Fetelor am descoperit........
Pt cous cous ne trebuie cuoscusiera (paca asa se numeste).....o sita speciala care se pune deasupra aburilor de mancare cu care il vei amesteca dupa...
O sa incerc cu sita mea de inox pusa deasupra oalei....
Aaaa si cica erge cu tot felul de combinatii,adica cu de toate......
cum se face couscous
Deschis de
andacos
, mar 03 2013 20:19
68 raspunsuri la acest subiect
#31
Postat 06 martie 2013 - 23:40
#32
Postat 07 martie 2013 - 00:36
Eu c-cusul il fac in multe conbinatii mai ales ca garnituri.unul care mi place f mult si mie si alor mei este cu: ginger,ceapa verde,tulpini de telina sau fenic(parca asa i zice ..are frunzele ca ale mararului),dovlecel crud,morcov,mango nu prea copt sau ananas...toate taiate in corte juliana si trase la tigaie cu sos de soya si apoi servit cu migdale feliate (uscate bine in prealabil).
pasta o fac ca si voi.. o cana de consome concentrat fiert in clocot la una de semola.acopar ptru 5-7 minute apoi pun ulei de masline cu mirodenii(usturoi,romero)si l desleg cu un tel in forma de glob.
si dulce il fac cu miere,fructe uscate(curmale,stafide,caise,cocos,portocala confitata)si nuci,migdale.
ai sa ramai pentru totdeauana in sufletul meu,licuriciule..
pasta o fac ca si voi.. o cana de consome concentrat fiert in clocot la una de semola.acopar ptru 5-7 minute apoi pun ulei de masline cu mirodenii(usturoi,romero)si l desleg cu un tel in forma de glob.
si dulce il fac cu miere,fructe uscate(curmale,stafide,caise,cocos,portocala confitata)si nuci,migdale.
ai sa ramai pentru totdeauana in sufletul meu,licuriciule..
#33
Postat 07 martie 2013 - 01:11
Il rumenesc putin, apoi adaug apa (cantitatea indicata pe ambalaj). Il fierb la fc mic, invart in el usor din momentul in car eincepe sa clocoteasc apana cand expira timpul de fierbere, ca sa nu se prinda de fundul oalei. De obicei nu mai e nevoie sa ils trecor, asa ca il adaug ca atare in diverese combinatii. A iesit foarte bun cu pipote prajite in ceapa si putin usturoi. O alta combinatie gustoasa este cu ciuperci, piept de pui, smantana, gatite separat, in care se adauga cous-cous.
Fascinatie
Inevitabil... Eminescu
Fascinatie
Inevitabil... Eminescu
#34
Postat 07 martie 2013 - 01:14
Citat: | ||
citat din mesajul lui andacos
|
#35
Postat 08 martie 2013 - 20:47
Adica prajesti/rumenesti cous-cous-ul si apoi adaugi supa/apa fiarta?
Dana
Dana
#36
Postat 09 martie 2013 - 10:29
si io prajesc couscousu' inainte de a turna supa peste. la fel fac si cu orezu' si cu bulguru'. fierb la foc incet sub capac cu gaura pentru aburi.
si orice as avea langa, musai - da' musai sa am si iaurt turcesc cu usturoi
couscous cu avocado si creveti
cureti si toci doi catei de usturoi.
tai cubulete un ardei rosu si 2 avocado.
calesti usturoiu' si ardeii in tigaie, adaugi crevetii (un kg cu coaja, pe care-i decojesti in prealabil :) ) mai lasi la calit/prajit. adaugi 1 dl smantana, sarezi. le dai un clocot. adaugi avocado. si la urma couscousu'.
nu uita de iaurtu' cu usturoi!
eventual o salata de diverse si felii de lamaie
si orice as avea langa, musai - da' musai sa am si iaurt turcesc cu usturoi
couscous cu avocado si creveti
cureti si toci doi catei de usturoi.
tai cubulete un ardei rosu si 2 avocado.
calesti usturoiu' si ardeii in tigaie, adaugi crevetii (un kg cu coaja, pe care-i decojesti in prealabil :) ) mai lasi la calit/prajit. adaugi 1 dl smantana, sarezi. le dai un clocot. adaugi avocado. si la urma couscousu'.
nu uita de iaurtu' cu usturoi!
eventual o salata de diverse si felii de lamaie
#37
Postat 09 martie 2013 - 12:43
Adela [pofta]
Iaurt cu usturoi se pune peste sau?
Dana
Iaurt cu usturoi se pune peste sau?
Dana
#38
Postat 09 martie 2013 - 13:09
io fac intr-un bol si ne punem fiecare peste ... io cam exagerez :)
#39
Postat 09 martie 2013 - 13:21
Mersi Adela ,abia asteptam o retzeta cu schrimps!(de ce in coaja cind se pot lua direct decojitzi)
Inca o intrebare ,tu vorbesti de tzatziki sau iart si usturoiu pisat?
Dana
Inca o intrebare ,tu vorbesti de tzatziki sau iart si usturoiu pisat?
Dana
#40
Postat 09 martie 2013 - 14:37
buna intrebare ... ha ha ... mie mi se par mai buni aia in coaja pe care-i decojesc io cu manutzele mele :)
si vorbesc de iaurt cu usturoi, simplu
ecsz: 1 kg in coaja, inseamna cam 400 gr decojiti
p.s. tocmai ma-ntrebam de ce is mai scumpi crevetii in coaja decat aia decojiti
si vorbesc de iaurt cu usturoi, simplu
ecsz: 1 kg in coaja, inseamna cam 400 gr decojiti
p.s. tocmai ma-ntrebam de ce is mai scumpi crevetii in coaja decat aia decojiti