Comunitatea Desprecopii Desert cu mere, quinoa si ovaz

Informatie Reteta

 • Trimis de: Anda08
 • Postat la: Jun 13, 2016
 • Vizualizari : 10918
 • Categorie: Preparate pentru bebelusi si copii 0-3 ani » Retete cu quinoa
 • Descriere: Pune ovazul, fulgii de quinoa, semințele de chia și scorțișoara într-un castron mare. Se amestecă pana la combinare. Amesteca împreună laptele și sosul de mere (siropul de arțar este opțional aici!). Se amesteca în compozitia de ovăz și se acoperă cu folie de plastic. Se lasa la frigider peste noapte. Pentru umplutura: cojeste merele si taie-le feliute. Pune-le intr-o tigaie mică împreună cu scorțișoara, siropul și apa; se aduce la fierbere. Se fierbe la foc mic pana se ingroasa, aproximativ 5 minute. Ia tigaia de pe foc si amestecă semințele de chia. Se lasă amestecul să se răcească timp de 5 - 10 minute înainte de asamblarea ovăzului. Intr-un pahar se pune un strat de ovăz și unul de umplutura, sau pur și simplu se pune ovăzul în boluri și deasupra compozitia de mere.

Informatie Profil

 • Ingrediente 1/2 ceasca­ fulgi de ­ovaz
  1/2 ceasca­ fulgi de ­quinoa
  2 linguri ­seminte de­ chia
  2 lingurit­e scortiso­ara
  1 1/4 ceas­ca lapte d­e migdale ­neindulcit­
  1/2 ceasca­ sos de me­re, neindu­lcit
  1/8 ceasca­ sirop de ­artar - op­tional

  Umplutura:­
  2 mere med­ii
  2 lingurit­e scortiso­ara
  1/8 ceasca­ sirop de ­artar
  2 linguri ­apa
  1 lingura ­semite de ­chia
 • Dificultate Foarte simplu

Descriere detailata

 • Pune ovazul, fulgii de quinoa, semințele de chia și scorțișoara într-un castron mare. Se amestecă pana la combinare.

  Amesteca împreună laptele și sosul de mere (siropul de arțar este opțional aici!). Se amesteca în compozitia de ovăz și se acoperă cu folie de plastic. Se lasa la frigider peste noapte.

  Pentru umplutura: cojeste merele si taie-le feliute. Pune-le intr-o tigaie mică împreună cu scorțișoara, siropul și apa; se aduce la fierbere.

  Se fierbe la foc mic pana se ingroasa, aproximativ 5 minute. Ia tigaia de pe foc si amestecă semințele de chia. Se lasă amestecul să se răcească timp de 5 - 10 minute înainte de asamblarea ovăzului.

  Intr-un pahar se pune un strat de ovăz și unul de umplutura, sau pur și simplu se pune ovăzul în boluri și deasupra compozitia de mere.