Retete pentru tine

Primele batai de inima ale bebelusului din burtica

  • Trimis de redactor
  • 13 octombrie 2015, 13:03:30 EEST
  • 7.253 vizualizari
Trimite Denunta

Prima data cand veti auzi bataile inimii bebelusului va fi un moment mai mult decat emotionant. Chiar daca ati vazut deja embrionul la ecograf, exista ceva special la aceasta mica bataie de inima care va face sa va dati seama ca intr-adevar veti avea un suflet nou in viata dumneavoastra in curand.

Bataile de inima ale fatului

Inima embrionului incepe sa bata la 22 de zile dupa conceptie, sau la circa cinci saptamani dupa ultima menstruatie, ceea ce numim prin conventie a sasea saptamana de sarcina din Odiseea Sarcinii. In acest stadiu, inima este prea mica pentru a putea fi auzita, chiar si prin amplificare, insa uneori poate fi vazuta ca un punct palpaind in piept daca este efectuata deja o ecografie la patru saptamani de la conceptie
 

Aparatul Doppler care aude bataile de inima

Dupa 9-10 saptamani de la ultima menstruatie, veti putea auzi bataile de inima ale bebelusului la consultatia prenatala.

Obstetricianul care va urmareste sarcina foloseste probabil un aparat Doppler in acest scop, care trimite unde sonore inofensive spre inima fatului. Modul in care sunetul se intoarce este afectat de miscare, deci inima care bate modifica sunetul intr-un mod care poate fi detectat de receptorul aparatului Doppler.

Faptul ca auziti sau nu bataile inimii la 9-10 saptamani depinde partial de noroc, instrumentul trebuie plasat in unghiul potrivit. De asemenea, succesul depinde de pozitia uterului si de faptul ca sunteti mai slaba sau mai grasa. Insa la 12 saptamani de sarcina, bataile inimii pot fi auzite de obicei fara probleme, folosind aparatul Doppler pentru amplificare.

Masurarea pulsului bebelusului din burtica

Pentru a masura pulsul bebelusului, medicul va numara bataile inimii timp de un minut, sau le va numara timp de 15 secunde si va inmulti rezultatul cu patru.

Unele instrumente elimina necesitatea de a numara, afisand direct pe ecran pulsul. Iar unii medici sunt atat de obisnuiti cu pulsul normal, incat este suficient sa asculte cu atentie si sa stabileasca daca pulsul pe care il aud pare lent sau rapid.

Uneori, aparatul Doppler receptioneaza sunete venite fie din partea mamei, fie de la placenta si le confunda citeste in continuare acest articol aici.

++++++++++++++++++++++++

 

Despre cum se dezvolta bebelusul din burtica cititi:

 

Retardul de crestere intrauterina

Bebelusul din burtica este diagnosticat cu crestere uterina intarziata sau retard de crestere intrauterina (RCI) daca este mai mic decat normal, mai precis, daca ecografia arata ca greutatea… ... citeste mai departe

Principalele etape ale dezvoltarii fetale

In ce ritm creste bebelusul de-a lungul Odiseei celor 40 de saptamani? Iata cum evolueaza de la saptamana la saptamana si ce lugime cranio-caudala are. Iata tabelul cu principalele etape ale… ... citeste mai departe

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani

Pentru majoritatea viitoarelor mamici, perioada sarcinii este una dintre cele mai frumoase din viata lor, in ciuda inconvenietelor fizice si emotionale care pot aparea pe parcursul ei. Este o perioada… ... citeste mai departe

Sustinere si suport pentru burtici 

 

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani
Forumul cu burtici si generatii de mamici. Suport, caldura, prietenie si atitudine.