Tu cate persoane ai ajutat?

AJUTA si o sa fii AJUTAT(A)! Nu se stie cand o sa ai nevoie de un sfat. Daca ajuti, ajutorul o sa se intoarca. Implica-te, raspunde la intrebare!

Intrebari Panica

2

de MonicaTt in Generale despre 25 septembrie 2018 deschis - denunta

Concediul de maternitate

Bună ziua . Mă numesc Monica și sunt la primul bebe . Vă rog dacă se poate să îmi ofere cineva mai multe detalii despre concediul post și prenatal precum și despre concediul de risc. Vă mulțumesc anticipat.
Raspuns: 1 • Score 0 • Vizualizari: 312
Rasfoieste dupa
  • 7543

    by CorinaDani about 25 septembrie 2018

    in primul rand, pentru a beneficia de aceste concedii, trebuie sa anunti angajatorul ca esti insarcinata, in scris, atasand o adeverinta de la medic. daca ai o sarcina cu risc sau conditiile de la locul de munca iti pun sarcina in pericol, poti beneficia de concediu de risc maternal, cu durata maxima de 120 zile. concediul de sarcina si lauzie are durata de 126 zile calendaristice si poate fi luat fractionat, o parte inainte de nastere si restul dupa, fiind obligatoriu ca dupa nastere sa-ti ramana minim 42 zile calendaristice de efectuat. dupa ce se termina cele 126 zile, intri in CIC, pana implineste copilul 1 an si 11 luni. atentie, daca iti iei concediu de risc maternal, iti afecteaza valoarea indemnizatiei pentru CIC, pentru ca se ia in calcul media veniturilor din ultimele 12 luni lucrate. daca ai o sarcina normala, fara probleme si te poti duce la munca pana in luna a 8-a, nu are sens sa te complici cu concediul de risc maternal.
    • Scor: 0
Autentificarea este necesara pentru a posta un raspuns.

Intrebari dupa relevanta