Sunteti grozave !!![:D]
Intreaba-le pe femei de bucatarie ca gata....se blocheaza netu ![:D]
Adevarul e ca am o foame acum de-as manca si piciorul de la scaun !
Astazi face socrela mancare...fie ce-o fi !
Imi plac la nebunie mesajele voastre...mai scrieti![:D]
Piskotel
Da' barbatii vostri ce mai mananca???
Deschis de
piskot
, sep 26 2002 11:17
74 raspunsuri la acest subiect
#21
Postat 26 septembrie 2002 - 16:09
#22
Postat 26 septembrie 2002 - 16:15
Mamaaaaa, Camiiii!!!! ce mancaruuuuri!!![:p]
Poate dai o fuga pana la mine-nu-i departe, doar in NL-si-mi faci si mie!!!![:)]Chiar cumparasem 2 salate sa fac o ciorbita-la sugestia sotului-dar...pauza. I-am spus ca decat sa fac o ciorba care sa nu o mancam mai bine fac una pe care o stiu.[xx(]Deci, am renuntat![:(]Cami, daca ai timp, nu ne scri si noua retetele, ca tare le-as mai incerca si eu.
Va pup, bye. Dana
#23
Postat 26 septembrie 2002 - 16:28
Reliana, foarte bun link-ul trimis de tine. L-am adaugat la favorite !
Iata unul pentru tine: www.avantaje.ro unde gasesti nu numai gastromonie. Incearca si www.primapagina.ro, e o stiva de retete acolo !
Piskotel
#24
Postat 26 septembrie 2002 - 16:39
URA ! Am primit o steluta !!!!![:D]
Ce inseamna asta [?]
Oricum va multumesc !Fara voi n-as fi reusit ![:D]
Piskotel
#25
Postat 26 septembrie 2002 - 16:42
Danab, sper sa ajung sa-ti trimit retetele inainte sa se nasca bebele tau .(Stai linistita, ca tot mamica de octombrie esti!).
Uite, iti trimit acum rapin reteta la ciorba de salata verde.o.k.?
#26
Postat 26 septembrie 2002 - 16:42
fetelor, da' ce va faceti cand sotul nu agreeaza OUALE si trebuie sa ciuntiti mancarea? nu tu ciorba dreasa cu ou, sau supa de galuste, iar cand ii fac un sufleu de conopida, chiftelute, snitzele sau vreo alba-ca-zapada ma intreaba cam cu jumate de gura "da' ai pus si ou in ele?" nu zic ca pana la urma mananca, da' imi cam taie elanul...
eu una ma ghidez dupa un site f. bun zic eu http://www.culinar.ro/
gasiti aici retele grupate pe categorii: aperitive, supe, deserturi, salate etc.
succes !!
Angela Treap
#27
Postat 26 septembrie 2002 - 16:47
Cred ca pentru azi eu am sa ma opresc!
Voi continuati, care puteti, si-am sa va citesc mesajele maine!
Va urez pofta buna...si sa fiti iubite si inainte si dupa masa ![:D]
Piskotel
#28
Postat 26 septembrie 2002 - 17:58
Va dau si eu 2 retete care se fac cel mai bine si mai usor impreuna cu sotul.
Salata de telina "Ridica-ma la cer":
Maioneza (cea mai buna este cea preparata incasa) cu putin mustar
Telina
Morcov
Mar ionatan - facultativ.
Se rade morcovul , se stoarce bine.
Se rade telina si se stoarce si mai bine ( pune imediat in maioneza pentru ca se innegreste repede)
Se adauga marul si el stors. Se adauga sare, piper si se serveste.
Atentie! Se foloseste razatoarea cea mai fina.
Spaghete rapide
Carne de pui sau kaizer.( taiate bucatele mici)
O ceapa, un morcov, un ardei mare rosu, o cutie de ciuperci.
Se prajeste carnea in ulei de masline, se adauga ceapa, morcovul ras fin, ardeiul taiat fidelute si la sfarsit ciupercile. Se inmoaie bine si pe parcurs se adauga putina apa. Se pune sare, piper, busuioc si la sfarsit 3-4 catei de usturoi maruntit. Se poate adauga si putin vin alb. Spre final toate chestiile astea lasa putina zeama. Totul se amesteca cu spachetele fierte si se serveste cu ketchup.
Pofta buna.
Copii sanatosi si parinti voiosi
#29
Postat 26 septembrie 2002 - 18:06
Eu vreau placinta cu dovleac!
Sunt mort dupa placinta[:o)]
Gabriel un tatic foarte fericit!
#30
Postat 26 septembrie 2002 - 18:15
Hai sa va dau doua retete beton:
1. necesar: orez (o cana)
cartofi cam 1/2 kg
sunca, slanina dar cu putina carne
preparare: se spala orezul bine si se pune intr-o tava întinsa pentru cuptor. Se acopera cu apa, se pune putin ulei(2,3 linguri)se sareaza, pipareaza si se da la cuptor. Între timp se curata cartofii si se taie in 4 sau in 6, depinde de marime. Dupa ce apa de pe orez scade, se pun cartofii peste orez, se mai adauga putina apa, si din nou la cuptor. Când cartofii au deja putina culoare se aseaza peste cartofi sunca si/sau slanina taiata felii mai grosute. Se mai lasa la cuptor pâna când slanina/sunca încep sa se rumeneasca bine.
2. necesar: 250g paste fainoase(tirbuson)
100g smântâna lichida
200g cascaval ras
250g carne macinata
daca gasiti Produsul fix de la Knorr sau Maggi pentru paste fainoase gratin, Daca nu se face un sos de smântâna cu putina boia.
preparare: se dinstuieste carnea macinata cu condimente(busuioc, sare, piper,etc.).
Într-un vas de yena, de preferinta rotund si mai adânc se pun pastele fainoase, asa cum sunt, peste se pune carnea dinstuita. Se adauga sosul si peste se pune cascavalul. Se da la cuptor pentru 1/2 ora la temperatura ridicata.
Pofta buna!