Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

compot


1 raspunsuri la acest subiect

#1
osna

osna

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.072 mesaje

Postat 17 septembrie 2003 - 21:16

initial creeat de veronicai Compot asortat de fructe Ingredinte: 500 gr. cirese rosii, 250 gr. cirese albe, 250 gr. capsuni, 250 gr. fragi, 400 gr. zahar, 3 pahare apa, zeama de la o lamiie Mod de preparare Se pune la fiert apa cu zaharul. Cind zaharul s-a topit complet se adauga zeama de lamiie. Imediat ce incepe sa se lege putin zaharul se adauga ciresile spalate, scurse bine, fara codite si simburi. Se fierbe pina ce ciresile s-au inmuiat. Separat se spala repede capsunile si fragii, se scurg de apa si se asaza intr-o compotiera sau castron. Cind ciresele sint fierte se trage vasul deoparte, se lasa sa se racoreasca dupa care se toarna peste fructele din compotiera. Se lasa sa stea compotul la rece (fara sa fie acoperit) 2-3 ore pentru ca fructele sa se patrunda bine cu sirop. Ciresele pot fi inlocuite cu visine iar capsunile cu coacaze sau cu zmeura. Compot de prune Ingredinte: prune, pentru sirop: 400 gr. zahar la 1 litru apa Mod de preparare Prunele proaspete, carnoase, ne prea tare coapte, se pun intr-o sita si se scufunda intr-un vas cu apa clocotita. Se lasa astfel 1-2 minute, dupa cum au coaja mai groasa sau mai subtire. Imediat ce se scot din aceasta apa clocotita, se scufunda in apa rece. Pielita crapa si prunele se pot curata foarte usor. Prunele curatate de pielita si fara simburi se asaza in borcan, bine indesate. Se toarna siropul fierbinte si se sterilizeaza in baia de apa sau se inabusa intre paturi dupa ce a dat citeva clocote si a fost imediat legat cu celofan. Durata sterilizarii este de 20 minute la 75 grade. Compot de mere Ingredinte: 3-4 mere, 150 g zahar, 2 pahare apa, 1 bucatica scortisoara, 2 cuisoare Mod de preparare Se curata merele de coaja, se scot simburii si se taie in patru. Se lasa sa stea in apa rece. Se pune la fiert apa cu zaharul, scortisoara si cuisoarele. Cind incepe sa fiarba, se adauga merele lasind sa mai fiarba acoperit la foc mic, pina se moaie fructele. Mod de servire Se serveste rece Compot de pepene galben Ingredinte: 5 felii de pepene galben, 2 ¾ pahar apa, 250g zahar, zeama de la o lamiie Mod de preparare Se pune la fiert apa cu zaharul, lasind sa dea citeva clocote. Feliile de pepene curatate de coaja galbena se taie cuburi mici, se asaza in vasul de servit(compotiera) si se stropesc cu zeama de lamiie. Deasupra se toarna siropul rece, se acopera vasul si se lasa asa la rece pina cind se serveste. Compot de pere Ingredinte: 150 gr. pere, o lingura zahar, 1 pahar apa, vanilie Mod de preparare Se pune apa cu zaharul si vanilia sa fiarba. Cind da in clocot, se adauga perele curatate si taiate sferturi. Se lasa sa fiarba la foc potrivit pina se inmoaie. Compot de gutui aromat Ingredinte: 1 kg gutui, ½ kg zahar, 3 pahare apa, 1 bucatica scortisoara, 2-3 cuisoare Mod de preparare Se curata gutuile de coaja si simburi si se taie felii de grosimea unui deget. Se pun in apa rece. In acest timp se fierbe zaharul cu apa si scortisoara. Cind siropul este pe jumatate gata, se adauga gutuile si se lasa sa fiarba acoperit, la foc mic pina se moaie. Mod de servire Se serveste rece Compot de struguri Ingredinte: 150 gr. struguri, 1-2 linguri zahar, 1 pahar apa, vanilie Mod de preparare Se pune la fiert apa cu zaharul si vanilia. Cind incepe sa clocoteasca, se adauga boabele de struguri spalate. Se lasa sa fiarba incet 5-10 minute. Compot dietetic de capsuni Ingredinte: 600 gr. capsuni congelate, 2 linguri indulcitor, citeva frunze de menta Mod de preparare Se taie fructele in bucati si se calesc intr-un vas timp de 10-15 minute, dupa care se adauga indulcitorul peste compotul caldut. Mod de servire Se serveste cu menta pe deasupra

#2
osna

osna

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.072 mesaje

Postat 17 septembrie 2003 - 21:18

initial creeat de alba Compot de mere 3-4 mere, 150 g zahar, 2 pahare apa, 1 bucatica scortisoara, 2 cuisoare Se curata merele de coaja, se scot simburii si se taie in patru. Se lasa sa stea in apa rece cu un pic de zeama de lamiie. Se pune la fiert apa cu zaharul, scortisoara si cuisoarele. Cind incepe sa fiarba, se adauga merele lasind sa mai fiarba acoperit la foc mic, pina se moaie merele.


Panic Questions

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Progesteron in sarcina

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

  • PoÈ›i naÈ™te mai devreme de termen?

    Ezraa
    - mar 08 2024 06:39

  • Dermatita atopica

    MGeorgi30
    - mar 02 2024 13:10

Last Blogs

  • Morfologie trimestrul 1

    ZDenisa
    - Ieri, 22:56

  • Morfologie trimestru 1

    Mica13
    - Ieri, 20:46

  • 6 luni

    EusebiaRalu
    - Ieri, 19:29

  • Vitamine preconceptie si in sarcina

    Deutzuk
    - Ieri, 14:03

  • Pregătindu-ne pentru sosirea micuÈ›ului

    AdrianaBlo
    - Ieri, 13:30

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -