Otilia scumpa,tocmai ti-am citit retetele Montignac si am sters subiectul din greseala-de fapt vroiam sa sterg doar un mesaj care aparuse de 2 ori.Imi pare rau,scuza-ma...sper sa le ai salvate pe undeva...ca eu tot caut si vad ca nu s-au dus la container...au disparut...imi pare rau.iarta-ma...pliz,pliz,plizzzzzz....imi vine sa
Ortansa-de 2X mamica va doreste:
Un An super-super-super....
Retetele Montignac...de la Otilia
Deschis de
Ortansa
, ian 03 2003 00:33
27 raspunsuri la acest subiect
#1
Postat 03 ianuarie 2003 - 00:33
#2
Postat 03 ianuarie 2003 - 00:37
quote:Char ma intrebam ce s-a intimplat... Lasa, nu-i nimic... Si mie mi s-a intimplat sa vreau sa pun un subiect mai vechi la container si... sa-l sterg! In orice caz, eu nu stiu cum se trimit subiectele in container... Stai ca o sa ma uit in istoric, sa vad daca se mai vede ceva pe calculatorul meu!... UN AN NOU FERICIT!!! @+... Otilia & La Adelita [bibe] (6 luni peste o saptamina!...) "La musique avant toute chose" - Paul Verlaine
Initial creeata de Ortansa
Otilia scumpa,tocmai ti-am citit retetele Montignac si am sters subiectul din greseala-de fapt vroiam sa sterg doar un mesaj care aparuse de 2 ori.Imi pare rau,scuza-ma...sper sa le ai salvate pe undeva...ca eu tot caut si vad ca nu s-au dus la container...au disparut...imi pare rau.iarta-ma...pliz,pliz,plizzzzzz....imi vine sa Ortansa-de 2X mamica va doreste: Un An super-super-super....
#3
Postat 03 ianuarie 2003 - 00:55
Cred ca si-a bagat coada, caci pe istoric gasesc totul, in afara de mesajul cu pricina!
Of, asta e...
UN AN NOU FERICIT!!!
@+...
Otilia & La Adelita [bibe] (6 luni peste o saptamina!...)
"La musique avant toute chose" - Paul Verlaine
#4
Postat 03 ianuarie 2003 - 12:29
Ce e cu containeru' asta ?
Lamuriti-ma si pe mine! plizzzzz
#5
Postat 04 ianuarie 2003 - 12:10
Otilia, poti sa le mai postezi odata?
Nu le ai pe PC salvate?
salutare
#6
Postat 05 ianuarie 2003 - 00:24
CONSOMME DE TOMATES
(pentru 4 persoane)
Preparare: 15 min
Fierbere: 25 min.
1 kg de rosii
3 catei de usturoi zdrobiti
3 hasme (in franceza = échalotes, un fel de cepe mai mititele...) maruntite
2 fire de busuioc
2 virfulete de origan (sau pe româneste... maghiran?)
sare, piper...
-Intr-o oala reduceti usturoiul si esalotele la foc foarte mic intr-o lingura de ulei de masline
-Opariti rosiile un minut, apoi decojiti-le. Taiati-le in bucatele si puneti-le in oala. Sarati.
-Rupeti frunzele de busuioc si pastrati-le. Tulpinile maruntiti-le si puneti-le in oala, impreuna cu origanul
-Lasati sa fiarba 10 minute, acoperind 3/4, pentru a evita proiectiile
-Mixati
-Verificati gustul (pentru sare) Puneti piperul si frunzele de busuioc taiate marunt
-Eventual reincalziti si serviti...
Din experienta va spun ca e foarte bun si rece, mai ales vara, cind e cald...
Un an nou fericit!
Cristina
#7
Postat 05 ianuarie 2003 - 00:25
POULET A LA PROVENCALE
(pui ca la tara...)
Pentru 4/5 persoane
Preparare: 15 min
Coacere: 40 min
Garnitura recomandata: ghiveci de legume
1 pui mare si frumos de ferma
1 ceapa mare maruntita
4 catei de usturoi maruntiti
25 cl de supa de pui (din aceea instant, pentru sos...adica se dilueaza un cubulet de supa de pui in 25 cl de apa fierbinte)
3 linguri de concentrat de rosii
ulei de masline
sare, piper, ardei iute (in reteta este scris: piment de Cayenne), herbes de provençe (un amestec de cimbru, cimbrisor, rozmarin, origan, busuioc... taiate marunt)
- Taiati puiul in 8 bucati
- Puneti bucatile de pui pe un platou cu pielea deasupra. Umeziti putin cu ulei de masline. Sarati, piperati si pimentati.
- Puneti sub gril timp de ~ 30 de minute. Pielea trebuie sa se topeasca progresiv si sa devina uscata si crocanta fara sa se arda. Trebuie deci sa potriviti bine distanta dintre platou si gril.
- Intr-o oala prajiti ceapa si usturoiul maruntite in ulei de masline. Apoi puneti supa de pui (cele 250 ml...) si concentratul de rosii. Amestecati bine, sarati si piperati.
- Ungeti bucatile de pui cu sosul obtinut. Pudrati cu citeva herbes de Provençe si repuneti la cuptor (termostat 4 - 130°C) timp de 5 sau 10 minute
Serviti chiar in platoul respectiv sau intr-un platou cald...
Pofta buna!
PS: bineinteles ca daca vreti sa slabiti acest fel se maninca fara piine...
Un an nou fericit!
Cristina
#8
Postat 05 ianuarie 2003 - 00:27
TRUITES AUX AMANDES
PASTRAVI CU MIGDALE
Pentru 4 persoane
Preparare: 10 min
Coacere: 15 min
4 pastravi frumosi
80 g de migdale efilate (migdale maruntite-franjuit, pe verticala)
2 lamii
1 lingura de otet de Xeres (otet de vin rosu)
2 linguri de patrunjel maruntit
ulei de masline
herbes de provençe
sare, piper
- Preparati pastravii pentru gatit. Pudrati interiorul cu ierburi de Provençe (am explicat mai sus ce inseamna...) Sarati si piperati.
- Incalziti bine o tigaie antiadeziva pe un foc foarte mic cu 4 linguri de ulei de masline
- Puneti pastravii in tigaie si prajitii cel putin 6 minute pe fiecare parte. Pastrati-i apoi la cald in cuptor (termostat 2/3 - 80/100°C)
- Intr-o alta tigaie puneti o lingura de ulei de masline si rumeniti putin migdalele efilate. Sarati si piperati. Puneti apoi otetul
- Acoperiti pastravii cu otetul cu migdale si pudrati cu patrunjel
- Serviti cu o lamiie taiata in 2
Un an nou fericit!
Cristina
#9
Postat 05 ianuarie 2003 - 00:31
Astea 3 sunt retetele, le aveam salvate sa le copii in "caietel". Chiar cautam subiectul sa vad daca nu a mai aparut vreuna intre timp. Am facut puiul, din pacate nu am avut rabdare sa-l facem la cuptor ca ne era tare foame, si l-am adaptat la tigaie. A iesit f bun, abia astept sa-l fac si la cuptor.
Otilia, cand mai ai timp poate mai pui vreuna ca tot nu am luat inca si cartea cu retete. Multumim frumos![pup]
Un an nou fericit!
Cristina
#10
Postat 05 ianuarie 2003 - 00:34
Wawwww!!! Cristina, ce surprizaaaaa!!!
Uf, ce bine! Ca sa vezi cine-i ordonat si prevazator!
Eu nu le mai aveam, la limita le-as mai fi tradus o data, daca erau cereri... Ce bine ca m-ai scutit!!!
Merci mult, Cristina, esti o dulce!
Ce ne-am fi facut noi fara tine?...
Pupici multi! Si bucatarie usoara!
PS: Si spuneti daca retetele va plac si daca mai vreti si altele...
UN AN NOU FERICIT!!!
@+...
Otilia & La Adelita [bibe] (6 luni peste 5 zile!...)
"La musique avant toute chose" - Paul Verlaine