Tu cate persoane ai ajutat?

AJUTA si o sa fii AJUTAT(A)! Nu se stie cand o sa ai nevoie de un sfat. Daca ajuti, ajutorul o sa se intoarca. Implica-te, raspunde la intrebare!

Intrebari Panica

69

de MiryM in Sarcina despre 13 ianuarie 2018 deschis - denunta

Sarcina

Bună tuturor! Sunt în săptămâna 23si mi sa spus că am colul destul de scurt și deschis ...mi sa spus că trebuie să fiu mereu la pat ......A mai trecut cineva prin asta? ? ? Va mulțumesc!

Raspunsuri: 4 • Score 0 • Vizualizari: 746
Rasfoieste dupa
 • 220

  by ancutzzzza about 15 ianuarie 2018

  Col scurt se mai intalneste, dar col deschis este un pericol mare de nastere prematura. De asta mi-a fost si mie frica la a 3a sarcina si am stat in pat de la 25 sapt. Aveam doar col scurt (2cm) - dr mi-a spus ca daca se deschide ma interneaza sa fie sigur ca nu ma ridic decat pt mers la baie. Deci e ceva destul de serios. Multa sanatate si ai grija - statul la orizontala ajuta (eu am dus sarcina pana la 36 s)

  • Scor: 0
 • 907

  by Camelia09 about 15 ianuarie 2018

  Eu am aut colul scurtat la sarcina anterioara (din fericire era inchis) si mi s-a recomandat sa stau la pat si sa iau no spa forte, unul la 8 ore. Asta a fost pe la 18 saptamani. Statul in pat chiar a functionat si la urmatorul consult era un pic ma lung (nu la lungimea initiala). Nu stiu daca se mai poate face cerclaj in cazul tau, e sarcina mai avansata si colul deschis. Mie doctorul mi-a zis ca cerclaj se face cand lungimea colului e sub 2 cm (din fericire era 2.7 cm si nu a ajuns mai scurt pana dupa 36 saptamani de sarcina). Toti ce poti face e sa stai cuminte in pat si sa mergi la consult mai des (o data pe saptamana). O sa fie greu, dar o sa treaca, ia-o zi cu zi, saptamana cu saptamana.

  • Scor: 0
 • 62

  by Insine about 14 ianuarie 2018

  Cu placere, MiryM, multa sanatate! :*

  • Scor: 0
  1 comentariu
  • MiryM
   by MiryM
   15 ianuarie 2018

   Inca o dată multumesc mult

 • 62

  by Insine about 14 ianuarie 2018

  Eu am avut aceeasi problema, destul de timpuriu ca tine, si medicul mi-a prescris Utrogestan intravaginal. 

  " Atunci când colul uterin al unei femei însărcinate este slab (numit și col incompetent), aceasta este predispusă să nască prematur, întrucât colul se poate scurta şi deschide prea devreme. Pentru a preveni naşterea prematură, medicul ți-ar putea recomanda efectuarea unui cerclaj cervical."

  Mie mi-a recomandat sa nu fac efort fizic prea mare si sa ma odihnesc, nimic mai mult. La urmatoarea consultatie, se pare ca colul s-a marit un pic, destul cat sa nu mai fie nevoie de aceasta operatie.

  "Cerclajul cervical este o procedură chirurgicală în care cervixul (colul) este cusut. Colul uterin este cea mai mica parte a uterului si se extinde in vagin."

  Daca medicul ti-a recomandat sa stai la pat, ar fi bine sa respecti procedura. Cazurile cu col scurt si deschis, sunt diferite, de la femeie la femeie. 

  Sarcina usoara!

  1 comentariu
  • MiryM
   by MiryM
   14 ianuarie 2018

   Mulțumesc frumos draga mea

Autentificarea este necesara pentru a posta un raspuns.

Intrebari dupa relevanta