Tu cate persoane ai ajutat?

AJUTA si o sa fii AJUTAT(A)! Nu se stie cand o sa ai nevoie de un sfat. Daca ajuti, ajutorul o sa se intoarca. Implica-te, raspunde la intrebare!

Intrebari Panica

74

de MiryM in Sarcina despre 13 ianuarie 2018 deschis - denunta

Sarcina

Buna tuturor! Sunt în saptamâna 23si mi sa spus ca am colul destul de scurt si deschis mi sa spus ca trebuie sa fiu mereu la pat A mai trecut cineva prin asta? ? ? Va multumesc!

Raspunsuri (4):

Raspunsuri: 4 • Score 0 • Vizualizari: 1006
Rasfoieste dupa
  • 220

    by ancutzzzza about 15 ianuarie 2018

    Col scurt se mai intalneste, dar col deschis este un pericol mare de nastere prematura De asta mi a fost si mie frica la a 3a sarcina si am stat in pat de la 25 sapt Aveam doar col scurt (2cm) dr mi a spus ca daca se deschide ma interneaza sa fie sigur ca nu ma ridic decat pt mers la baie Deci e ceva destul de serios Multa sanatate si ai grija statul la orizontala ajuta (eu am dus sarcina pana la 36 s)

    • Scor: 0
  • 1782

    by Camelia09 about 15 ianuarie 2018

    Eu am aut colul scurtat la sarcina anterioara (din fericire era inchis) si mi s a recomandat sa stau la pat si sa iau no spa forte, unul la 8 ore Asta a fost pe la 18 saptamani Statul in pat chiar a functionat si la urmatorul consult era un pic ma lung (nu la lungimea initiala) Nu stiu daca se mai poate face cerclaj in cazul tau, e sarcina mai avansata si colul deschis Mie doctorul mi a zis ca cerclaj se face cand lungimea colului e sub 2 cm (din fericire era 2 7 cm si nu a ajuns mai scurt pana dupa 36 saptamani de sarcina) Toti ce poti face e sa stai cuminte in pat si sa mergi la consult mai des (o data pe saptamana) O sa fie greu, dar o sa treaca, ia o zi cu zi, saptamana cu saptamana

    • Scor: 0
  • 62

    by Insine about 14 ianuarie 2018

    Cu placere, MiryM, multa sanatate! :*

    • Scor: 0
    1 comentariu
    • MiryM
      by MiryM
      15 ianuarie 2018

      Inca o dat? multumesc mult

  • 62

    by Insine about 14 ianuarie 2018

    Eu am avut aceeasi problema, destul de timpuriu ca tine, si medicul mi a prescris Utrogestan intravaginal  

    " Atunci când colul uterin al unei femei însarcinate este slab (numit si col incompetent), aceasta este predispusa sa nasca prematur, întrucât colul se poate scurta ?i deschide prea devreme Pentru a preveni na?terea prematura, medicul ti ar putea recomanda efectuarea unui cerclaj cervical "

    Mie mi a recomandat sa nu fac efort fizic prea mare si sa ma odihnesc, nimic mai mult La urmatoarea consultatie, se pare ca colul s a marit un pic, destul cat sa nu mai fie nevoie de aceasta operatie

    "Cerclajul cervical este o procedura chirurgicala în care cervixul (colul) este cusut Colul uterin este cea mai mica parte a uterului si se extinde in vagin "

    Daca medicul ti a recomandat sa stai la pat, ar fi bine sa respecti procedura Cazurile cu col scurt si deschis, sunt diferite, de la femeie la femeie  

    Sarcina usoara!

    1 comentariu
    • MiryM
      by MiryM
      14 ianuarie 2018

      Mul?umesc frumos draga mea

Autentificarea este necesara pentru a posta un raspuns.

Intrebari dupa relevanta