Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

cum se face couscous


68 raspunsuri la acest subiect

#21
dianama

dianama

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.605 mesaje
  • Tara:

  • Oras:romania

Postat 05 martie 2013 - 00:18

Hmmmmmmm...facui....[8D]
Mai da eu nu stiam ca il am de la un magazin din asta arab...adica nici nu mai stiam de unde il am....asa ca cantitatea de apa ioc.
Asa ca am pus la nimereala.....am facut supa ,am pus peste cu o nuca de unt.
Intr-o tigae de teflon am pus: ceapa feliute ,ardei,morcov ,rosii,dvlecel,piept de pui (facut la gratar facut la pranz si mi-a ramas),intr-un pic de ulei,curry,si dai si amesteca,intr-o partea crestea cous -cous...dar totusi mi se parea crud,asa ca l-am pus peste tocanita mea.
Am lasat focul mic de tot,cu capac,vreo 20-25 de minute.
La urma am pus patrunjel proaspat.
Reteta light.....nu atat de buna,dar la prosima sigur o fac mai buna[:D].
Sper...gasca a mancat si companionul a zis ca e super pt cina[pk]

  • 0

#22
Lali

Lali

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.893 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Bucuresti

Postat 05 martie 2013 - 00:54

Hai ca mi-ati adus aminte de cus-cus si am cumparat si eu azi. Eu il pun in ulei in tigaie pana se coloreaza putin in auriu (neinmuiat inainte) si apoi torn supa clara de pui si-l las sa fiarba. Eventual, daca nu am supa toc ceapa inainte si rad morcov si patrunjel ca sa aiba gust ca eu nu folosesc produse gen vegeta sau delicat.

Asa pregatit e garnitura la tocanita de carne cu sos, neaparat. Maine o sa-mi iasa bun, bun ca am supa de curcan. [pofta]

Am retinut cate ceva si din ideile de mai sus.


  • 0

#23
osna

osna

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.072 mesaje
  • Tara:

  • Oras:paderborn

Postat 05 martie 2013 - 01:25

lali eu asa fac bulgur,care are nevoie de fierbere.dar la cous-cous nu torn decat apa/supa fiarta deasupra.







va invit in bucataria mea




  • 0

#24
carmaw

carmaw

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.860 mesaje
  • Tara:

  • Oras:

Postat 05 martie 2013 - 10:47

Eu nu am mai preparat felul acesta de mult dar
1 pregatesc semoullul deci concentrat de pui(supa cu ierburi de provence,unt...pun peste bobitzele medii......apoi pun capacul pina se umfla si dupa tin la cald
Apoi pregatesc carnea...cotletzele de miel,piept si pulpe de pui,cirnati de oaie pe gratar
Apoi fac supa ..dovlevei,morcovi.vinete si inca o leguma ca o gulie dar cu coaja neagra...pun si rosii sau concentrat
La masa pun pe farfurie semoullul apoi carnea(se pune ce alege comeseanul...nu toata:-):-).sosul cu legumele
Linga se pune sosul iute deci eu i au supa si in ea dizolv putinn concentrat de ardei iute
Cam asa il fac eu...nu stiu daca se intzelege ceva...e f gustos si....ff satzios
[pup]
  • 0

#25
carmaw

carmaw

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.860 mesaje
  • Tara:

  • Oras:

Postat 05 martie 2013 - 10:54

Dar mai prepar si taboule...(versiunea mea)
Cind e cald si il maninc rece de la frigider
Deci semoule de couscous...medie ..inmuiata in care pun ardei gras taiat cubur ceapa verde,rosioare mici,feliutze de ou fiert tare,masline negre,mult patrunjel si menta
Si o tona de ulei din maslinu din curte cind sunt la capre:-):-):-):-)
  • 0

#26
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.551 mesaje
  • Tara:

  • Oras:-

Postat 05 martie 2013 - 12:35

Citat:
citat din mesajul lui Lali

Hai ca mi-ati adus aminte de cus-cus si am cumparat si eu azi. Eu il pun in ulei in tigaie pana se coloreaza putin in auriu (neinmuiat inainte) si apoi torn supa clara de pui si-l las sa fiarba. Eventual, daca nu am supa toc ceapa inainte si rad morcov si patrunjel ca sa aiba gust ca eu nu folosesc produse gen vegeta sau delicat.

Asa pregatit e garnitura la tocanita de carne cu sos, neaparat. Maine o sa-mi iasa bun, bun ca am supa de curcan. [pofta]

Am retinut cate ceva si din ideile de mai sus.




lali,dar il pui in tigaie doar sa se coloreze sau prajitul ala are si el un rol?

osna,ca am uitat sa te intreb,iaurt normal sau de ala gras?

Eu m observat ca mai mult imi place cu legumele putzin calite/inabusite decit crude,plus ca asa nu-mi creeaza nici probleme gen arsuri.

Ah lali ca mi-am amintit,tot ca garnitura ,asa cum spui tu cu morcov,tzelina ,patrunjel verde am vazut in pungutze ca produs finit.Doar il puneai in apa,il fierbei putzin si gata era garnitura.

Eu mai "fur"retzete de pe pachetele gata preparate,bineintzeles ca si imnprovizez apoi ca uit intre timp ce am citit prin magazine![pk][pk]Retzin doar ideea principala![:D]

Dana
  • 0

#27
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.551 mesaje
  • Tara:

  • Oras:-

Postat 05 martie 2013 - 12:46

dianama,cu sigurantza data viitoare va iesi mai bine,desi daca familia a fost multzumita...!!!![pk][pk]

sa stii ca prima oara cind am facut cous cous si mie mi s-a parut(conform retzetei d epe pachet)ca nu e bine muita insa eu am mai adaugat supa![8D]

Eu cred ca "arta cous-cous-ului"insa e aici la inia o pauzare,s anu iasa prea moale(cum mi.-a iesit mie vineri ,parca era mamaliga[:D])ins anici prea tare si uscat.

Asa ca metoda degustraii e ideala zic eu.

Cu shrimps n-are nimeni retzete?[:)]

Dana
  • 0

#28
Lali

Lali

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.893 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Bucuresti

Postat 05 martie 2013 - 14:20

Andacos, eu n-am stat sa analizez asta-i reteta de la mama si deasemenea gatit asa am mancat eu cus-cus mult, la gradinita, in copilaria mica. Si asa-i place si baiatului meu.

Dar subiectul tau mi-a dat idei noi [flo].


  • 0

#29
osna

osna

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.072 mesaje
  • Tara:

  • Oras:paderborn

Postat 05 martie 2013 - 20:08

eu folosesc iaurt de la turci,galetuta de 1kg.nu am acum nici una in casa sa vaz cam ce % de grasime are.eu fac cu ce iaurt am la indemana,ca sa fiu sincera,3,5% sau turcesc.







va invit in bucataria mea




  • 0

#30
mina

mina

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.608 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Bucuresti

Postat 06 martie 2013 - 12:11

Eu fac cel mai des cous-cous ca garnitura la tigaia picanta. Il inmoi 5-10 minute in supa de pui (1 pahar cous cous si 1 pahar supa). Fac tigaia - cuburi de pui, ceapa, usturoi, morcov, ardei, uneori si pastai sau dovlecel, in fct de sezon, toate trase rapid la tigaie sa ramana crocante, condimentez cu sare, piper, boia si cimbru/busuioc - apoi sting focul, adaug cous-coous-ul inmuiat, omogenizez un pic si gata masa.



Merg si rosii cherry taiate in jumate (adaugate neaparat ultimele), cand e sezonul lor, sau cuburi de vanata, rondele de ardei iute in loc de boia, rondele de pastarnac, telina, frunze proaspete de spanac, macris, patrunjel....combinatia e la liber, bogatie de gusturi de legume sa fie.



Mina si

Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati din 09.09.2004

si bb2 [gravired] DPN 18.09.2013

cronicile vizigotului

TocanaDeCuvinte

Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
  • 1




Nu sta pe tusa! Implica-te in discutie

Subiecte recente

  • Deprimanta cadere a baronilor locali...

    marius
    - mai 25 2015 07:06

  • Fronturi de mobila combinatii(la bucatarie)

    Christel
    - mai 24 2015 21:31

  • În România, elevii învaţă după o curriculă de secol XIX.

    marius
    - mai 24 2015 12:08

  • Ginecolog profesionist la Medicover

    Stefy22
    - mai 23 2015 23:03

  • Pareri emigrare

    maja123
    - mai 23 2015 12:25

Intrebari Panica

  • Abdomen inferior dureros la 22 sapt

    LarisaPetre
    - mai 23 2015 11:35

  • Testul Papanicolau

    ralucel123
    - mai 22 2015 15:31

  • ce sa fac?

    evadeva68
    - mai 22 2015 12:38

  • Limbuta albastra la bebe 10 luni

    mama_lui_eduard
    - mai 22 2015 12:05

  • autentificare declaratie

    macaria82
    - mai 22 2015 11:07

Castiga cu mesajele tale

Ultimele aprecieri

  • dianamaPoza lui %s

    dianama
    ii multumeste lui

    blackgirl0
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • AlizeePoza lui %s

    Alizee
    ii multumeste lui

    salcia
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • CorinaDaniPoza lui %s

    CorinaDani
    ii multumeste lui

    salcia
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • RufusPoza lui %s

    Rufus
    ii multumeste lui

    salcia
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • MadanicPoza lui %s

    Madanic
    ii multumeste lui

    salcia
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -

Ocazii

  • Colier si cercei hand-made

    sflory
    - apr 17 2015 08:24

  • Colier si cercei hand-made, pietre semipretioase

    sflory
    - apr 17 2015 08:31

  • Coliere vintage

    sflory
    - apr 17 2015 08:37

  • Cercei lungi

    sflory
    - apr 17 2015 08:42

  • Bratari vintage din piele/textil/zinc

    sflory
    - apr 17 2015 08:47

Grupuri

  • Copii cu Diabet

    RoxanaZoita
    - apr 22 2013 13:02

Retete

  • Cupcake de morcovi cu crema de branza

    redactor
    - mai 20 2015 11:20

  • Chftelute de peste cu stafide si marar

    redactor
    - mai 15 2015 15:41

  • Prajitura cu gris si migdale

    redactor
    - mai 05 2015 13:54

  • Sandwich de lux cu somon

    redactor
    - apr 27 2015 13:06

  • Bobotie - nebunie delicioasa la cuptor

    redactor
    - apr 20 2015 14:38

Bloguri

  • Fuge timpul!

    Ivone
    - mai 24 2015 23:50

  • jurnal de sarcina

    alexandra_tae
    - mai 24 2015 22:11

  • a venit pe lume printesa

    daniella79
    - mai 24 2015 19:52

  • Noutati!

    alinasibebe
    - mai 24 2015 16:26

  • Bine ai venit in viata mea, Alia!

    luana23
    - mai 24 2015 12:15