Sari la conținut


- - - - -

cum se face couscous


68 raspunsuri la acest subiect

#21
dianama

dianama

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.212 mesaje
  • Tara:

  • Oras:romania

Postat 05 martie 2013 - 00:18

Hmmmmmmm...facui....[8D]
Mai da eu nu stiam ca il am de la un magazin din asta arab...adica nici nu mai stiam de unde il am....asa ca cantitatea de apa ioc.
Asa ca am pus la nimereala.....am facut supa ,am pus peste cu o nuca de unt.
Intr-o tigae de teflon am pus: ceapa feliute ,ardei,morcov ,rosii,dvlecel,piept de pui (facut la gratar facut la pranz si mi-a ramas),intr-un pic de ulei,curry,si dai si amesteca,intr-o partea crestea cous -cous...dar totusi mi se parea crud,asa ca l-am pus peste tocanita mea.
Am lasat focul mic de tot,cu capac,vreo 20-25 de minute.
La urma am pus patrunjel proaspat.
Reteta light.....nu atat de buna,dar la prosima sigur o fac mai buna[:D].
Sper...gasca a mancat si companionul a zis ca e super pt cina[pk]

  • 0

#22
Lali

Lali

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.893 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Bucuresti

Postat 05 martie 2013 - 00:54

Hai ca mi-ati adus aminte de cus-cus si am cumparat si eu azi. Eu il pun in ulei in tigaie pana se coloreaza putin in auriu (neinmuiat inainte) si apoi torn supa clara de pui si-l las sa fiarba. Eventual, daca nu am supa toc ceapa inainte si rad morcov si patrunjel ca sa aiba gust ca eu nu folosesc produse gen vegeta sau delicat.

Asa pregatit e garnitura la tocanita de carne cu sos, neaparat. Maine o sa-mi iasa bun, bun ca am supa de curcan. [pofta]

Am retinut cate ceva si din ideile de mai sus.


  • 0

#23
osna

osna

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.072 mesaje
  • Tara:

  • Oras:paderborn

Postat 05 martie 2013 - 01:25

lali eu asa fac bulgur,care are nevoie de fierbere.dar la cous-cous nu torn decat apa/supa fiarta deasupra.







va invit in bucataria mea




  • 0

#24
carmaw

carmaw

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.859 mesaje
  • Tara:

  • Oras:

Postat 05 martie 2013 - 10:47

Eu nu am mai preparat felul acesta de mult dar
1 pregatesc semoullul deci concentrat de pui(supa cu ierburi de provence,unt...pun peste bobitzele medii......apoi pun capacul pina se umfla si dupa tin la cald
Apoi pregatesc carnea...cotletzele de miel,piept si pulpe de pui,cirnati de oaie pe gratar
Apoi fac supa ..dovlevei,morcovi.vinete si inca o leguma ca o gulie dar cu coaja neagra...pun si rosii sau concentrat
La masa pun pe farfurie semoullul apoi carnea(se pune ce alege comeseanul...nu toata:-):-).sosul cu legumele
Linga se pune sosul iute deci eu i au supa si in ea dizolv putinn concentrat de ardei iute
Cam asa il fac eu...nu stiu daca se intzelege ceva...e f gustos si....ff satzios
[pup]
  • 0

#25
carmaw

carmaw

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.859 mesaje
  • Tara:

  • Oras:

Postat 05 martie 2013 - 10:54

Dar mai prepar si taboule...(versiunea mea)
Cind e cald si il maninc rece de la frigider
Deci semoule de couscous...medie ..inmuiata in care pun ardei gras taiat cubur ceapa verde,rosioare mici,feliutze de ou fiert tare,masline negre,mult patrunjel si menta
Si o tona de ulei din maslinu din curte cind sunt la capre:-):-):-):-)
  • 0

#26
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 12.476 mesaje
  • Tara:

  • Oras:-

Postat 05 martie 2013 - 12:35

Citat:
citat din mesajul lui Lali

Hai ca mi-ati adus aminte de cus-cus si am cumparat si eu azi. Eu il pun in ulei in tigaie pana se coloreaza putin in auriu (neinmuiat inainte) si apoi torn supa clara de pui si-l las sa fiarba. Eventual, daca nu am supa toc ceapa inainte si rad morcov si patrunjel ca sa aiba gust ca eu nu folosesc produse gen vegeta sau delicat.

Asa pregatit e garnitura la tocanita de carne cu sos, neaparat. Maine o sa-mi iasa bun, bun ca am supa de curcan. [pofta]

Am retinut cate ceva si din ideile de mai sus.




lali,dar il pui in tigaie doar sa se coloreze sau prajitul ala are si el un rol?

osna,ca am uitat sa te intreb,iaurt normal sau de ala gras?

Eu m observat ca mai mult imi place cu legumele putzin calite/inabusite decit crude,plus ca asa nu-mi creeaza nici probleme gen arsuri.

Ah lali ca mi-am amintit,tot ca garnitura ,asa cum spui tu cu morcov,tzelina ,patrunjel verde am vazut in pungutze ca produs finit.Doar il puneai in apa,il fierbei putzin si gata era garnitura.

Eu mai "fur"retzete de pe pachetele gata preparate,bineintzeles ca si imnprovizez apoi ca uit intre timp ce am citit prin magazine![pk][pk]Retzin doar ideea principala![:D]

Dana
  • 0

#27
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 12.476 mesaje
  • Tara:

  • Oras:-

Postat 05 martie 2013 - 12:46

dianama,cu sigurantza data viitoare va iesi mai bine,desi daca familia a fost multzumita...!!!![pk][pk]

sa stii ca prima oara cind am facut cous cous si mie mi s-a parut(conform retzetei d epe pachet)ca nu e bine muita insa eu am mai adaugat supa![8D]

Eu cred ca "arta cous-cous-ului"insa e aici la inia o pauzare,s anu iasa prea moale(cum mi.-a iesit mie vineri ,parca era mamaliga[:D])ins anici prea tare si uscat.

Asa ca metoda degustraii e ideala zic eu.

Cu shrimps n-are nimeni retzete?[:)]

Dana
  • 0

#28
Lali

Lali

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.893 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Bucuresti

Postat 05 martie 2013 - 14:20

Andacos, eu n-am stat sa analizez asta-i reteta de la mama si deasemenea gatit asa am mancat eu cus-cus mult, la gradinita, in copilaria mica. Si asa-i place si baiatului meu.

Dar subiectul tau mi-a dat idei noi [flo].


  • 0

#29
osna

osna

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.072 mesaje
  • Tara:

  • Oras:paderborn

Postat 05 martie 2013 - 20:08

eu folosesc iaurt de la turci,galetuta de 1kg.nu am acum nici una in casa sa vaz cam ce % de grasime are.eu fac cu ce iaurt am la indemana,ca sa fiu sincera,3,5% sau turcesc.







va invit in bucataria mea




  • 0

#30
mina

mina

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.607 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Bucuresti

Postat 06 martie 2013 - 12:11

Eu fac cel mai des cous-cous ca garnitura la tigaia picanta. Il inmoi 5-10 minute in supa de pui (1 pahar cous cous si 1 pahar supa). Fac tigaia - cuburi de pui, ceapa, usturoi, morcov, ardei, uneori si pastai sau dovlecel, in fct de sezon, toate trase rapid la tigaie sa ramana crocante, condimentez cu sare, piper, boia si cimbru/busuioc - apoi sting focul, adaug cous-coous-ul inmuiat, omogenizez un pic si gata masa.



Merg si rosii cherry taiate in jumate (adaugate neaparat ultimele), cand e sezonul lor, sau cuburi de vanata, rondele de ardei iute in loc de boia, rondele de pastarnac, telina, frunze proaspete de spanac, macris, patrunjel....combinatia e la liber, bogatie de gusturi de legume sa fie.



Mina si

Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati din 09.09.2004

si bb2 [gravired] DPN 18.09.2013

cronicile vizigotului

TocanaDeCuvinte

Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
  • 1





Subiecte recente

  • Un Craciun memorabil pentru copilul tau: 11 sfaturi pe care trebuie sa le aplici

    redactor
    - dec 22 2014 12:49

  • Piersicute de iulie august ( 9 ) Sarbatori fericite !

    iul_aug_2012
    - dec 22 2014 09:14

  • Cadouri frumoase de Craciun pentru copilasi

    Adri76
    - dec 21 2014 22:21

  • Amnistia fiscala pentru mame

    stelym
    - dec 21 2014 16:03

  • Habemus Praeses!

    alinuk
    - dec 21 2014 12:19

Intrebari Panica

  • posibila sarcina ?

    nakamura
    - dec 17 2014 19:38

  • febra la 7 luni

    sofiamaria1987
    - nov 15 2014 12:13

  • Probleme la san

    IonaC82
    - nov 03 2014 16:15

  • DEPRESIE IN TIMPUL SARCINII

    VLADAandrei
    - nov 03 2014 09:46

  • LEUCOMALACIE SI HEMANGIOAME LA PREMATURI

    micsa_mihaela28
    - oct 31 2014 20:42

Si tu poti fi Mos Craciun!

Ultimele aprecieri

  • RufusPoza lui %s

    Rufus
    ii multumeste lui

    rall
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • SweetPeaPoza lui %s

    SweetPea
    ii multumeste lui

    dea78
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • CorinaDaniPoza lui %s

    CorinaDani
    ii multumeste lui

    BlackCat4evR
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • redactorPoza lui %s

    redactor
    ii multumeste lui

    BlackCat4evR
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • Anda08Poza lui %s

    Anda08
    ii multumeste lui

    redactor
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -

Ocazii

  • Rochita de vara,NewLook, 7 ani

    szivarvany
    - mai 17 2014 19:45

  • Rochita de vara,H§M, 8 ani

    szivarvany
    - mai 17 2014 19:47

  • Rochita de vara, MarkSpencer, 8 ani

    szivarvany
    - mai 17 2014 19:49

  • Rochita de vara,NewLook, 9 ani

    szivarvany
    - mai 17 2014 19:50

  • Pantaloni scurti , Butterfly, 9 ani

    szivarvany
    - mai 17 2014 19:52

Grupuri

  • cerclaj

    mariamica
    - iul 28 2014 16:37

  • Mamici de Octombrie 2014

    Anda08
    - ian 15 2014 10:36

  • Mamici de Septembrie 2014

    Anda08
    - dec 30 2013 10:41

  • Mamici de August 2014

    Anda08
    - nov 20 2013 10:33

  • Mamici de Iulie 2014

    Anda08
    - oct 16 2013 14:02

Retete

  • Ciocolata de casa cu migdale si alune - fara zahar

    redactor
    - dec 19 2014 14:05

  • Cartofi la cuptor: ideali pentru masa de Craciun

    redactor
    - dec 18 2014 17:24

  • Ciocolata alba de casa

    redactor
    - dec 16 2014 16:11

  • Ciocolata cu fistic si merisoare

    redactor
    - dec 15 2014 17:48

  • Pere de ciocolata

    redactor
    - dec 12 2014 13:59

Bloguri

  • primele pregatiri

    cristi_2003
    - dec 22 2014 09:40

  • 207 zile impreuna

    mamimada28
    - dec 22 2014 08:53

  • Asteptam Mosul oficial

    IoanaDanes1
    - dec 21 2014 18:49

  • Petrecere

    emateodora
    - dec 21 2014 18:15

  • Cea mai scumpă casă de păpuşi din lume sau despre excentricităţi inutile

    MElise
    - dec 21 2014 16:32