Tu cate persoane ai ajutat?

AJUTA si o sa fii AJUTAT(A)! Nu se stie cand o sa ai nevoie de un sfat. Daca ajuti, ajutorul o sa se intoarca. Implica-te, raspunde la intrebare!

Intrebari Panica

4

de Cara87 in Sarcina despre 18 februarie deschis - denunta

Colul uterin

Buna seara . Am 28 săptămîni și colul uterin este de 33mm, mămici din propria experiența la așa mărime este risc mare de naștere prematura ?
Raspunsuri: 4 • Score 0 • Vizualizari: 306
Rasfoieste dupa
 • 1780

  by Buburuza_Ruza about 22 februarie

  Cara depinde, aici nu e vb de curajul medicului că nu îți tine el colul și nici nu te poate obliga sa faci intervenția- intervenția se impune sub 2,iar în cazul în care se scurtează devreme este obligat să îți facă anumite recomandări- daca le respecți sau nu e alegerea ta. In mod normal ei îți prezintă situația,îți spun riscurile, daca Doamne ferestre se întâmplă ceva nu sa îi sări în cap sa ii ceri socoteala că el nu ți.a spus nimic. Iar până la intervenție se încearcă orice metoda alternativa,timp in care se observă evoluția lui- și cu intervenție tot cu grija trebuie să stai.Psihicul tau acum joaca un rol ft important, sa ajungeți cu bine la sfârșit ,crede.ma îți spun din proprie experiență.
  • Scor: 0
 • 35

  by AlexAlexAlexandra about 22 februarie

  Eu sunt insacrcinata in 27 de saptamani si de la 22 colul este de 1,5 mm si Dr meu n a pomenit ca voi naste prematur atata timp cat colul este ferm si inchis. Nu te panica degeaba. La tine este foarte bine. Un col cat se poate de normal.
  6 comentarii
  • Buburuza_Ruza
   by Buburuza_Ruza
   22 februarie

   Am înțeles.si mie mi.a spus sa așteptăm să vedem evoluția,dar daca era sub 2faceam intervenția.. de curiozitate ție când ți.a spus că ar fi cazul daca la 15 nu?

  • Cara87
   by Cara87
   22 februarie

   Ce bine ai spus ca totul pleacă de la psihic, înainte de a afla “zburam și înfloream “ eram cea mai fericita , lucram , nimic nu ma deranja , și cum medicul mi-a zis , parca tot ma doare și ma tem sa ma scol din pat, mult contează si atitudinea medicului ...  mai mult

  • AlexAlexAlexandra
   by AlexAlexAlexandra
   22 februarie

   Buburuza , vom face intervenția doar daca se va deschide colul. Pana atunci nu. Si eu inca lucrez si am grija si de primul copil de doar 2 ani :) dar stau relaxată ,ma rog mereu, incerc sa fac lucruri noi ...Asa nu mai stau panicată intr una.

  • Buburuza_Ruza
   by Buburuza_Ruza
   22 februarie

   Pai până la cate săptămâni crezi tu că se face cerclaj?

 • 31

  by AndreeaONUTU about 19 februarie

  Buna Carla! Si eu am avut problema asta si doctora mea a optat pentru montarea unui pesar pentru cerclaj. Am stat aproximativ o luna in repaus si dupa mi-a spus ca am depasit pericolul. Avem acum 32 de saptamani si ne simtim bine. Trebuie sa discuti cu doctorul despre alternative.
 • 1780

  by Buburuza_Ruza about 18 februarie

  Depinde de evoluția lui și de cum te îngrijești tu; daca se scurteaza cu repeziciune,mult ,dă exista. Daca te îngrijești poți împiedica asta- repaus la pat,fara raport intim de acum înainte+ tratament medicamentos. Din ce cauza s.a scurtat?
  • Scor: 0
  2 comentarii
  • Cara87
   by Cara87
   18 februarie

   Nu-mi pot explica cauza , nu am făcut nimic care ar da motive sa scurteze , bebe-îl este bine , eu la fel ma simt bine , la 20 săptămîni colul era de 37mm acuma la 28 spat 33 mm , aceasta înseamnă ca repede sa scurtat ?

  • Buburuza_Ruza
   by Buburuza_Ruza
   22 februarie

   Eu am plecat cu col de 45,apoi am ajuns la25 in doua săptămâni(asta pe la 20s)dar am avut contracții. Mi a.a prescris tratament și repaus ,apoi a ajuns la 3.. nu am făcut intervenția ,colul inrre timp a mai scăzut un pic, dar am respectat tratamentul și m...  mai mult

Autentificarea este necesara pentru a posta un raspuns.

Intrebari dupa relevanta