Tu cate persoane ai ajutat?

AJUTA si o sa fii AJUTAT(A)! Nu se stie cand o sa ai nevoie de un sfat. Daca ajuti, ajutorul o sa se intoarca. Implica-te, raspunde la intrebare!

Intrebari Panica

2

de iuliabadragan in Nastere despre 26 martie deschis - denunta

Decontare nastere la privat

Buna, stiti cumva daca nasterea la privat se deconteaza de catre casa de asigurari? Daca da, care sunt pasii care trebuiesc urmati. Multumesc
Raspuns: 1 • Score 0 • Vizualizari: 229
Rasfoieste dupa
 • 7540

  by CorinaDani about 26 martie

  intreaba la clinica unde urmeaza sa nasti. si apoi la casa de asigurari din orasul tau.

  "Decontarea serviciilor medicale se face către spital și nu către asigurați

  Nașterea este un serviciu medical cuprins în pachetul de servicii de bază, contravaloarea fiind decontată de Casa de Asigurări de Sănătate. Acest serviciu se acordă asiguraţilor pe baza biletului de internare, eliberat de medicul de familie sau de medicul specialist, de către spitalele publice sau private care se află în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate.

  „În cazul spitalelor private, dacă între tarifele decontate de casă și tarifele practicate de către furnizori (pentru condiții de cazare etc) există diferențe, acestea se achită de către pacient, pe bază de factură, direct la furnizorul care acordă serviciile. La fel se întâmplă și dacă serviciile efectuate nu se regăsesc în pachetul de servicii de bază decontat de Casa de Asigurări de Sănătate”, ne-a spus Cristina Călinoiu, purtător de cuvânt Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului București.

  Atenție, însă! Nu se decontează servicii medicale către asigurați. Mai exact, dacă pacientul nu a respectat condițiile în care poate beneficia de aceste servicii și a achitat contravaloarea acestora, nu poate solicita Casei de Asigurări de Sănătate restituirea sumelor achitate.

  „Sfătuim viitoarele mămici să ceară informații cât mai detaliate privind condițiile în care pot naște în unitățile sanitare private. Să vadă care este costul ce poate fi suportat de către Casa de Asigurări de Sănătate și diferențele pe care le au de achitat direct furnizorului respectiv”, recomandă Cristina Călinoiu.

  Pentru a beneficia de decontarea serviciilor medicale aferente nașterii, trebuie să prezentați buletinul și cardul de sănătate."

  • Scor: 0
Autentificarea este necesara pentru a posta un raspuns.

Intrebari dupa relevanta