Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 2 voturi

chiar asa arata sfarsitul?....


224 raspunsuri la acest subiect

#91
emanouela

emanouela

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.971 mesaje

Postat 28 mai 2013 - 07:10

El nu vb cu ea....dar ea vb cu el?! Tot se asteapta in general, sa se primeasca....dar se da? 

E clar ca ea nu-i poate tolera unele iesiri din decor, pe el il irita sa i se zica, el nu mai poate tolera iesirile ei, ea se irita la randul ei daca i se zice....s-a ajuns la pragul cand nu se mai suporta reciproc ...la el mai constient, la ea mai putin constient. 

Ce e de facut? Ea decide....ea stie pana unde poate si cat poate duce. Mi se poare totusi un nonsens sa vii sa expui problema public, o dicuti cu zeci de persoane, dar cu el sa nu incerci sa o discuti macar sa-i afli pozitia.



#92
larasarit

larasarit

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 564 mesaje

Postat 28 mai 2013 - 08:20

Buna dimineata!

Vin si eu langa Virgo, ia lasa tu deoparte asteptarile, cerintele, dorintele si da-i de inteles ca daca nu vrea sa se implice este minunat.  [:)]

Chiar se poate trai cu un om care daca cana sau orice obiect ii e la distanta de 20 de cm trebuie sa il dai tu sau care nu vrea sa stie unde ii sunt chilotii, (nu s-a imbracat singur pana acum).



#93
ooka

ooka

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.129 mesaje

Postat 28 mai 2013 - 08:56

Buna dimineata, 

 

Va multumesc pentru raspunsuri. Sa o iau cumva la rand. 

 

 

MariaG fara suparare dar esti si pe langa subiect si esti si rautacioasa. Poate tu ai impresia ca intelegi mai mult dar daca iti spune cineva ca nu e asa pornesti atacul intru aparare. Ti-am multumit pentru raspuns, dar crede-ma ca sa ataci un om care are niste probleme nu mi se pare cel mai crestin lucru pe care ai putrea sa il faci. Nu caut sa imi gasesc dreptatea aici, asa cum spui sunteti straini, cit ar cantari dreptatea pe care sa spunem ca mi-ati oferi-o?

Inteleg ca este interpretabil ce spun si ca poate fi inteles in opozitie totala cu ce simt eu sau cu ce am vrut sa transmit. De aceea cred ca e mai usor sa ne tinem verdictele pentru sine. 

 

Marius tu ai un fel tare mercantil in care privesti ce am scris aici. Am spus eu pe undeva ca eu stau si el munceste, eu stau stau, ca sa stai acasa in cic, mai nou, e privit ca un concediu. Ce daca ai doi copii si gospodaria pe cap? Doar stai acasa, ai timp. Tare as face schimb cu un barbat, sa ma duc eu la servici si el sa stea cum stau eu. 

 

Plus treaba asta cu banii, oare o femeie nu are de pierdut financiar stand acasa sa creasca cei doi copii? Are, ca o privesc ca cei de la servici pe o retardata cind se intoarce. Daca vine dupa 3 luni e mama denaturata, daca sta un an si 7 luni e o intretinuta si ar trebui sa aiba respect pentru cel ce o intretine si ii da bani pentru copii. Copiii daca era nevoie sa mentionez sunt ai lui. Munceste sa isi creasca copiii lui. Iar treaba cu trezitul la 6.30 e neplacuta ca se intimpla si cind stateam acasa si cand ma duc la servici si dupa ce ma trezesc de 3-4 ori sa alaptez copilul mic. O fi ciudat dar uneori cred ca respectul lipseste de cealalta parte. 

 

NoUserName, pe undeva esti aproape de adevar probabil pentru ca situatia nu iti e straina. Treaba cu copiii lasati plocon sa se descurce am incercat-o, acum daca ma duc la piata ii las ca nu ii iau cu mine de fiecare data si treaba lor, daca mananca bine, daca urla iara bine, trebuie sa supravietuiasca si cu unul si cu altul. Cat despre spa - e in stransa legatura cu aspectul de cheltuitoare, prefer sa renunt la tot pentru mine (ingrijire personala ca sa zic asa, le fac eu acasa) ca sa diminuez paguba facuta prin ce cheltui pe mancare si pentru copii. 

 

A_Iulia, nu vrea sa se trezeasca brusc? Eu cred ca trebuie sa fii tacanit sa pui telefonul sa sune la 6.30 si sa te dai jos din pat la 7.30. Ca intre, doarme si doarme si prost ca tot inchide telefonul. 

 

Cristoiu, da am si amintiri frumoase despre el ca nu e o bestie. In ciuda delasarii si e lentorii in care s-a obisnuit sa traiasca e o persoana draguta. 

 

Luisa mi-ai gasit niste justificari placute, insa nu toata lumea vede la fel. Daca eu cheltui pentru copii sau pentru mancare scumpa (de parca am eu vreo vina ca daca vrei sa mananci sanatos iarna cel putin e si mult mai scump) uneori e interpretat ca sunt cheltuitoare. Si avand in vedere ca administrarea cheltuielilor imi apartine e foarte usor sa gasesti vina. Il rog de citeva luni sa ma scape de corvoada asta si sa o preia el, sa stabileasca el cit sa dam si pe ce si din cauza lentorii nu face. 

 

Buflea, da uneori simt ca am epuizat toate metodele, ca ar fi si randul lui sa isi sparga creierii sa vada ce se poate face si sa vina sa propuna, dar uite ca nu se intimpla. 

 

Portocalia, nu e chiar asa rau. Si pe mine ma scoate din minti si imi vine sa il strang de gat ca are tot felul de idei crete despre cum si ce fel dar din afara, ca de implicat nu se implica. Dar nici nu consider ca trebuie sa fug in lume, de aceea am deschis subiectul sa vad ca nu ar trebui sa abandonez. 

 

Dianama, uimitor nu raspundea la salut. Adica asa pur si simplu, buna ziua  --------, de ce habar nu am.

 

Emanouela, crede-ma ca m-a ajutat ca am expus problema. Si da, am incercat sa discut cu el. I-am propus sa ne intilnim sa vorbim, am rugat-o pe mama sa stea cu copiii. Uimitor a avut o reactie destul de aiurea, nu a vrut sa mearga nicaieri, a vrut sa stea in masina sa vorbim de mi se parea ca o sa aloce  oricum numai drumul spre casa. L-am intrebat ce vrea el, cum se vede din partea lui. Raspunsul a fost ca el nu mai vrea sa se certe. L-am intrebat ce vrea sa fac, aici n-am primit raspuns. Ce vrea sa fac ca sa nu mai ajungem aici, ce-l irita. Din nou despre ce vrea/simte/il supara. Mi-am spus si eu parerea. Am aflat ca i-a fost mai usor sa isi caute casa decit sa vina sa propuna o discutie, amanunt destul de important si periculos ca si reactie. Nu a mai venit sa se impace si sa asume ceva de la inceputul relatiei. I-am spus ce inseamna pentru mine, ca sunt niste asumari, o gandire pe care o faci ca sa iti iasa lucrurile mai bine. Promisiuni, impacari, etc. Mi-a multumit ca am venit sa ma impac cu el. Acum, om vedea ce o fi. 

 

Tot din ce ati comentat voi, mi-a ramas ca trebuie sa fiu eu mai putin plina de repros, mai rabdatoare ca sa zic asa. Si apropo, NoUserName, vineri ar trebui sa mergem undeva in afara localitatii si i-am propus sa mergem pana la munte si sa venim seara sau sa mergem sa stam o noapte la munte. Raspunsul lui a fost identic cu al meu, trebuie sa strangem bani de concediu. I-ar face placere, dar nu. Asa ca rutina nu fu rupta :). Dar la noi nu cred ca tine de rutina. Probabil ca nu il cunosc sau pe undeva nu vreau sa accept ca nu e ca imaginea pe care mi-am proiectat-o despre el la inceput. Sper doar ca asta sa nu fie un motiv de despartire. 

 

Pe de alta parte, am avut foarte mult de furca cu mentalitatea asta ca femeia face, e treaba de femeie, recunostinta ca te intretine. Astea imi cresc nivelul furiei, el se uita la televizor eu stau si muncesc. Si cu timpul distorsioneaza, ca intelege prin efort voluntar obligatie. Iar cind nu mai pot, brusc nu poate nici el si apoi nici nu e treaba de barbat. 



#94
eumada

eumada

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 14.106 mesaje

Postat 28 mai 2013 - 09:11

daca situatia e asa,atunci bine cu el nu iti va fi.Faptul ca vroia sa se mute....in loc sa lupte.....eu i-as fi spus...du-te mai si lasa-ma.Lac sa fie,ca broaste destule.



#95
marius

marius

    Membru VIP

  • Moderators
  • 25.083 mesaje

Postat 28 mai 2013 - 09:12

De foarte multe ori, omul ajunge sa aprecieze ce a avut, doar din clipa in care nu mai are. Atunci apar regretele insa sunt tardive.

Daca insa nu are nimic de pierdut, daca totul este atat de unilateral si undirectional cum este scris si dezvoitat atunci nu vor exista regrete.

Sau pe romaneste:

 

"Ura si la gara!"

 

Mda - ce a fost de spus am spus.

 

Succes!



#96
emanouela

emanouela

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.971 mesaje

Postat 28 mai 2013 - 09:19

E normal sa te ajute sa iti expui problemele....eu ma bucur ca ati reusit sa dialogati pe ton de egalitate si sa ajungeti cat de cat la liman. Nu conteaza locatia....putea fi oriunde, important e ca acest dialog a avut loc. Persevereaza in asta, in a dialoga cu sotul tau pe acelasi ton si cu aceeasi intensitate, asculta-l ca sa fii ascultata. 



#97
MariaG

MariaG

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.233 mesaje

Postat 28 mai 2013 - 09:46

MariaG fara suparare dar esti si pe langa subiect si esti si rautacioasa. Poate tu ai impresia ca intelegi mai mult dar daca iti spune cineva ca nu e asa pornesti atacul intru aparare. Ti-am multumit pentru raspuns, dar crede-ma ca sa ataci un om care are niste probleme nu mi se pare cel mai crestin lucru pe care ai putrea sa il faci. Nu caut sa imi gasesc dreptatea aici, asa cum spui sunteti straini, cit ar cantari dreptatea pe care sa spunem ca mi-ati oferi-o?

Inteleg ca este interpretabil ce spun si ca poate fi inteles in opozitie totala cu ce simt eu sau cu ce am vrut sa transmit. De aceea cred ca e mai usor sa ne tinem verdictele pentru sine. 

No, n-am nici o suparare, doar ca nu stiu cand si unde te-am atacat. Si n-am avut nici o umbra de rautate in suflet, ci doar cuvinte de incurajare, cel putin asa le-am perceput eu.



#98
virgo

virgo

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 774 mesaje

Postat 28 mai 2013 - 09:57

Si eu am ajuns exact la faza de necomunicare. El si-a fabricat un pretext pentru a pleca si eu m-am trezit in foarte scurt timp ca vorbesc la pereti.

 

Pe langa multele si maruntele nerezolvate, lasate pe umerii mei, al doilea copil bonus si restul Dumnezeu cu mila, ramane golul imens si singuratatea. Le-am cantarit pe toate partile si am stiut de la inceput ca daca aleg sa continui, vor avea de suferit, pe termen lung, tocmai copiii mei.

 

Cred ca am ajuns de la starea de frustrare la starea de lehamite. Pun mana pe telefon, ma gandesc sa sun sau sa-i spun ceva, si renunt. La capatul celalalt, din pacate, nu mai e nimeni ...

 

Ooka, nu-ti mai pune cenusa in cap pentru ce crede X si Y, cainii latra, ursul trece. Apropo de faza cu el se uita la televizor iar tu faci treaba: idem. Pana intr-o zi cand - in cazul meu find vorba de jocuri pe calculator ! - s-a trezit omul fara sursa. Iar alt adaptor pe o raza de 3 km nu era de gasit. A inteles aluzia, dar imediat ce eu m-am uitat in alta parte, si-a reluat obiceiurile ...


Editat de virgo, 28 mai 2013 - 10:21 .


#99
NoUserName

NoUserName

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 56 mesaje

Postat 28 mai 2013 - 11:03

Nu pot decat sa ma bucur ca v-ati impacat dar eu sunt mai pesimist de fel. N-o sa te felicit pentru asta. Nu e prima cearta dupa care v-ati impacat si ceva ma face sa cred ca nu e nici ultima. Eu mi-am propus sa nu ma mai enervez pentru asemenea lucruri acum un an si ceva si in mare parte am reusit. Dar sa nu crezi ca de atunci sunt mai fericit, ci doar mai indiferent. Si iti spun sincer ca nici propunerile recreative din partea sotiei nu ma mai bucura. Nu ma mai enervez pentru ca propun o data insa in cazul unui refuz nu mai stau sa aduc si argumente ca oricum n-am cui, si probabil de-asta nici nu ma mai bucura o iesire la munte pentru ca merg cu acelasi om care m-a refuzat de atatea ori incat acum mi-e indiferent... Asta e; supravietuim si mergem mai departe, dar macar am eliminat o parte din sursele generatoare de cearta.

Cat despre "strangem bani pentru concediu", tot atunci am stabilit (eu) ca 1/3 din salariu e pentru mine. Nu conteaza cat castig eu, nu conteaza cat castiga sotia, dar 1/3 din salariu e pentru distractia mea. Asa mi se pare corect pentru ca suntem 3 in familie si cineva trebuie sa aiba grija si de mine. Acelasi lucru i l-am spus si sotiei: 1/3 din salariu sa-l foloseasca pentru ce-i doreste sufletul. Eu ajunsesem atunci la punctul la care vedeam ca anii trec si eu a trebuit sa renunt la o gramada de lucruri pe care mi le doream pentru binele familiei, care inghitea cam toti banii si timpul disponibil. E drept ca nu reusesc sa folosesc pentru mine 1/3, dar macar imi sustin punctul asta de vedere si stiu ca eu aleg ce fac cu banii aia. Nu ma lasa sufletul sa zic "gata, s-au terminat banii familiei, eu mai am din treimea mea cateva milioane dar nu-i pun la cheltuielile casei". Stii, daca ii dau sotiei 3000 de lei cand iau salariul si-i spun "astia sunt, pune-i la cheltuiala" atunci pare ceva normal. Daca-i dau doar 2000 si cand imi spune "as lua si eu o stica de suc, dar nu prea mai avem bani" si-i spun "ok, uite aici cativa lei si ia-o", macar primesc un "multumesc". Banii sunt tot aia, de cumparat cumparam aceleasi lucruri, doar ca in loc de "asa-i normal" acum se interpreteaza "uite, a facut-o pentru noi". Voi sunteti 4. Crezi ca poti sa-i propui ca de luna viitoare sa folositi fiecare 1/4 din salariu asa cum va taie capul? Si atunci, daca chiar iti doresti o iesire la munte, poti sa-i spui "plecam azi, ne intoarcem maine. Platesc eu!". Sau ii folosesti pentru spa, sau pentru plimbat cu barca pe lac, sau pentru epilare definitiva, sau pentru ce vrei tu. Si cu ocazia asta nici n-o sa ti se mai scoata ochii ca esti cheltuitoare; evident, va trebui sa te intinzi doar cat ti-e plapuma. E doar o propunere...



#100
marius

marius

    Membru VIP

  • Moderators
  • 25.083 mesaje

Postat 28 mai 2013 - 11:15

Interesanta politica. [:)]




Panic Questions

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Progesteron in sarcina

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

  • PoÈ›i naÈ™te mai devreme de termen?

    Ezraa
    - mar 08 2024 06:39

  • Dermatita atopica

    MGeorgi30
    - mar 02 2024 13:10

Last Blogs

  • Vouchere materna

    Deutzuk
    - Astăzi, 14:48

  • Curs prenatal: nastere naturala

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 13:35

  • Morfologie trimestrul 1

    ZDenisa
    - Ieri, 22:56

  • Morfologie trimestru 1

    Mica13
    - Ieri, 20:46

  • Incepem pregatirile

    madalinaiuliana27
    - Ieri, 20:10

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -