Nu intrati in panica. Capusele pot transmite infectia numai dupa ce s-au atasat de piele si au supt sangele. Chiar si asa, au nevoie de o perioada semnificativa de timp (12 - 48 de ore). Daca vedeti o capusa pe hainele copilului dumneavoastra, sau pe pielea lui si este inca mica, nu aveti de ce sa va faceti griji.
Daca capusa s-a prins de piele, trebuie sa o indepartati cat mai curand posibil.Uitati orice sfat pe care l-ati auzit despre aplicarea vaselinei, a lacului de unghii sau cum sa tineti un chibrit fierbinte la capatul capusei. Aceste remedii nu functioneaza aproape niciodata. De fapt, iritand capusa, puteti sa o faceti sa-si regurgiteze continutul stomacului in sangele copilului dumneavoastra, crescand riscul de infectie.
Desi nu este foarte simplu de manevrat, cel mai bun mod de a elimina o capusa este sa o scoateti usor cu ajutorul unei pensete. Prindeti capusa cat mai aproape de locul in care este prinsa de piele, asa cum puteti, si indepartati-o incet.
Incercati sa nu striviti corpul capusei, care poate elibera sangele ei in cel al copilului daca capusa este umflata. Rasucind sau smulgind penseta, puteti rupe corpul capusei, lasand capul in piele, ceea ce poate duce la infectii.
Odata ce ati scos capusa, spalati zona muscaturii si mainile cu apa si sapun , apoi aplicati o lotiune antiseptica. Aruncati capusa in toaleta sau puneti-o intr-o punga de plastic, apoi la gunoi.
Asigurati-va ca ati verificat restul corpului copilului pentru a vedea daca mai sunt sau nu si alte capuse. Uitati-va atent la scalpul lui, axile, zona inghinala, si intre degetele de la maini si de la picioare - acestea sunt cateva din "refugiile" preferate ale capuselor.
Daca o parte din capusa ramane in piele cititi tot articolul si mai multe sfaturi aici.
Gastroenterita bebelusului
Gastroenterita bebelusului poate debuta asemanator unei raceli. Ulterior, prin afectarea mucoasei gastrointestinale, pot apare varsatori sau diareea apoasa. Diareea acuta este una dintre cele… ... citeste mai departe |
|
10 Intrebari si raspunsuri despre bolile copilariei
Parintii au multe intrebari despre bolile copilariei si de aceea, am invitat-o pe dna Dr. Anca Sandu - Specialitate Pediatrie / Medic specialist de la… ... citeste mai departe |
|
Ce este infectia urechii la copil si cum o prevenim?
Afectiunile care pot aparea in perioada copilariei sunt atat de numeroase, incat este destul de greu sa le cuprinzi pe toate intr-o lista completa. Totusi, exista anumite boli pe care le fac… ... citeste mai departe |