋
Comentarii