Retete pentru tine

Cand ai aflat ca esti insarcinata

  • Trimis de redactor
  • 17 septembrie 2013, 09:16:05 EEST
  • 876 vizualizari
Trimite Denunta

Testul de sarcina, marea schimbare a vietii tale

Asadar, testul de sarcina a iesit pozitiv.  Liniuta aceea magica iti va schmba viata. Urmeaza sa citesti de acum - Sarcina pe saptamani (sau Odiseea Sarcinii) sau sarcina pe zile - daca vrei sa stii ce se intampla nou in viata ta - zilnic. Dar, dupa primele  momente de incantare, incepi sa te gandesti: oare cum iti va afecta aceastã  stare job-ul?

Nu e necesar sa renunti la cariera  !

Problema principalã e sã te descurci cu sefii pe tot timpul sarcinii, sã-ti  pãstrezi imaginea de profesionistã si apoi sã te întorci la treabã, printre  colegi, si toate acestea fãrã a face prea multe valuri. Iatã cum...

Anuntã-l pe sef

Pregãteste-te inainte de toate pentru acest anunt! Fãrã doar si poate, a-i da  sefului vestea cea mare poate fi o problemã delicatã. Nu arunca bomba în timpul  unei mici conversatii amicale la o tigarã. Stabileste o întâlnire cu seful, iar  în ziua respectivã fii atentã în ce ape se scaldã. Dacã momentul nu pare  propice, mai bine reprogrameaz-o.

 

Cand il anunti pe sef?

Indiferent cât de nerãbdãtoare esti sã  faci acest anunt, trebuie sã ai în vedere alegerea celui mai bun moment.  Asteptând pânã la finalizarea  unui proiect important, poti transmite un mesaj clar:  Sunt însãrcinatã, dar  activitatea firmei nu a avut de suferit din pricina mea. Dacã te îngrijoreazã reactia  patronului, asteaptã pânã trec primele 14 saptamâni de  sarcinã, dupã care pericolul pierderii  acesteia este redus.

 

Citeste si urmareste evolutia sarcinii in  Odiseea  Sarcinii.

 


Totusi, dacã rãul de dimineatã este doborâtor, cel  mai bine ar fi sã iesi cât mai curând la raport.  Prin sãptãmâna a sasea, eram  într-o stare atât de proastã, încât nu am mai putut continua sã sustin cã am o  intoxicatie alimentarã foarte rebelã , îsi aminteste Eliza, 33 de ani,  arhitectã.

 

Le-am spus sefilor si colegilor si cu  totii au fost foarte întelegãtori. Toate grijile au dispãrut. Eram constientã cã  trebuie sã-mi fac treaba bine, chiar dacã asta ar fi solicitat ore suplimentare,  si sã-l fac pe sef sã înteleagã cã rãul matinal dureazã putin în comparatie cu  performantele mele profesionale de lungã duratã.

Cat de mult trebuie spus  sefului?

Spune-i data probabilã a nasterii si  câte ceva despre starea sãnãtãtii tale, dar, pentru moment, rezistã tentatiei de  a discuta despre concediul de maternitate si momentul când intentionezi sã te  întorci la lucru citeste in continuare aici.

 

*************************************************

 

Sustinere si suport pentru  burtici  

 

Daca esti o  viitoare mamica (actualmente burtica :)) - te asteptam in grupurile de pe  forum. In sectiunea Odiseea Sarcinii, vei  gasi listele de  gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu  poate fi mai reconfortant  decit sa pastrezi legatura cu alte  burtici (burtici colege de generatie)  care trec exact prin aceleasi  stari si emotii.

 

O  amintire speciala pentru mai tarziu 

 

scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe Jurnaldesarcina.com.  In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona  gandurile,  ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa  le  cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand  va  sarbatori majoratul.

 

 

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani  Forumul cu burtici si generatii de  mamici. Suport, caldura, prietenie si  atitudine.