Voturi


  • click pentru a vota

Retete pentru tine

Sexul in timpul sarcinii: 5 mituri explicate si apoi daramate

  • Trimis de redactor
  • 30 noiembrie 2015, 14:01:01 EET
  • 14.136 vizualizari
Trimite Denunta

Despre sex in tmpul sarcinii exista multe intrebari. Afecteaza bebelusul?,  Oare nu declanseaza travaliul? ,  Ce simte bebelusul? sunt doar cateva dintre intrebarile care apar in legatura cu sexul in timpul sarcinii. In timp ce pentru unele femei raspunsurile la aceste intrebari sunt menite sa le linisteasca si sa le asigure ca sexul in timpul unei sarcini normale este absolut normal, pentru altele acest subiect ramane un tabu.

Sexul in timpul sarcinii: intrebarile si dilemele unui cuplu

 Afecteaza bebelusul?,  Oare nu declanseaza travaliul?,  Ce simte bebelusul? sunt doar cateva dintre intrebarile care apar in legatura cu sexul in timpul sarcinii. In timp ce pentru unele femei raspunsurile la aceste intrebari sunt menite sa le linisteasca si sa le asigure ca sexul in timpul unei sarcini normale este absolut normal, pentru altele acest subiect ramane un tabu. Si asta din cauza unor prejudecati greu de explicat.

Desigur, mai exista si o a treia categorie  a celor care vad in in perioada sarcinii o scuza pentru a nu face sex. Pare bizar, dar exista si astfel de viziuni.

 

Asadar, care este, de fapt, adevarul despre sexul in timpul sarcinii? Din punct de vedere medical, daca sarcina evolueaza normal si nu exista complicatii, atunci viata sexuala a cuplului nu ar trebui sa fie afectata.

Desigur, exista cateva modificari. In primele luni, apetitul sexual al viitoarei mamici s-ar putea sa scada, mai ales pe fondul greturilor si al durerilor de cap, insa cu timpul el revine la normal sau chiar se accentueaza in unele cazuri. De asemenea, in ultimele luni de sarcina, din cauza modificarilor siluetei, s-ar putea sa apara dificultati, insa, cu rabdare si intelegere din partea ambilor parteneri, totul se poate rezolva.

Mituri despre sexul in timpul sarcinii

Si totusi, cel putin la inceputul unei sarcini, parintii se confrunta cu anumite mituri legate de sex. Iata care sunt cele mai raspandite:

Penetrarea adanca poate afecta negativ fatul

Total fals! Si asta pentru ca in timpul actului sexual vaginul isi modifica dimensiunea in functie de cea a penisului, creand in mod natural o distanta intre penis si cervix (intrarea in uter). In plus, cervixul este inchis cu o cantitate de mucus care are tocmai rolul de a proteja bebelusul aflat in uter, care, de altfel, sta intr-un sac amniotic.

Special pentru viitorul tatic: Noua luni... in mintea unui barbat

Contractiile cauzate de orgasm pot provoca avort spontan

Este o falsa impresie, chiar daca dupa actul sexual resimtiti niste mici dureri in zona abdominala. Ele sunt normale si sunt cauzate de intinderea usoara a muschilor uterului. Atata timp cat nu aveti o sarcina cu risc, diagnosticata de medic, aceste dureri nu provoaca niciun rau. Desi par a semana cu contractiile, aceste senzatii nu au legatura cu contractiile din timpul travaliului, care sunt mult mai intense ca durere.

Sexul poate induce travaliul

Este o prejudecata total depasita! E drept ca daca sarcina a ajuns la termen, nasterea se poate declansa oricand, dar asta nu trebuie neaparat sa aiba legatura cu sexul. Contractiile pot aparea in urma actului sexual, ca urmare a prezentei in sperma a unui hormon specific (prostaglandin), utilizat in spitale pentru inducerea travaliului. Cantitatea care se raspandeste in vagin in urma unui act sexual nu este insa in masura sa declanseze nasterea. Daca ar fi asa, atunci sexul ar fi interzis pe toata durata sarcinii& . Si nu este.

Mai cititi si:

Sangerarea dupa sex este un semnal de alarma

Desigur ca orice sangerare in timpul sarcinii va pune pe jar. Trebuie sa stiti insa ca o mica sangerare in timpul actului sexual sau dupa aceea nu este anormala. Explicatia este simpla. In timpul sarcinii, cervixul devine foarte sensibil si orice atingere poate provoca sangerarea. Atata timp cat sangerarea nu este abundenta, nu exista citeste in continuare aici ...

************************************

Despre sex in timpul sarcinii, merita citit si:

 

Forumul Odiseea Sarcinii

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani
Forumul cu burtici si generatii de mamici. Suport, caldura, prietenie si atitudine.