Multumim pentru concurs, succes tuturor!
O nastere cu prelungiri
Caietul cu retete
Violeta ,mamica binecuvantata de nazdravani-Alexandra Valentina(2.09.2008) si Stefan (22.01.2011)
O calatorie in lumea retetelor - CONCURS
Deschis de
Anda08
, mar 08 2013 20:58
45 raspunsuri la acest subiect
#21
Postat 23 martie 2013 - 07:02
#22
Postat 24 martie 2013 - 17:01
ooo...suna interesant reteta ta violeta29
Super Eva - Carte inteligenta de bucate - Jurnal de sarcina - Despre dragoste - Nume de Copii
Super Eva - Carte inteligenta de bucate - Jurnal de sarcina - Despre dragoste - Nume de Copii
#23
Postat 25 martie 2013 - 02:49
Merita incercata, se face foarte usor, e de mare efect si foarte gustoasa! Plus ca e si pe gustul copiilor
O nastere cu prelungiri
Caietul cu retete
Violeta ,mamica binecuvantata de nazdravani-Alexandra Valentina(2.09.2008) si Stefan (22.01.2011)
O nastere cu prelungiri
Caietul cu retete
Violeta ,mamica binecuvantata de nazdravani-Alexandra Valentina(2.09.2008) si Stefan (22.01.2011)
#24
Postat 29 martie 2013 - 11:20
Inca mai puteti castiga unul din cele 3 minunate premii: "Cartea de bucate, ospitalitate si povesti minunate" de Margaret Yardley Potter ... o carte de retete simple si de buna primire a musafirilor...
va asteptam - success !!!!
Super Eva - Carte inteligenta de bucate - Jurnal de sarcina - Despre dragoste - Nume de Copii
va asteptam - success !!!!
Super Eva - Carte inteligenta de bucate - Jurnal de sarcina - Despre dragoste - Nume de Copii
#25
Postat 29 martie 2013 - 16:49
Ultima reteta internationala incercata si foarte apreciata de ai mei este lasagna.
Am folosit foi de lasagna, sos ragu, sos bechamel, branza de oi rasa.
Sos ragu: 400 g carne tocata, 1 borcan cu ciuperci conservate de cu toamna, 5-6 cepe, pasta de ardei, suc de rosii (mult la mine, dupa gust pt ceilalti, eu am pus cam 500 ml), un pahar cu vin, sare, piper, cimbru, oregano.
Ceapa am taiat-o marunt, am calit-o in putin ulei, apoi am adaugat carnea, ciupercile si le-am lasat sa se caleasca, am adaugat celelate ingrediente si am fiert la foc mic vreo ora. Din cand in cand am adaugat putina apa.
Sos bechamel: 50 g unt, 1 lingura faina, 450 ml lapte, sare, piper. Reteta specifica si nucsoara, eu nu am avut.
Foile de lasagna le-am fiert pe jumatate, adica puse in apa clocotind si scoase cand se ridica la suprafata.
Am asezat in tava incepand cu sos bechamel, apoi foi, apoi sos ragu, branza rasa (parmezan in reteta originala) si tot asa pana se termina ingredientele. Deasupra multa branza.
La cuptor a stat la 180 grade, o ora acoperita si vreo 20 de minute libera la rumenit.
Andreea si Cezara(2.06.2009)
In bucataria mea
Am folosit foi de lasagna, sos ragu, sos bechamel, branza de oi rasa.
Sos ragu: 400 g carne tocata, 1 borcan cu ciuperci conservate de cu toamna, 5-6 cepe, pasta de ardei, suc de rosii (mult la mine, dupa gust pt ceilalti, eu am pus cam 500 ml), un pahar cu vin, sare, piper, cimbru, oregano.
Ceapa am taiat-o marunt, am calit-o in putin ulei, apoi am adaugat carnea, ciupercile si le-am lasat sa se caleasca, am adaugat celelate ingrediente si am fiert la foc mic vreo ora. Din cand in cand am adaugat putina apa.
Sos bechamel: 50 g unt, 1 lingura faina, 450 ml lapte, sare, piper. Reteta specifica si nucsoara, eu nu am avut.
Foile de lasagna le-am fiert pe jumatate, adica puse in apa clocotind si scoase cand se ridica la suprafata.
Am asezat in tava incepand cu sos bechamel, apoi foi, apoi sos ragu, branza rasa (parmezan in reteta originala) si tot asa pana se termina ingredientele. Deasupra multa branza.
La cuptor a stat la 180 grade, o ora acoperita si vreo 20 de minute libera la rumenit.
Andreea si Cezara(2.06.2009)
In bucataria mea
#26
Postat 30 martie 2013 - 01:54
am primit si eu acum cativa ani o reteta de tiramisu,care a devenit desertul preferat al sotului si in top 3 preferinte la mine
aveti nevoie de:
-400 gr piscoturi(eu folosesc boromir)
-500 gr smantana sau iaurt(pt o reteta mai light)
-2 plicuri praf de spuma cu aroma de frisca de la dr oetker
-4 oua
-7 linguri de zahar
-6 lingurite de ness(6 pliculete)+2 pentru ornat
-1 esenta de rom
pasul 1:preparati un sirop din 6 lingurite/plicuri ness plus esenta de rom si 500 ml apa.
pasul2:albusurile se bat spuma,se adauga praful de frisca si se omogenizeaza.
pasul 3:galbenusurile se freaca cu zaharul,se adauga apoi smantana/iaurtul si se omogenizeaza foarte bine cu albusurile.compozitia se imparte in doua.
pasul 4:piscoturile se inmoaie in sirop(unul cate unul,nu prea mult ca se sfarama),se aseaza in tava si se pune crema peste ele,apoi se pune stratul doi de piscoturi si restul de crema.
pasul 5:se orneaza cu ness si se da la rece 1 ora(daca aveti rabdare).
poze nu am,dar daca fac reteta inainte de a se termina concursul,rezolv problema.
pentru copii nu prea e indicata,dar mai am o reteta de tiramisu cu fructe...o nebunie[pofta]
daca o vreti si pe aceasta...cu mare placere
aveti nevoie de:
-400 gr piscoturi(eu folosesc boromir)
-500 gr smantana sau iaurt(pt o reteta mai light)
-2 plicuri praf de spuma cu aroma de frisca de la dr oetker
-4 oua
-7 linguri de zahar
-6 lingurite de ness(6 pliculete)+2 pentru ornat
-1 esenta de rom
pasul 1:preparati un sirop din 6 lingurite/plicuri ness plus esenta de rom si 500 ml apa.
pasul2:albusurile se bat spuma,se adauga praful de frisca si se omogenizeaza.
pasul 3:galbenusurile se freaca cu zaharul,se adauga apoi smantana/iaurtul si se omogenizeaza foarte bine cu albusurile.compozitia se imparte in doua.
pasul 4:piscoturile se inmoaie in sirop(unul cate unul,nu prea mult ca se sfarama),se aseaza in tava si se pune crema peste ele,apoi se pune stratul doi de piscoturi si restul de crema.
pasul 5:se orneaza cu ness si se da la rece 1 ora(daca aveti rabdare).
poze nu am,dar daca fac reteta inainte de a se termina concursul,rezolv problema.
pentru copii nu prea e indicata,dar mai am o reteta de tiramisu cu fructe...o nebunie[pofta]
daca o vreti si pe aceasta...cu mare placere
#27
Postat 31 martie 2013 - 14:56
Va propun o reteta din bucataria franceza, care este pur si simplu delicioasa.
Choux a la creme!
Ingrediente:
Pentru prepararea aluatului: 200 g de faina, 260 ml de apa, 80 ml de ulei, 3 oua intregi, un praf de sare, 2 plicuri de zahar vanilat.
Pentru crema de vanilie: 3 oua, 200 g zahar tos, 150 g faina, 500 ml lapte, 3 pliculete de vanilie.
Mod de preparare:
Crema: Pentru preparare cremei, spargem ouale, le punem intr-un castron si le batem bine cu telul, adaugam zaharul tos, pliculetele de zahar vanilinat si batem din nou cu telul compozitia pana la omogenizare, dupa care adaugam faina si amestecam din nou. Turnam si laptele si amestecam pana se inglobeaza bine. Dupa ce am incorporat toate ingredientele punem vasul pe aragaz la foc mic amestecand incontinuu pana se va ingrosa crema.
Aluatul: Se pune la fiert intr-o craticioara, la foc mic, apa si uleiul. Cand da in primul clocot, se ia de pe foc, se adauga toata faina si se amesteca foarte bine cu lingura de lemn, dupa care se lasa la racit. Dupa ce aluatul s-a racit, se pun ouale intregi, unul cate unul (nu toate odata) si se amesteca cu mixerul. Tapetam tava cu hartie de copt si din coca obtinuta luam cu o lingura cate o biluta (sau folosim ustensila de spritat) si punem in tava, din loc in loc. Punem tava in cuptorul preincalzit si lasam la copt 25-30 minute pana devin usor rumenii. Dupa ce s-au racit, le taiem pe mijloc cu un cutit, nu de tot, atat cat sa se mai tina intr-o parte si le umplem cu crema de vanilie si putina frisca.
Pofta buna!
Choux a la creme!
Ingrediente:
Pentru prepararea aluatului: 200 g de faina, 260 ml de apa, 80 ml de ulei, 3 oua intregi, un praf de sare, 2 plicuri de zahar vanilat.
Pentru crema de vanilie: 3 oua, 200 g zahar tos, 150 g faina, 500 ml lapte, 3 pliculete de vanilie.
Mod de preparare:
Crema: Pentru preparare cremei, spargem ouale, le punem intr-un castron si le batem bine cu telul, adaugam zaharul tos, pliculetele de zahar vanilinat si batem din nou cu telul compozitia pana la omogenizare, dupa care adaugam faina si amestecam din nou. Turnam si laptele si amestecam pana se inglobeaza bine. Dupa ce am incorporat toate ingredientele punem vasul pe aragaz la foc mic amestecand incontinuu pana se va ingrosa crema.
Aluatul: Se pune la fiert intr-o craticioara, la foc mic, apa si uleiul. Cand da in primul clocot, se ia de pe foc, se adauga toata faina si se amesteca foarte bine cu lingura de lemn, dupa care se lasa la racit. Dupa ce aluatul s-a racit, se pun ouale intregi, unul cate unul (nu toate odata) si se amesteca cu mixerul. Tapetam tava cu hartie de copt si din coca obtinuta luam cu o lingura cate o biluta (sau folosim ustensila de spritat) si punem in tava, din loc in loc. Punem tava in cuptorul preincalzit si lasam la copt 25-30 minute pana devin usor rumenii. Dupa ce s-au racit, le taiem pe mijloc cu un cutit, nu de tot, atat cat sa se mai tina intr-o parte si le umplem cu crema de vanilie si putina frisca.
Pofta buna!
#28
Postat 01 aprilie 2013 - 12:08
Ultimele 9 zile de concurs! Suntem curiosi sa vedem ce retete internationale mai gatiti si aveti sansa sa castigati!
Succes tuturor!
Super Eva - Carte inteligenta de bucate - Jurnal de sarcina - Despre dragoste - Nume de Copii
Succes tuturor!
Super Eva - Carte inteligenta de bucate - Jurnal de sarcina - Despre dragoste - Nume de Copii
#29
Postat 02 aprilie 2013 - 14:52
TORTILLA MEXICANA CU GUACAMOLE:1 avocado3 fire de usturoi verde, fara frunze4 fire de ceapa verde (frunzele doar de la 2)sucul de la 1/2 de lamaiesare dupa gustun praf de chilli 4 tortillas .Pentru guacamole, taie avocado si se scobeste pulpa cu lingurita. Pune zeama de lamaie, sarea si usturoiul taiat bucati mari peste avocado si mixeaza cu blenderul vertical.
Taie marunt ceapa si amestec-o. Potriveste de sare si lamaie.Pofta buna!
Taie marunt ceapa si amestec-o. Potriveste de sare si lamaie.Pofta buna!
#30
Postat 03 aprilie 2013 - 11:09
Inca 7 zile in care mai puteti trimite 2 retete si inscrie in concurs!
Super Eva - Carte inteligenta de bucate - Jurnal de sarcina - Despre dragoste - Nume de Copii
Super Eva - Carte inteligenta de bucate - Jurnal de sarcina - Despre dragoste - Nume de Copii