Tu cate persoane ai ajutat?

AJUTA si o sa fii AJUTAT(A)! Nu se stie cand o sa ai nevoie de un sfat. Daca ajuti, ajutorul o sa se intoarca. Implica-te, raspunde la intrebare!

Intrebari Panica

6

de NicoletaGabriela1990 in Panic despre 9 octombrie 2022 deschis - denunta

Colestaza in sarcina

Buna,Am inceput de aproape o luna sa am mancarimi de piele foarte puternice. Acum am inceput sa citesc un pic despee asta…inteleg ca este vorba despre colestaza. Am 35 sapt iar la ultimul control nu mi-am dat seama sa ii povestesc medicului despre asta….cred ca din cauza emotiilor. Urmeaza sa fac analizele din ultimul trimestru de sarcina. Voi v-ari lovit de aceasta problema? Cum ati remediat? Ce e de facut? Sfaruri?

Raspunsuri (4):

Raspunsuri: 4 • Score 0 • Vizualizari: 1126
Rasfoieste dupa
  • 86

    by kriszz about 9 octombrie 2022

    Buna consultați medicul ,cat mai repede. Nu se știe exact ce sunt acele mâncărimi. Mergeți nu mai așteptați.

  • 5

    by DianaNati about 9 octombrie 2022

    Buna! Si eu m-am confruntat in sarcina cu alergii/mancarimi la gat si putin pe burta. Am mers ka dermatolog dar nu a stiut sa-mi spuna cauza sau ce este. M-au tinut vreo 2 sapt. Am incecat cateva unguente dar nici unul bun. Am luat de la Forevere -sprayul de aloe si a fost mult mai ok. Totusi eu cred ca a fost ceva din cauza schimbarilor hormonale.

  • 13258

    by CorinaDani about 9 octombrie 2022

    Sfatul meu este sa iei urgent legătură cu medicul care îți urmărește sarcina, deja ai o luna de când ai aceste mâncărimi și dacă într-adevăr este colestaza, nu e timp de pierdut.Un prim pas ar fi efectuarea analizelor specifice, care vor confirma sau nu suspiciunea de colestaza hepatica.

    1 comentariu
    • kriszz
      by kriszz
      9 octombrie 2022

      Poate aparea si in primul trimestru de sarcina?

  • 5

    by Geon12 about 9 octombrie 2022

    Da ! Eu am avut aceasta boală de la 32 de sapt… Am stat internata 2 sapt in spital deoarece analizele erau foarte mari (tgo,tgp, Bulirubina , accbiliari ) mi-au administrat tratament si am ținut regim . Apoi mi-au dat drumul acasă la 34 de sapt cu condiția de a repeta toate aceste analize din 3 jn 3 zile pt a ale tine sub control . In sapt 36 fără 2 zile ac biliari erau crescuți aproape de 40 ceea ce însemna risc fetal .M-am internat iara si la 36+1 mi-au făcut cezariana de urgentă deoarece copilul intrase in risc fetal …Acum suntem acasă si creștem de la o zi la alta .Multa încredere si răbdare !

    2 comentarii
    • Geon12
      by Geon12
      9 octombrie 2022

      Tratament :Ursofalck 3/zi
      Liv 52 3 /zi sau Lagosa
      Sargenor 2/zi

    • NicoletaGabriela1990
      by NicoletaGabriela1990
      9 octombrie 2022

      Mulțumesc mult pt informații!

Autentificarea este necesara pentru a posta un raspuns.

Intrebari dupa relevanta