Eu am invatat de la mama, care a fost specialist in culori o viata, sa vopsesc oua asa cum a postat Mariana. In plus, dupa ce se fierb ouale legate in ciorapul cu frunze, coji de ceapa, le apuci cu o furculita si picuri cu o lingura cate putina vopsea de diverse culori. Ies multicolore, la noi in casa tot timpul am avut oua bune de dus la expozitie, ne era si mila sa le mancam. Si un truc: daca ciorapul este putin rupt si se duce firul, asa, mai "artistic", ca o panza de paianjen, asa va iesi si modelul pe ou.
Roberta + BeBe scump din burtica
Cum vopsim si incondeiem ouale? Sfaturi.
Deschis de
Marianar
, mar 10 2004 17:33
84 raspunsuri la acest subiect
#11
Postat 17 martie 2004 - 18:27
#12
Postat 17 martie 2004 - 21:08
no fetelor,sa stiti ca acum ii fur la mama ciorapi[:D]ca eu nu prea port ciorapi....si sa vedeti voi ce culori de oua imi trag eu anul asta......mama mia!!!!!multicolore.
mona78
#13
Postat 17 martie 2004 - 22:22
Trucuri:
1. Cel mai usor se scot ouale din vopsea cu un "mincioc" minuscul, plasa din aceea de scos pestisorii din acvariu. Vopseaua se scurge imediat.
2. "Incondeiatul" sau impistritul" se poate face intr-adevar si acoperind ceea ce in mod traditional se face cu ceara de albine incalzita, cu folie auto-colanta. Se acopera initial tot desenul, si apoi se baga in diferite vopseluri, de la culorile inchise ( rosu, violet, verde, albastru, brun) spre culorile deschise (galben, verde pal, rose) descoperind la fiecare scufundare alte portiuni din desen. Se poate proceda si invers, numai ca in acest caz, desenul se acopera progresiv. Tineti cont ca culorile se combina in portiunile neacoperite. galben + rosu = orange, galben + albastru = verde, galben + violet = ocru, rosu + albastru = violet, rosu + verde = brun... s.a.m.d.
3. Se gasesc in comert vopseluri "reci" in care se scufunda ouale fierte.
Q
#14
Postat 19 martie 2004 - 17:25
Salutare,
Daca vreti sa vedeti cum mi-au iesit in anii trecuti ouale incondeiate cu ceara:
http://lprejbeanu.fr...79_jpg_view.htm
http://toussaints.fr...aste2003/21.jpg
Sa traiasca bunica mea de la Lapus care m-a invatat "tehnica".
Numai bine,
Liliana
Daca vreti sa vedeti cum mi-au iesit in anii trecuti ouale incondeiate cu ceara:
http://lprejbeanu.fr...79_jpg_view.htm
http://toussaints.fr...aste2003/21.jpg
Sa traiasca bunica mea de la Lapus care m-a invatat "tehnica".
Numai bine,
Liliana
#15
Postat 21 martie 2004 - 22:22
bravo lili, sa traiasca bunica si sa mai faca oua ca tare frumoase mai sant.
#16
Postat 24 martie 2004 - 15:36
Fetelor, a golit cineva oua cu acul, ca eu trebuie sa duc la gradi la Laura vreo 2-3 oua golite ca sa le vopseasca copilasii acolo. O educatoare mi-a spus ca nu e usor deloc, o sa incerc sa fac astazi chestia asta ? puteti sa-mi dati vreun "tip" ? pleeease!
Va pup,
Elena&Laura
#17
Postat 24 martie 2004 - 16:29
quote:Elena, uite ce am gasit aici: http://www.canadaegg...te.html#peindre Comment vider les oeufs Lave la coquille et laisse-la sécher. Avec une grosse aiguille, perce un petit trou au bout pointu de l'oeuf. Perce ensuite un trou plus gros au bout arrondi de l'oeuf, en t'assurant de percer le jaune d'oeuf. Place l'oeuf au-dessus d'un bol et souffle par le petit trou jusqu'à ce que l'oeuf soit complètement vidé. Rince ensuite la coquille à l'eau froide et laisse-la sécher complètement. (Utilise l'oeuf cru pour préparer une omelette, une quiche ou des oeufs brouillés.) Traducere aproximativa: Cum vidam ouale Spalam cochilia oului si o lasam sa se usuce. Cu un ac mare facem o gaurica in partea mai ascutita a oului. Dupa aceea facem o gaurica mai maricica in partea opusa (partea mai rotunda a oului) avind grija sa "spargem" si galbenusul. Punem oul deasupra unui castronel si suflam pe gaurica mica pina cind oul este complet vid. Clatim apoi cochilia cu apa rece si o lasam sa se usuce bine. Oul din castronel il putem folosi la bucatarie (pentru o omleta, un quiche etc.) Succes! ~Otilia&LaAdelita~
Originally posted by Elena
Fetelor, a golit cineva oua cu acul, ca eu trebuie sa duc la gradi la Laura vreo 2-3 oua golite ca sa le vopseasca copilasii acolo. O educatoare mi-a spus ca nu e usor deloc, o sa incerc sa fac astazi chestia asta ? puteti sa-mi dati vreun "tip" ? pleeease!
#18
Postat 24 martie 2004 - 16:32
Esti tare Liliana, bravo! Dar de ce va chinuiti voi cu foi de ceapa, sfecle si alte alea? Vopseaua de oua din comert ce are? Si apropos de asta, care este cea mai buna (din experienta)? Pt. ca eu, oricit m-as chinui, tot urite ies pt.ca, atunci cind bag lingura dupa ele sa le scot din vopsea se zgirie urit (se ia vopseaua). La fel si cind le pun pe masa la uscat, ramine semn unde a avut contact cu masa. Voi cum faceti? Va rog, sfaturi. Va pup.
#19
Postat 24 martie 2004 - 16:49
Elena,
O alta metoda de golit oua este cu seringa. Se fac cele doua orificii, cum a explicat Otilia, si se misca acul in interior astfel incat sa se sparga si galbenusul. Se scoate acul, si, tinand acoperite orificiile, se agita putin oul. Apoi, cu acul si seringa se sufla incet continutul, scotzand treptat acul. Daca nu vrei sa pastrezi continutul, poti injecta putina apa, si se "sufla" mult mai usor. Odata golit, oul se lasa sa se usuce bine si apoi se injecteaza putin amestec "lipicios" (aracet, pap de faina subtire) care intareste suplimentar oul. Se agita putin, si se lasa la scurs.
Furni,
Ca sa nu se mai pateze ouale cand le scoti din vopsea, incearca sa folosesti in loc de lingura o sita de ceai sau o plasutza din aia pentru acvariu, si tine-le deasupra vasului pana se scurg bine (cateva secunde), apoi, pune-le la uscat intr-un cofraj pentru oua (daca este din acela de plastic "captuseste-l" cu servete de hartie)
Succes!
Q
#20
Postat 24 martie 2004 - 17:23
Si cit le "alerg" cu sita prin oala crezi ca nu se zgarie? Voua nu vi se zgirie?