Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

O calatorie in lumea retetelor - CONCURS


45 raspunsuri la acest subiect

#1
Anda08

Anda08

    Membru senior

  • Administrators
  • 4.849 mesaje

Postat 08 martie 2013 - 20:58

Concurs alaturi de Editura Humanitas!



Alaturi de sponsorul nostru Editura HUMANITAS, va invitam din nou cu mare drag la un alt concurs!



Cu numai 2 retete internationale testate de voi puteti sa castigati unul din cele 3 premii: "Cartea de bucate, ospitalitate si povesti minunate" de Margaret Yardley Potter ... o carte de retete simple si de buna primire a musafirilor...

Imagine postata


Cum puteti participa?

Simplu - scrie la acest subiect maxim 2 retete internationale testate de tine



Cum se aleg castigatorii?

Si mai simplu - castigatorii se vor trage la sorti



Cat dureaza concursul?

Incepe astazi 9 martie 2013 - se incheie inscrierea pe 9 Aprilie 2013



Castigatorii se anunta la data de 11 Aprilie 2013!



REGULAMENTUL il puteti citi AICI



Mult succes! [dc]



P.S. Cine are fotografii ale retetelor le poate posta cu incredere in cadrul mesajului la Galerie mesaj - sansele de castig se pot mari [:)]



Super Eva - Carte inteligenta de bucate - Jurnal de sarcina - Despre dragoste - Nume de Copii

#2
Anda08

Anda08

    Membru senior

  • Administrators
  • 4.849 mesaje

Postat 09 martie 2013 - 11:48

START concurs! [dc]



Super Eva - Carte inteligenta de bucate - Jurnal de sarcina - Despre dragoste - Nume de Copii

#3
Anda08

Anda08

    Membru senior

  • Administrators
  • 4.849 mesaje

Postat 11 martie 2013 - 11:53

START concurs! Asteptam retetele voastre! [dc]



Super Eva - Carte inteligenta de bucate - Jurnal de sarcina - Despre dragoste - Nume de Copii

#4
claudia1976

claudia1976
  • Membri
  • 3 mesaje

Postat 12 martie 2013 - 12:16

Brocoli în#259;bu#351;it cu sos alb

Ingrediente

l#259;mâie 1/2
frunze de ment#259; 4
gem de merisor 40g
gorgonzola 100g
crem#259; mascarpone 150g
broccoli 1(500g)
sare
piper

Mod de preparare
T#259;ia#355;i tulpina cea groas#259; de la brocoli, astfel încât inflorescen#355;a s#259; poat#259; sta “în picioare”. Pune#355;i apa la fiert, #351;i, când d#259; în clocot, opri#355;i focul, pune#355;i brocoli întreg #351;i acoperi#355;i vasul. L#259;sa#355;i-l în apa fierbinte 10 minute. În paralel, topi#355;i mascarpone într-o tigaie neadeziv#259; #351;i ad#259;uga#355;i gorgonzola t#259;iat#259; în cuburi. Amesteca#355;i încontinuu pân#259; la omogenizare. Trece#355;i brânza topit#259; pe un platou #351;i pres#259;ra#355;i deasupra
menta tocat#259;. Puncta#355;i sosul cu câte un vârf de linguri#355;#259; de gem de meri#351;oare. A#351;eza#355;i brocoli în centrul platoului #351;i stropi#355;i-l cu l#259;mâie.

#5
claudia1976

claudia1976
  • Membri
  • 3 mesaje

Postat 12 martie 2013 - 12:20

Bruschete cu ro#351;ii #351;i ceap#259;


Ingrediente:

1 franzel#259; tip baghet#259;
10-12 ro#351;ii cherry
1 c#259;#355;el de usturoi
2-3 fire busuioc
un sfert de ceap#259; ro#351;ie
o jum#259;tate de linguri#355;#259; oregano
2 linguri ulei de m#259;sline extra-virgin
1 lingur#259; o#355;et balsamic
sare
piper

Mod de preparare:

Într-un castron se amesteca ro#351;iile t#259;iate cubule#355;e cu ceapa tocat#259; m#259;runt. Se adaug#259; busuiocul m#259;run#355;it, o lingur#259; de ulei de m#259;sline, o#355;etul balsamic #351;i oregano. La final, se potrive#351;te de sare #351;i de piper #351;i se amestec#259; bine. Se las#259; la rece cel pu#355;in o jum#259;tate de or#259;.

Între timp, se ia o franzel#259;, de preferat baghet#259;, #351;i se feliaz#259; (aten#355;ie, feliile nu trebuie t#259;iate prea sub#355;iri!). Feliile se coc în tav#259;, în cuptor, pe ambele p#259;r#355;i, pân#259; când devin ar#259;mii. Dup#259; ce se scot din cuptor, se freac#259; u#351;or cu usturoi, apoi se stropesc cu restul de ulei de m#259;sline.

Pe fiecare felie se pune câte o lingur#259;-dou#259; din amestecul cu ro#351;ii #351;i se serve#351;te.

#6
claudia1976

claudia1976
  • Membri
  • 3 mesaje

Postat 12 martie 2013 - 12:21

De ce nu se vede corect ? Pentru ca am scris cu diacritice ???


#7
desprecopii

desprecopii

    Membru de baza

  • Administrators
  • 6.113 mesaje

Postat 12 martie 2013 - 12:30

pentru ca ai facut copy-paste?



#8
Yvon

Yvon

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 312 mesaje

Postat 12 martie 2013 - 13:19

Dragi prieteni,
Va dau doua retete care mie imi plac la nebunie :


Piept de pui cu sos de gorgonzola

Avem nevoie de :

Un piept de pui, vreo 10-12 felii de bacon (depinde cate fasii de piept vor iesi), 50 gr. Unt, 100 gr. Gorgonzola (eu folosesc dulce), 125 gr. Branza topita, 4-5 linguri smatana pentru gatit, rosii cherry, sare , piper

Se taie pieptul de pui fasii , se sareaza se pipereaza si apoi se inveleste fiecare fasie in bacon.

Se pune intr-o tigaie putin ulei de masline ca sa prajim pieptul de pui, pe ambele parti pana este rumenit baconul.
Am scos pieptul de pui si l-am pus intr-o tava de cuptor, peste am turnat sosul care a ramas de la prajit.

Apoi am pus intr-o tigaie untul, dup ace s-a topit am adaugat smantana, branza topita si gorgonzola. L-am fiert la foc maic pana s-a topit gorgonzola, si am mai adaugat putina sare (aici fiecare dupa gust).

Sosul l-am turnat peste pieptul de pui, iar deasupra am mai pus rosii cherry dupa care am bagat tava in cuptor. Este gata cand se inmoaie rosiile si este rumen la suprafata.



Salata de creveti cu branza de capra

O salata verde, 500 gr. Creveti, 250 gr. Branza de capra, 2 catei de usturoi.

Eu cumpar creveti prefierti (de pe gheata), pe care i-am decorticat
apoi am pus intr-o tigaie putin ulei de masline, cateii de usturoi taiati , i-am calit putin dupa care i-am scos din tigaie si am adaugat crevetii, pe care i-am tinut 2-3 minute.


Intr-un caston am maruntit salata, apoi am adaugat crevetii si branza de capra taiata cubulete.

Am si poze pt ambele retete, cine imi spune cum pot sa adaug imagine ?

Editez sa spun ca am gasit singura, multumesc oricum

Yvon

Miniaturi atasate

  • 8b0eeb2d-22d1-49e1-b7e2-a34b82ebf94a.JPG
  • 7f57e6d7-62e7-411b-b331-46ed53f8f6d9.JPG
  • 68e92dda-54ba-406b-a60d-4ed480aeb2bf.JPG
  • 0a79b081-2c7d-4396-875d-cf3f72c03ded.jpg


#9
ananaghi

ananaghi
  • Membri
  • 3 mesaje

Postat 12 martie 2013 - 21:54

Ingrediente(pentru un aluat pentru tava de aragaz): 1 ou,un pahar de lapte(cam 150-200 ml),1/2 cub de drojdie,un pahar de bere,sare,faina cat cuprinde

Mod de pregatire:
-se face mai intai maiaua din drojdie si lapte caldut
-in vasul de framantat se adauga putina faina(se face ca un crater) in care se pun oul,maiaua,sare si berea.Se framanta bine si se adauga treptat faina pana se ajunge la consistenta dorita.
-se lasa putin aluatul sa se odihneasca,apoi se intinde,se tapeteaza tava cu faina si se asaza blatul
-toppingul e dupa preferinta,va spun ce am pus eu la cea din imagine: sos de rosii,am ras cascaval,apoi am pus ciuperci,ardei gras rosu,carnati,bacon,masline,apoi am mai ras niste cascaval deasupra.
La cuptor nu stiu cat sa va spun,depinde de cuptorul vostru,la mine a fost gata in 20 minute.

Miniaturi atasate

  • 25D47637-3819-A85B-EFAE-C4F2BA026D4C.JPG


#10
silvi8

silvi8

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.360 mesaje

Postat 13 martie 2013 - 14:30

Risotto cu ciuperci

Ce ne trebuie:

- 50 g unt

- 1 ceapa medie tocata marunt

- ciupercile dintr-un borcan de 400 gr sau o cantitate egala de ciuperci proaspete curatate si oparite

- 1,5 l supa de legume calda

- 300 g orez

- 100 ml vin alb

- patrunjel tocat



Se topeste untul si se adauga ceapa tocata. Se lasa cateva minute sa se inmoaie bine ceapa. Se adauga orezul peste ceapa, se da focul la mediu spre mic, si se lasa cam un minut. Se adauga apoi vinul, si se lasa pana se evapora. Se adauga apoi cate un polonic de supa calda, pana cand consistenta orezului devine cremoasa. Nu se adauga urmatorul polonic, pana ce precedentul nu a fost absorbit. Se adauga ciupercile taiate felii, amestecand mereu. Se pune sare de la inceput apoi la final se potriveste la gust, se mai sareaza daca e cazul, pipereaza, si se serveste cu patrunjel proaspat tocat.



Nota: daca doriti sa faceti o cantitate mai mare, sau mai mica singurul lucru important de care trebuie sa tineti cont este ca, cantitatea de supa trebuie sa fie de cinci ori mai mare decat cea de orez!

Pofta buna!!!







silvi mama CRINEI



august2012



Povestea CRINEI


Panic Questions

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

  • inchidere cont

    Anamaria Pandele
    - apr 02 2024 19:23

  • Anamaria Pandele
    - apr 02 2024 18:13

  • demetererika554@gmail.com
    - mar 30 2024 22:38

Last Blogs

  • Placenta anterioara

    Deutzuk
    - Astăzi, 19:37

  • Emotia primului test pozitiv

    Andrevvv
    - Astăzi, 19:12

  • Anuntul sarcinii

    FloreClau
    - Astăzi, 18:44

  • Vacantaaaa

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 18:21

  • Dureri de masea în sarcină

    Ioone
    - Astăzi, 15:57

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -