Retete pentru tine

Reguli de comportament pentru parinti, pe Facebook

  • Trimis de Anda08
  • 29 martie 2013, 16:23:38 EET
  • 2.321 vizualizari
Trimite Denunta

Toata ziua posteaza, dau like-uri sau fac sharing cu fisiere. Pentru a tine pasul cu copiii tai ai creat un cont si tu un cont de Facebook. Conform ultimelor cifre ale Facebook, mediul social imbatraneste. Este deci timpul sa ne adaptam timpurilor si sa tinem cont de sugestiile propriilor odrasle: care este cea mai potrivita purtare intru-un mediu social online - precum Facebook?

Adolescentii sunt conectati pe internet de la o varsta cand noi, parintii - inca nu stiam de asa ceva. Si asta nu e este de mirare, pentru ca este deci timpul sa ne adaptam timpurilor. OK dar cu noile activitati ale unui parinte, apar si primele opinii diferite. Copilul isi creeaza o imagine pe Facebook care conteaza mult pentru el.  Iata parerea adolescentilor:  

Mama, nu imi da like-uri te rog

Adolescentii  sunt de parere ca vremea Like-urilor a trecut. Chiar de la un like ... pot aparea discutii si ipoteze intre ei ... care mai de care mai stanjenitoare. Adadar, nu da like-uri fara sa stii daca copilului ii plac manifestarile tale de mama pe Facebook sau nu. Like-ul mamei e desesori interpretat ca o forma de control.  

Mama, nu ai voie sa ma etichetezi (tag)

Chiar si cele mai adorabile imagini cu copilul tau - care poti fi etichetate cu un tag de profilul lui pe Facebook - nu face placere unui adolescent, daca nu e intrebat in avans despre asta. Inca o data, adolescentii vor sa isi creeze propria lor identitate pe net - iar, orice tag - ii poate stirbi imaginea.
Parerea lor ...

 

"Mama mea nu are voie sa ma eticheteze pe o imagine sub nici o forma. De asemenea nu vreau sa-mi lase comentarii la un post sau o imagine, altfel prietenii mei nu mai indraznesc sa raspunda la postarile mele. Vremea "LIKE-urilor" a trecut" - concluzioneaza fiul meu, Andrei.

 

Ai si tu copii pe Facebook, si ti-ai facut de asemenea un cont pe Facebook ? Ti s-a pus clar in vedere de catre copii ce poti si ce nu poti posta pe "Wall-ul" lor? Atunci suntem extrem de curiosi cu privire la "Indicatiile si sfaturile" pe care le-ai primit.

/Images/facebook1.jpg  

Mama, ai grija ce comentarii faci pe Facebook

E important sa realizezi ca oricine poate vedea comantariile pe care le pui pe Facebook. Gandeste-te intotdeauna ca prietenii copiului tau poate vedea comentariile pe care le faci pe peretele lui. Asta include colegi de clasa, (eventuali) angajatori, sau profesori. Comunicarea pe Facebook este o foarte publica si departe de a fi o chestiune confidentiala.

 

Impartaseste cu noi!

Ne-ar place foarte mult sa auzim chiar de la copii insasi cum vad ei, prin ochii lor. Lasati-va copiii sa ne trimita un email la info@desprecopii.com, in care pot chiar ei sa descrie care este cel mai adecvat "comportament" pe retelele sociale.

Si inca si mai curiosi suntem de asemenea in ce priveste regulile pe care tu ca parinte le-ai trasat vizavi de retelele de socializare - ce au voie copiii si ce nu au voie? Deci ? 

 

Daca acest site va este de folos, asteptam un like  pe Facebook: http://www.facebook.com/pages/Desprecopii/   

 

Despre siguranta copiilor pe internet merita sa cititi si:

Copiii si internetul...

In urma unui eveniment tragic petrecut in Japonia, ziaristii atrag atentia  asupra faptului ca foarte multi parinti nu constientizeaza cat de periculos  poate fi spatiul virtual pentru copiii… ... citeste mai departe

Software educational pentru copii: util si distractiv

Familiarizarea cu computerul inca de la varsta prescolara este, pentru  copii, un atu. Copiii sunt atrasi de computer si de magia pe care acesta o  ascunde inca de la varsta de 2-3 anisori. Dar,… ... citeste mai departe

Siguranta copiilor pe Internet

Copiii si adolescentii sunt printre cei mai mari consumatori de internet  si adora chat-ul online sau messengerul. Desi ati fi tentat sa o  faceti, nu-i puteti pretinde copilului sa… ... citeste mai departe

 

autor: desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2013