Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

O calatorie in lumea retetelor - CONCURS


45 raspunsuri la acest subiect

#11
silvi8

silvi8

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.360 mesaje

Postat 13 martie 2013 - 14:47

Si reteta nr. 2:



Pui Shanghai (sau pui HUA)

Ingrediente

-1 piept pui

-3 oua

-3-4 linguri sos soia

-1 lingura mustar

-50 gr faina

- 50 gr amidon (merge si fara)

-100 gr susan

Pieptul de pui, daca este cu os se dezoseaza, se taie fasii (lungi si subtiri) si se pune la marinat pentru 30 minute in sos soia

Se face un amestec din oua, faina, amidon, mustar si 2 linguri sos soia si se introduc toate bucatile de piept in el. Fiecare bucata se trece apoi prin susan si se pune la prajit in ulei incins.

Se scot pe servetele de hartie ca sa se absoarba excesul de ulei.

Eu nu am mai folosit sos soia pana cand am facut aceasta reteta si nu stiam ce este. Pentru cei neavizati, e un sos care se foloseste mult in China si are sare. Deci nu va trebuie nici sare nici alte condimente.

Pofta buna!





silvi mama CRINEI



august2012



Povestea CRINEI

#12
emanouela

emanouela

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.971 mesaje

Postat 13 martie 2013 - 15:24

Tagliatelle cu somon
300 gr somon, 300 g tagliatella, 1 catel usturoi, 1 lime, 1 leg patrunjel, ulei masline, sare
se taie somonul cubulete, se caleste in cca 5 linguri ulei masline cu usturoiul si jumatate din patrunjel dupa care se pune sucul de la lime.
Se ferb tagliatelle in apa cu sare si putin ulei, cand sunt fierte se pun in tigaia unde s-a calit somonul, se amesteca toate la foc mic, se sareaza dupa gust. Se inchide focul si se pune si restul de patrunjel.

Noodles cu pui si legume
200 g taitei orez, 500 g piept pui, 500 g ciuperci, 1 ardei rosu, 1 ardei galben, 2 morcovi, 3 catei usturoi, 1 zucchini, sos soia, boia dulce, sare piper, obtional boia iute.
Legumele si carnea se taie fasii. Carnea se pune la marinat cu 1 lingura sos soia, sare, piper, ulei (masline). Taiteii se pun la inmuiat in apa calda 3 min.
Se calesc ciupercile in ulei de masline, cand sunt gata se scot si se pun intr-un castron. In acelasi ulei se pune la calit puiul. Cand este gata puiul se pun ciupercile si celelalte legume la calit cu sare, piper,boia, 2-3 linguri sos soia, 3-4 minute ca legumele sa ramana crocante. Se pun si taiteii si se amesteca bine dupa care se inchide focul.


Prea des noi ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii. John F. Kennedy

#13
Anda08

Anda08

    Membru senior

  • Administrators
  • 4.849 mesaje

Postat 15 martie 2013 - 11:19

Asteptam in continuare retetele voastre (maxim 2)!



Mult succes! [dc]



Super Eva - Carte inteligenta de bucate - Jurnal de sarcina - Despre dragoste - Nume de Copii

#14
J G

J G

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.955 mesaje

Postat 17 martie 2013 - 11:20

Ca tot se serbeaza azi Sf. Patrick, va aduc o reteta traditionala irlandeza:



Beef & Guiness Stew (Tocana de vita cu Guiness)



INgrediente:





1 Kg carne de manzat (de preferinta vrabioar#259; sau alta parte care se fragezeste repede la fiert)

1 ceapa

2 tije de telina

2 morcovi medii

200 gr ciuperci

2 catei de usturoi

50 de grame unt

3 linguri faina

100 gr aunculita afumata

1 doza de bere neagra Guinness

sare, piper



Cur#259;tam carnea de pielite, o taiem in buca#539;i mici si o prajim la foc iute pe toate partile ca sa-i inchidem porii. O scoatem pe o farfurie.



In acelasi ulei punem si calim la foc mic ceapa, un morcov, tijele de telin#259; si usturoiul, tocate mare. Indata ce s-au inmuiat adaugam carnea, 300ml apa si doza de bere. Asezonam, dam in clocot, acoperim si lasam la fiert la foc mic pentru 1,5 – 2 ore, pana ce carnea este frageda bine. Nu a mai fost nevoie sa adaug apa, insa e bine sa mai ridicati capacul din cand in cand sa verificati.



Strecuram continutul oalei si punem supa deoparte. Separam carnea de legume: carnea o pastram desigur, legumele le aruncam. Spalam oala (sau putem folosi alta), topim untul si punem la calit celalalt morcov, sunca afumata si ciupercile.

Amestecam des, pana sunt patrunse, apoi omogenizam cu cele 3 linguri de fain#259;. Turnam deasupra supa strecurata si fierbem pentru 2-3 minute. La sfar#537;it adaugam carnea, mai lasam la fiert cateva minute si e gata.



Servim cu piure de cartofi si o bere rece alaturi



Poft#259; bun#259;!



Reteta a aparut prima data la mine pe site, aici



J si Carla (05.02.2006)

Culinare

Miniaturi atasate

  • 209207e2-27b1-422d-9282-30bc875759bd.jpg


#15
alina06st

alina06st

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.057 mesaje

Postat 19 martie 2013 - 01:02

Hm... greu de ales doar 2 retete, asa ca o sa le scriu pe cele pe care le-am facut azi. Daca stiam de concurs, faceam si poze...

Salata in trei culori (in 3 culori pt ca se poate face cu diverse legume, dar varianta asta e preferata noastra)

pt 4 persoane:
1 brocoli / 4 cartofi / 2 morcovi / maioneza / iaurt grecesc
Cartofii si morcovii se fierb in coaja, apoi se curata si se taie cuburi nu foarte mici. Brocoli se pune in apaclocotita cu sare, sa fiarba 5-7 minute descoperit. Apoi se scurge intr-o sita si se tine sub jet de apa rece vreo 3-4 minute. Astfel isi pastreaza o culoare verde frumoasa.
Eu fac maioneza dintr-un ou fiert si un galbenus crud, o lingura de mustar si ulei. Apoi o amestec cu 100 g de iaurt grecesc.
Pun sosul peste legume cand acestea sunt calde pt ca absorb mai bine aromele din sos. Si asta e!


Ciuperci aromatizate la cuptor

pentru 4 persoane: 2 caserole ciperci taiate mai mare si impartite i 4 parti egale/ 4 felii bacon / ierburi aromate (eu folosesc cimbru si patrunjel) / 4 coli de hartie de copt / 1 ouPe fiecare coala de hartie de copt se pune cate o felie de bacon, apoi se aseaza ciuperci taiate mai mare, o gramajoara, se sareaza, se pipereaza, se stropesc cu ulei de masline. Eu am ierburi din gradina si le leg manunchi cu o ata: patrunjel, cateva fire, cimbru, busuioc, cate o ramurica, le leg cu o ata si le pun langa ciuperci. Se impacheteaza coala ca un fel de plic, ungand marginile cu ou ca sa se lipeasca. Inainte de ultima indoitura se poate pune cate o lingura de vin in fiecare punga. Se pun cele 4 pungi in tava si se dau la cuptorul incins pentru 20 de minute. Se servesc direct din punga de hartie, pusa pe farfurie, desigur. Verdeata se arunca!
Pofta buna pt cine vrea sa incerce. Sunt 2 retete simple si gustoase. Si destul de rapide.


Mami de muschetar [copil] Luca (12.04.2011) si printesa (18.07.2012) Ilinca Maria
Cat de mare esti Doamne si ce minuni ai facut pentru noi... iti multumim!

#16
Anda08

Anda08

    Membru senior

  • Administrators
  • 4.849 mesaje

Postat 21 martie 2013 - 11:28

Concursul continua - va asteptam retetele [dc]



Super Eva - Carte inteligenta de bucate - Jurnal de sarcina - Despre dragoste - Nume de Copii

#17
violeta29

violeta29

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.530 mesaje

Postat 23 martie 2013 - 06:32

Am vrut sa pun si eu retete, premiul e foarte tentant, insa nu ma dumiresc sub nici o forma unde pot gasi galeria in cadrul mesajului, ori eu nu am asa ceva ori sunt total pe dinafara [alcool]

De obicei trimiteam pe mail pozele [:I]





O nastere cu prelungiri

Caietul cu retete







[b][red]Violeta ,mamica binecuvantata de [copil]-Alexandra Valentina(2.09.2008) si bebe Stefan (22.01.2011)



#18
violeta29

violeta29

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.530 mesaje

Postat 23 martie 2013 - 06:34

O reteta de inspiratie indiana:



Pui in lapte de cocos si curry



Ingrediente



1 piept pui

1 ceapa

4 catei usturoi

2 lingurite curry

250 ml lapte cocos

200 ml supa pui

1 limetta

2 linguri sos soia

1 lingura zahar brun



Mod de preparare



Taiem pieptul de pui cuburi si il prajum usor in cateva linguri de ulei. Il dam deoparte.

Calim ceapa taiata fideluta si usturoiul taiat felii. Cand s-au inmuiat adaugam praful curry si il prajim putin cu atentie sa nu il ardem fiindca isi va schimba gustul devenind amar.

Adaugam supa de pui, laptele de cocos si sosul de soia. Punem si bucatile de pui.

Acoperim cu un capac si lasam pe foc aproximativ 15-20 minute, pana se transorma intr-un sos foarte cremos.Merge foarte bine cu orez simplu.





O nastere cu prelungiri

Caietul cu retete







[b][red]Violeta ,mamica binecuvantata de [copil]-Alexandra Valentina(2.09.2008) si bebe Stefan (22.01.2011)

Miniaturi atasate

  • 889BAE96-7E7E-5B16-979C-52543D8CB388.JPG


#19
violeta29

violeta29

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.530 mesaje

Postat 23 martie 2013 - 06:36

Gata m-am prins, pozele se incarca dupa ce dau send mesajului[:I]



O nastere cu prelungiri

Caietul cu retete







[b][red]Violeta ,mamica binecuvantata de [copil]-Alexandra Valentina(2.09.2008) si bebe Stefan (22.01.2011)



#20
violeta29

violeta29

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.530 mesaje

Postat 23 martie 2013 - 06:38

si o reteta clasica din bucataria chineza:



Porc dulce acrisor



Ingrediente:



500 gr pulpa porc

200 gr orez basmati salbatic

500 gr amestec legume (morcov,ardei gras, ceapa verde, muguri de bambus, ciuperci shiitake, muguri de bambus, germeni de fasole)

50 gr amidon

100 gr sos rosii

100 ml sos soia

50 ml sos worchester

3-4 linguri ulei de arahide

condiment 5 arome chinezesti

pasta 5 arome chinezesti

piper sichuan

2 linguri zahar brun

usturoi

ghimbir





Mod de preparare



Taiem carnea de porc cubulete mici (eu am cumparat carne de porc pt gulas care era gata taiata).

Punem carnea intr-un bol si punem peste ea 50 ml sos soia si 1 lingura sos worchester. Lasam 5-10 minute sa se marineze.

Cat sta carnea la marinat pregatim orezul. Il spalam apoi il punem la steamer (chinezii au un aparat special pentru orez, principiul de baza fiind tot fierberea la abur). Va fi gata in aproximativ 15 minute.

Tavalim bucatelele de carne prin amidon avand grija sa le scuturam de amidonul in exces. Rolul acestei operatiuni este de a pastra sucurile carnii.

Incingem wok-ul, punem uleiul de arahide (daca nu aveti folositi ulei de floarea soarelui) si rumenim usor carnea (cca 2 minute pe fiecare parte).

Punem 2-3 catei pisati de usturoi si 3 cm de ghimbir dat pe razatoare. Cantitatile pot varia in functie de gustul fiecaruia.

Adaugam legumele si le tragem rapid la wok. Nu trebuie lasate mai mult decat trebuie fiindca se vor inmuia prea tare.

Adaugam sosul de rosii, zaharul brun, piperul sichuan, condimentul 5 arome chinezesti, sosul de soia, sosul worchester si pasta 5 arome. Rolul pastei este de a da gustul acrisor, daca nu aveti puneti o lingurita otet.

Lasam inca 3-4 minute pe foc apoi dam deoparte. Legumele trebuie sa ramana crocante nu trebuie sa se inmoaie.

Servim pe pat de orez. De asemeni se poate servi alaturi de taitei sau fidea de orez.







O nastere cu prelungiri

Caietul cu retete







[b][red]Violeta ,mamica binecuvantata de [copil]-Alexandra Valentina(2.09.2008) si bebe Stefan (22.01.2011)

Miniaturi atasate

  • 090256F9-6F56-7730-6274-A07FA72B1E0F.JPG



Panic Questions

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - Ieri, 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

  • inchidere cont

    Anamaria Pandele
    - apr 02 2024 19:23

  • Anamaria Pandele
    - apr 02 2024 18:13

Last Blogs

  • Prin Italia cu bebe in burtica

    Pau26
    - Astăzi, 14:55

  • Ma copleseste oboseala

    ZDenisa
    - Astăzi, 14:42

  • Alegerea numelui

    Ralu31031992
    - Astăzi, 14:20

  • Plimbarica

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 10:10

  • ImportanÈ›a medicului pediatru 👩🏻‍⚕️

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 09:57

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -