Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

cum se face couscous


68 raspunsuri la acest subiect

#21
dianama

dianama

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.599 mesaje
  • Tara:

  • Oras:romania

Postat 05 martie 2013 - 00:18

Hmmmmmmm...facui....[8D]
Mai da eu nu stiam ca il am de la un magazin din asta arab...adica nici nu mai stiam de unde il am....asa ca cantitatea de apa ioc.
Asa ca am pus la nimereala.....am facut supa ,am pus peste cu o nuca de unt.
Intr-o tigae de teflon am pus: ceapa feliute ,ardei,morcov ,rosii,dvlecel,piept de pui (facut la gratar facut la pranz si mi-a ramas),intr-un pic de ulei,curry,si dai si amesteca,intr-o partea crestea cous -cous...dar totusi mi se parea crud,asa ca l-am pus peste tocanita mea.
Am lasat focul mic de tot,cu capac,vreo 20-25 de minute.
La urma am pus patrunjel proaspat.
Reteta light.....nu atat de buna,dar la prosima sigur o fac mai buna[:D].
Sper...gasca a mancat si companionul a zis ca e super pt cina[pk]

  • 0

#22
Lali

Lali

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.893 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Bucuresti

Postat 05 martie 2013 - 00:54

Hai ca mi-ati adus aminte de cus-cus si am cumparat si eu azi. Eu il pun in ulei in tigaie pana se coloreaza putin in auriu (neinmuiat inainte) si apoi torn supa clara de pui si-l las sa fiarba. Eventual, daca nu am supa toc ceapa inainte si rad morcov si patrunjel ca sa aiba gust ca eu nu folosesc produse gen vegeta sau delicat.

Asa pregatit e garnitura la tocanita de carne cu sos, neaparat. Maine o sa-mi iasa bun, bun ca am supa de curcan. [pofta]

Am retinut cate ceva si din ideile de mai sus.


  • 0

#23
osna

osna

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.072 mesaje
  • Tara:

  • Oras:paderborn

Postat 05 martie 2013 - 01:25

lali eu asa fac bulgur,care are nevoie de fierbere.dar la cous-cous nu torn decat apa/supa fiarta deasupra.







va invit in bucataria mea




  • 0

#24
carmaw

carmaw

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.959 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Loos, France

Postat 05 martie 2013 - 10:47

Eu nu am mai preparat felul acesta de mult dar
1 pregatesc semoullul deci concentrat de pui(supa cu ierburi de provence,unt...pun peste bobitzele medii......apoi pun capacul pina se umfla si dupa tin la cald
Apoi pregatesc carnea...cotletzele de miel,piept si pulpe de pui,cirnati de oaie pe gratar
Apoi fac supa ..dovlevei,morcovi.vinete si inca o leguma ca o gulie dar cu coaja neagra...pun si rosii sau concentrat
La masa pun pe farfurie semoullul apoi carnea(se pune ce alege comeseanul...nu toata:-):-).sosul cu legumele
Linga se pune sosul iute deci eu i au supa si in ea dizolv putinn concentrat de ardei iute
Cam asa il fac eu...nu stiu daca se intzelege ceva...e f gustos si....ff satzios
[pup]
  • 0

#25
carmaw

carmaw

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.959 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Loos, France

Postat 05 martie 2013 - 10:54

Dar mai prepar si taboule...(versiunea mea)
Cind e cald si il maninc rece de la frigider
Deci semoule de couscous...medie ..inmuiata in care pun ardei gras taiat cubur ceapa verde,rosioare mici,feliutze de ou fiert tare,masline negre,mult patrunjel si menta
Si o tona de ulei din maslinu din curte cind sunt la capre:-):-):-):-)
  • 0

#26
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 16.281 mesaje
  • Tara:

  • Oras:-

Postat 05 martie 2013 - 12:35

Citat:
citat din mesajul lui Lali

Hai ca mi-ati adus aminte de cus-cus si am cumparat si eu azi. Eu il pun in ulei in tigaie pana se coloreaza putin in auriu (neinmuiat inainte) si apoi torn supa clara de pui si-l las sa fiarba. Eventual, daca nu am supa toc ceapa inainte si rad morcov si patrunjel ca sa aiba gust ca eu nu folosesc produse gen vegeta sau delicat.

Asa pregatit e garnitura la tocanita de carne cu sos, neaparat. Maine o sa-mi iasa bun, bun ca am supa de curcan. [pofta]

Am retinut cate ceva si din ideile de mai sus.




lali,dar il pui in tigaie doar sa se coloreze sau prajitul ala are si el un rol?

osna,ca am uitat sa te intreb,iaurt normal sau de ala gras?

Eu m observat ca mai mult imi place cu legumele putzin calite/inabusite decit crude,plus ca asa nu-mi creeaza nici probleme gen arsuri.

Ah lali ca mi-am amintit,tot ca garnitura ,asa cum spui tu cu morcov,tzelina ,patrunjel verde am vazut in pungutze ca produs finit.Doar il puneai in apa,il fierbei putzin si gata era garnitura.

Eu mai "fur"retzete de pe pachetele gata preparate,bineintzeles ca si imnprovizez apoi ca uit intre timp ce am citit prin magazine![pk][pk]Retzin doar ideea principala![:D]

Dana
  • 0

#27
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 16.281 mesaje
  • Tara:

  • Oras:-

Postat 05 martie 2013 - 12:46

dianama,cu sigurantza data viitoare va iesi mai bine,desi daca familia a fost multzumita...!!!![pk][pk]

sa stii ca prima oara cind am facut cous cous si mie mi s-a parut(conform retzetei d epe pachet)ca nu e bine muita insa eu am mai adaugat supa![8D]

Eu cred ca "arta cous-cous-ului"insa e aici la inia o pauzare,s anu iasa prea moale(cum mi.-a iesit mie vineri ,parca era mamaliga[:D])ins anici prea tare si uscat.

Asa ca metoda degustraii e ideala zic eu.

Cu shrimps n-are nimeni retzete?[:)]

Dana
  • 0

#28
Lali

Lali

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.893 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Bucuresti

Postat 05 martie 2013 - 14:20

Andacos, eu n-am stat sa analizez asta-i reteta de la mama si deasemenea gatit asa am mancat eu cus-cus mult, la gradinita, in copilaria mica. Si asa-i place si baiatului meu.

Dar subiectul tau mi-a dat idei noi [flo].


  • 0

#29
osna

osna

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.072 mesaje
  • Tara:

  • Oras:paderborn

Postat 05 martie 2013 - 20:08

eu folosesc iaurt de la turci,galetuta de 1kg.nu am acum nici una in casa sa vaz cam ce % de grasime are.eu fac cu ce iaurt am la indemana,ca sa fiu sincera,3,5% sau turcesc.







va invit in bucataria mea




  • 0

#30
mina

mina

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.609 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Bucuresti

Postat 06 martie 2013 - 12:11

Eu fac cel mai des cous-cous ca garnitura la tigaia picanta. Il inmoi 5-10 minute in supa de pui (1 pahar cous cous si 1 pahar supa). Fac tigaia - cuburi de pui, ceapa, usturoi, morcov, ardei, uneori si pastai sau dovlecel, in fct de sezon, toate trase rapid la tigaie sa ramana crocante, condimentez cu sare, piper, boia si cimbru/busuioc - apoi sting focul, adaug cous-coous-ul inmuiat, omogenizez un pic si gata masa.



Merg si rosii cherry taiate in jumate (adaugate neaparat ultimele), cand e sezonul lor, sau cuburi de vanata, rondele de ardei iute in loc de boia, rondele de pastarnac, telina, frunze proaspete de spanac, macris, patrunjel....combinatia e la liber, bogatie de gusturi de legume sa fie.



Mina si

Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati din 09.09.2004

si bb2 [gravired] DPN 18.09.2013

cronicile vizigotului

TocanaDeCuvinte

Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
  • 1




Nu sta pe tusa! Implica-te in discutie

Subiecte recente

  • Febr- oare-e? :))

    Ioana_Pos
    - Astăzi, 23:02

  • iese UK din UE?

    miriama
    - Astăzi, 11:31

  • Moderator subiect

    dana vio
    - Astăzi, 09:23

  • Asperger’s syndrome

    ab5174
    - Ieri, 20:44

  • Abdomen extraplat (66)

    carolinah
    - Ieri, 18:03

Ultimele Intrebari

  • Dureri abdominale - panica

    crysty1
    - Astăzi, 16:10

  • siimptomele au cam disparut - panica

    angela4
    - feb 05 2016 13:47

  • NELAMURIRE TRIMITERE MESAJ - panica

    bebe24
    - feb 05 2016 13:27

  • Buna!!!!!! - panica

    feni
    - feb 02 2016 15:38

  • Fertilitate! - panica

    raluk_ralu2012
    - feb 01 2016 22:10

Castiga cu mesajele tale

Ultimele aprecieri

  • capcaunulPoza lui %s

    capcaunul
    ii multumeste lui

    geniest
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • mihaela_sPoza lui %s

    mihaela_s
    ii multumeste lui

    viviana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • mihaela_sPoza lui %s

    mihaela_s
    ii multumeste lui

    viviana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • turqoisePoza lui %s

    turqoise
    ii multumeste lui

    dea78
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • turqoisePoza lui %s

    turqoise
    ii multumeste lui

    Hatice
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -

Ocazii

  • Sling cu inele

    Akina
    - ian 02 2016 11:15

  • vand cetrotide

    katalinnn
    - ian 04 2016 00:31

  • Laptop-uri si calculatoare DELL

    CataHR
    - ian 04 2016 19:26

  • Caut ingrijitoare batran pt Italia

    cris1511
    - ian 10 2016 21:56

  • caciulite crosetate

    LUMY81
    - ian 18 2016 15:56

Grupuri

  • Mamici de Octombrie 2016

    Anda08
    - ian 27 2016 11:10

  • Mamici de Septembrie 2016

    Anda08
    - dec 28 2015 18:16

  • Mamici de August 2016

    Anda08
    - nov 25 2015 12:14

  • Mamici de Iulie 2016

    Anda08
    - oct 16 2015 09:53

  • Mamici de Iunie 2016

    Anda08
    - sep 11 2015 14:46

Retete

  • Biscuiti cu ghimbir

    redactor
    - feb 03 2016 19:31

  • Gogosi cu mere

    redactor
    - ian 27 2016 20:05

  • Gnocchi cu bacon si varza de Bruxelles

    redactor
    - ian 24 2016 20:02

  • Mousse de ciocolata super simplu de facut

    redactor
    - ian 18 2016 16:47

  • Salata de telina cu mar si morcov

    redactor
    - ian 17 2016 15:30

Bloguri

  • Zilele trec totusi

    Ariana111
    - Astăzi, 22:26

  • Naturala sau cezariana

    Georgiana1609
    - Astăzi, 19:05

  • mami a racit

    Amira0ana
    - Astăzi, 08:14

  • Bebe agitat

    Georgiana1609
    - Ieri, 21:50

  • Saptamana 29

    Domra
    - Ieri, 21:39