Retete pentru tine

Activitati relaxante de evitat in timpul sarcinii

  • Trimis de redactor
  • 17 noiembrie 2013, 15:04:19 EET
  • 3.187 vizualizari
Trimite Denunta

Este bine cunoscut faptul ca femeile insarcinate au tot felul de idei nastrusnice atunci cand vine vorba de petrecerea timpului liber, de poftele alimentare sau de tot felul de porniri pe care, in lipsa de alte explicatii logice, le pun pe seama schimbarilor hormonale din timpul sarcinii. Iata, o lista cu 9 lucruri care, desi sunt in aparenta relaxante, ar trebui evitate in timpul sarcinii

Vizionarea de filmulete cu nasteri in direct

Este foarte dificil, daca nu imposibil, sa constientizezi ce inseamna o nastere fara sa fi trecut printr-o astfel de experienta. De aceea, tentatia de a cauta pe internet nu doar informatii referitoare la acest subiect, ci si filmulete cu nasteri in direct este foarte mare. Vizionarea unor astfel de filmulete nu are nici pe departe efectul dorit, acela de a da o stare de siguranta viitoarei mame, ci nu face decat sa creeze niste emotii intense care nu sunt deloc benefice. Tot ce trebuie sa faci este sa astepti cu calm sa traiesti propria experienta de nastere.

Urcatul pe cantar in fiecare zi in ultimele saptamani de sarcina

Desigur, greutatea trebuie tinuta sub control pe tot parcursul sarcinii, insa se stie ca in ultimele saptamani aceasta avanseaza de la o zi la alta. Asa incat, urcatul zilnic pe cantar nu ajuta cu nimic, ci, dimpotriva, genereaza stres. Limiteaza-te la cantarul medicului ginecolog care iti urmareste sarcina.

Intrebarea retorica “M-am ingrasat?”

Da, este evident ca te-ai ingrasat, este cursul firesc al oricarei sarcini, prin urmare intrebarea este lipsita de sens, cu atat mai mult cu cat este pusa viitorului tatic care va fi obligat fie sa minta raspunzand ca “Nu!”, fie sa suporte consecintele adevarului in cazul in care va spune “Da!”.

Mersul la cinema

In principiu este o activitate relaxanta in timpul sarcinii, insa primul detaliu care ar trebui sa te intereseze este durata filmului. Daca acasa, in fotoliu, este simplu sa pui “pauza” la DVD ca sa mergi la baie, la cinema acest lucru nu prea este posibil. Ca sa nu mai vorbim de disconfortul produs celorlalti spectatori, care va atrage tot felul de observatii neplacute.

Sfaturile referitoare la numele bebelusului

Daca ai dubii asupra prenumelui bebelusului, nu este cea mai buna idee sa ceri sfaturi celor din jur. Desi iti vor spune ca tu trebuie sa alegi, isi vor da cu parerea, iar parerile sunt, in general, diferite. Iar asta te va zapaci si mai mult, facandu-te sa te stresezi inutil pentru ceva ce ar trebui sa fie o bucurie intima a ta si a partenerului tau.

Obsesia vergeturilor

Este una dintre dramele pe care le traverseaza multe dintre viitoarele mamici. Hidratare, creme, uleiuri – toate acestea fac parte din grija zilnica legata de prevenirea vergeturilor. Si dupa ce pana in luna a opta totul pare sa fie in regula, deodata citeste in continuare aici.

 

 

 

Despre schimbarea corpului in timpul sarcinii:

 

Ametelile in timpul sarcinii

Esti insarcinata si iti fuge pamantul de sub picioare cateodata? Nu te  panica. Ameteala sau senzatia de lesin sunt simptome normale in timpul sarcinii.  Sunt mai frecvente in primul trimestru, dar… ... citeste mai departe

 

 

Socializeaza cu alte mamici ca tine

Daca esti o viitoare mamica (actualmente burtica :)) - te asteptam in grupurile de pe forum. In sectiunea Odiseea Sarcinii, vei gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrezi legatura cu alte burtici (burtici colege de generatie) care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

 

Forumul Odiseea sarcinii

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani\