Retete pentru tine

Interzicerea micilor de UE, "un atentat la fiinţa românească": "O dovadă a sadismului european"

  • Trimis de marius
  • 1 mai 2013, 20:00:18 EEST
  • 1.105 vizualizari
Trimite Denunta

Interzicerea micilor de UE, "un atentat la fiinţa românească": "O dovadă a sadismului european"

Micii ar putea dispărea de pe grătarele şi mesele românilor din cauza Uniunii Europene. Bruxelles-ul vrea să-i interzică de la 1 iunie din cauză că aditivii alimentari pe care îi conţin nu sunt buni pentru sănătate. Expertul guvernamental la Comisia Europeană, Corina Zugravu, a plecat la Bruxelles pentru a negocia soarta micilor, însă premierul Victor Ponta susţine că micii nu sunt în niciun pericol. Consiliul Local Civic Arad se arată foarte îngrijorat de faptul că Uniunea Europeană vrea să ne desființeze vestiții mititei. Aceştia consideră că modificarea reţetei reprezintă un "atentat la ființa națională".
Consiliul Local Civic (CLC) Arad susţine că intenția Uniunii Europene de a modifica compoziția tradiționalilor mici românești reprezintă un atentat la ființa națională.

"Acestă știre, parvenită chiar în preajma zilei de 1 Mai, zi dedicată mititeilor, este o dovadă a sadismului european. CLC nu va sta pasiv", amenință arădenii. Aceștia intenționează să trimită scrisori către europarlamentarii români pentru ca aleșii să lupte pentru păstrarea compoziției actuale a micilor, scrie aradon.ro.

"Vom declanșa acțiuni de sensibilizare a tuturor politicienilor care nu realizează că fără consacrații mititei campaniile electorale vor deveni anoste, insipide, incolore și inodore și, implicit, scaunele lor de aleși vor fi tot mai greu de obținut", mai spun cei de la CLC.

Vânzările de mici ar putea fi INTERZISE ÎN ROMÂNIA

Oficilii europeni spun că micii româneşti conţin carbonat de sodiu şi alţi doi aditivi alimentari care au fost interzişi în Uniune. Expertul guvernamental la Comisia Europeană, Corina Zugravu, crede că singura şansă pentru salvarea micilor este introducerea lor pe lista preparatelor tradiţionale protejate. 

Premierul Ponta susţine însă că nu trebuie să ne facem griji legate de dispariţia micilor. Daca autoritatile romane nu vor reusi sa obtina o derogare de la Comisia Europeana cu privire la aceste norme, atunci micii vor deveni istorie. Interzicerea micilor le-ar aduce producătorilor din piaţa cărnii pierderi uriaşe. Vor dispărea peste 22 de mii de tone de mici produse anual în valoare de aproape 50 de milioane de euro.