Voturi


  • click pentru a vota

Retete pentru tine

Sfaturi pentru gravidutele care vor sa nasca natural (nastere vaginala)

  • Trimis de redactor
  • 9 mai 2013, 15:49:33 EEST
  • 5.157 vizualizari
Trimite Denunta

Daca urmeaza sa nasti, draga graviduta de la DC, te tot gandesti de mult timp despre modul in care vrei sa nasti. De fapt, alegerea modalitatii in care veti naste (natural, sau prin cezariana, sau in apa, sau acasa, cu anestezie sau fara) este o decizie foarte personala.

 

 

 

 

 

Fiecare mamica naste intr-un mod diferit. Nu exista experiente identice. In cazul in care doriti sa nasteti prin metoda normala - iar multi oameni considera ca analgezicele nu sunt bune pentru mama si copil, desprecopii.com va ofera cateva sfaturi care sa va ajute:  

 

 

Discutati cu o moasa despre dorinta dvs de a naste natural.

O moasa - chiar si una de moda veche - va fi avocatul cel mai infocat al nasterii naturale. 

 

Participati la cursuri prenatale de yoga.

Ele va vor ajuta sa va dezvoltati puterea fizica si tehnicile de gestionare a durerii. Totodata, yoga va va ajuta sa intelegeti ca trupul dvs. a fost construit pentru a da nastere.

/Images/nastere-naturala-yoga.jpg  

Practicati exercitii Kegel in timpul exercitiilor de yoga si in alte perioade ale zilei.

Exercitiile Kegelva vor ajuta sa fiti mai constienta de corpul dvs.

 Scrieti un plan de nastere.

Acesta va ajuta medicul si personalul medical sa inteleaga ce va doriti si care sunt nevoile dvs. Puteti gasi un model on line.

 Faceti o vizita la spital.

Discutati despre toate medicamentele pentru durere pe care le puteti primi. Discutati toate aceste aspecte cu doula si cu partenerul dvs. inainte de a ajunge la spital.

Mergeti la cursuri pentru viitoarele mamici.

Va va ajuta sa intelegeti in ce consta nasterea si sa capatati incredere in dvs.

Faceti un masaj prenatal.

Acesta va va ajuta sa va mentineti corpul normal, iar moralul ridicat.

/Images/nastere-naturala-masaj.jpg  

Folositi uleiuri de aromaterapie.

Uleiuri esentiale organice, cum ar fi lavanda, trandafirul, ylang-ylang pot fi foarte calmante. Uleiurile energizante includ grapefruit, menta si portocale. Consultati-va cu medicul dvs. asupra caror uleiuri esentiale sunt sigure pentru sarcina. Pastrand un saculet cu diverse uleiuri esentiale, veti avea posibilitatea sa amestecati sau sa potriviti parfumurile conform necesitatilor. Asigurati-va ca ati cumparat uleiuri esentiale organice. Acestea pot fi utilizate in timpul masajului si chiar in timp ce munciti, pentru a va relaxa.

Discutati despre nastere cu mama dvs.

Este foarte posibil ca experientele sa fie similare.

Amintiti-va ca fiecare contractie va fi urmata de o perioada de repaus.

In perioada de rapaus, endorfinele naturale vor contrabalansa activitatea de contractie.

 

 

Beneficiile nasterii naturale

Unul dintre beneficiile nasterii naturala este experienta de senzatii, care nu ar putea fi resimtite in orice alt moment. Dvs. si partenerul dvs. veti fi legati in totalitate de copilul dvs. intr-un mod unic. Unii pretind ca nasterea dureaza mai putin fara utilizarea medicamentelor pentru durere sau a celor de declansare a procesului. Indiferent ce cale veti alege pentru a naste, imbarcati-va pentru aceasta calatorie cu incredere si cu credinta ca o nastere sanatoasa este cea potrivita.

 

 

Odata ce veti ajunge acasa de la spital (sau daca ati nascut la domiciliu), veti avea un nou set de responsabilitati - grija pentru "pachetelul" dvs. de bucurie! Cu bebelusii nu este intotdeauna usor, unii dintre ei jucandu-se la modul cel mai serios cu nervii parintilor lor, chiar inainte de a deschide complet ochii. Trebuie sa fiti pe deplin constienti ca in primele zile si saptamani lucrurile pe care nu le-ati luat in serios, se vor adeveri. Deasemenea, trebuie sa stiti ca privarea de somn creeaza probleme minore, iar stresul este cel care va face sa va simtiti rau.  

 

 

Confruntarea cu familia si prietenii

Cereti ajutor! Revenirea la mintea si corpul pe care le-ati avut inainte de sarcina poate necesita timp. Intre timp, puteti apela la familie si prieteni. Cel mai important ajutor pentru o proaspata mamica este sa o ajuti cu mancarea, sa-i faci din mana si sa pleci. Nu va sfiiti sa cereti acest lucru celor care se ofera. Daca sunteti intrebata ce anume v-ar place sa mancati, alegeti alimente simple, naturale, care sunt bogate in valoare nutritionala si sarace in zaharuri. O oala mare de supa este intotdeauna binevenita pentru ca se poate depozita usor si poate fi reincalzita. Daca este necesar, cereti ajutor pentru curatenia casei, cat si spalatul rufelor. Asigurati-va ca aveti produse de curatat non toxice la indemana pentru voluntari.  

 

Despre nasterea naturala cititi si urmatoarele:

Nasterea pas cu pas

Nasterea copilului este un proces care are trei stadii. Primul stadiu este  faza inceperii regularizarii cotractiilor combinata cu subtierea si  dilatarea cervixului. Odata cu progresarea in… ... citeste mai departe

Nasterea prin metoda Lamaze

Filosofia nasterii Lamaze afirma ca „nasterea este ceva normal, natural si  sanatos“ si ca „femeile au dreptul de a naste fara interventii medicale de  rutina“. ... citeste mai departe

Nasterea naturala (vaginala)

Evolutia medicinei permite astazi ca nasterea  naturala sa fie o optiune la care viitoarea mamica poate usor renunta in  favoarea unei nasteri prin cezariana care, la prima vedere, pare sa fie mult… ... citeste mai departe

 

 

Sarcina pe saptamani (sau Odiseea Sarcinii) 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

 Informatia  conteaza

  • Intrati din timp   pe forumul specializat Odiseea sarcinii in   40 de saptamani ... si luati legatura cu   alte "colege de generatie". Va puteti creea un grup de burtici secret unde puteti comunica in maxima confidentialitate. Tot acolo veti gasi multe informatii utile   despre medicul care va monitorizeaza sarcina si va fi la   nastere.
  • Cititi pe forumul Nasterea unei stele povestirile altor mamici care isi povestesc experienta   nasteriii si momentele post-partum.

 

Pentru suport,  prietenie si atitudine, va recomandam urmatoarele forumuri:

 

Nasterea unei stele
Mamicile povestesc experientele lor la  nastere. Clipe unice, traite

 

 

 Legat de acelasi subiect, mai cititi pe site-ul  nostru: