Infertilitatea este un cuvant ingrozitor, din cauza conotatiilor care ii sunt asociate, si este un termen aplicat in general cand un cuplu care face sex neprotejat nu reuseste sa conceapa un copil dupa mai multe de un an sau 18 luni.
Infertilitatea presupune ca sistemul reproductiv al femeii sau al barbatului sa functioneze defectuos, desi nu intotdeauna se intampla astfel si imposibilitatea conceptiei poate fi datorata unei cauze simple si tratabile.
Multe femei peste 35 de ani pot considera in mod automat ca esecul conceptiei este direct legat de varsta pe care o au, desi poate lucrurile nu stau deloc astfel.
Multe tratamente conventionale ale infertilitatii se concentreaza pe mecanica reala a fertilizarii, in timp ce de fapt, adesea, starea generala a organismului este cheia catre reusita conceptiei. Exista multe cauze care se afla la baza inhibarii proceselor necesare pentru fertilizare, ca stresul, bolile, dezechilibrele hormonale si alimentatia incorecta.
Acestia sunt numai cativa dintre factorii care pot afecta organele avand un rol important in procesul de reproducere. Circulatia deficitara a sangelui, de exemplu, poate poate face ca fluxul de sange catre uter si ovare sa fie deficitar, ducand la inabilitatea de a produce ovule viabile, sau la posibilitatea ca mediul din uter sa nu fie favorabil implantarii ovulului fertilizat.
Vestea buna este ca un drum pana la supermarketul sau la magazinul de tip plafar cel mai apropiat elimina nevoia acelor teste inconfortabile si invazive care fac parte adesea din procesul de diagnosticare a infertilitatii. Folosirea plantelor medicinale nu numai ca este cea mai veche forma de medicina din lume, dar este si cea mai testata si dovedita metoda de tratare a indispozitiilor, o mare parte din omenire bazandu-se inca pe proprietatile plantelor pentru calitatilor lor curative.
Circa 25% dintre toate medicamentele prescrise in lume au fost dezvoltate din plante deoarece contin un numar mare de substante chimice naturale.
Plantele medicinale ajuta la intarirea si la hranirea organelor si a sistemelor responsabile cu complicatul proces al unei conceptii reusite, in afara de promovarea unei stari generale de bine, care este cruciala inainte, in timpul si dupa sarcina.
Plantele medicinale dau speranta multor cupluri care nu reusesc sa conceapa un copil. Unele cupluri isi petrec intreaga viata economisind pentru tratamente costisitoare, de lunga durata si invazive ale infertilitatii, care raman adesea insa fara succes. Desi plantele medicinale sunt considerate adesea ca terapie alternativa, adevarul este ca ele sunt folosite de sute de ani pentru a trata toate indispozitiile si bolile din lume. Pana la urma, plantele au fost singurele medicamente disponibile stramosilor nostri si rasa umana a supravietuit, deci plantele trebui sa aiba partile lor bune! Iata ce plante stimuleaza fertilitatea dupa 35 de ani si sfatul de la Desprecopii.com.
Despre momentul perfect pentru a avea un copil, merita sa cititi si:
Cand un barbat nu este pregatit pentru a deveni tata...
De mai multe ori, membrele comunitatii desprecopii.com au postat urmatoarea intrebare importanta si dificila: „Cum pot infrunta faptul ca iubitul (sotul) meu nu este pregatit sa avem un copil?… ... citeste mai departe |
|
Cat de tare iti doresti sa devii mama?
Ai ajuns la o varsta onorabila si te simti presata sa ai copii? Soacra ta nu mai termina cu intrebarile de genul: "Mai da voi ce aveti de gand?" Te-ai mutat in casa noua, totul este la… ... citeste mai departe |
|
Cand doresti prea tarziu un copil ...
Poate ca intr-o zi, te vei privi in oglinda si vei descoperi ca ai o dorinta pe care nu ai mai avut-o ... Sa fii mama. Si totusi ... va fi prea tarziu sa ai un copil biologic… ... citeste mai departe |
Dorinta de a ramane insarcinata este adesea stresanta si va poate consuma extraordinar de tare. Cunoasterea inseamna putere. Cu cat stiti mai multe, cu atat veti avea mai putine emotii si veti putea sa infrunta?i mai bine emotiile puternice pe care le puteti simti pe parcursul perioadei in care veti astepta cu infrigurare sa deveniti mamica. Este important sa stiti ca pe acest drum nu sunteti singura. Aveti alaturi suportul online al celei mai mari comunitati de limba romana: Desprecopii.com. Pentru suport concret, incurajare si prietenie, va asteptam pe cel mai citit forum online al femeilor aspirante la meseria de mamica: Asteptand o compara in viata noastra ! Va asteptam cu drag.