Sari la conținut


- - - - -

cum se face couscous


68 raspunsuri la acest subiect

#21
dianama

dianama

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 822 mesaje
  • Tara:

  • Oras:romania

Postat 05 martie 2013 - 00:18

Hmmmmmmm...facui....[8D]
Mai da eu nu stiam ca il am de la un magazin din asta arab...adica nici nu mai stiam de unde il am....asa ca cantitatea de apa ioc.
Asa ca am pus la nimereala.....am facut supa ,am pus peste cu o nuca de unt.
Intr-o tigae de teflon am pus: ceapa feliute ,ardei,morcov ,rosii,dvlecel,piept de pui (facut la gratar facut la pranz si mi-a ramas),intr-un pic de ulei,curry,si dai si amesteca,intr-o partea crestea cous -cous...dar totusi mi se parea crud,asa ca l-am pus peste tocanita mea.
Am lasat focul mic de tot,cu capac,vreo 20-25 de minute.
La urma am pus patrunjel proaspat.
Reteta light.....nu atat de buna,dar la prosima sigur o fac mai buna[:D].
Sper...gasca a mancat si companionul a zis ca e super pt cina[pk]

  • 0

#22
Lali

Lali

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.893 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Bucuresti

Postat 05 martie 2013 - 00:54

Hai ca mi-ati adus aminte de cus-cus si am cumparat si eu azi. Eu il pun in ulei in tigaie pana se coloreaza putin in auriu (neinmuiat inainte) si apoi torn supa clara de pui si-l las sa fiarba. Eventual, daca nu am supa toc ceapa inainte si rad morcov si patrunjel ca sa aiba gust ca eu nu folosesc produse gen vegeta sau delicat.

Asa pregatit e garnitura la tocanita de carne cu sos, neaparat. Maine o sa-mi iasa bun, bun ca am supa de curcan. [pofta]

Am retinut cate ceva si din ideile de mai sus.


  • 0

#23
osna

osna

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.072 mesaje
  • Tara:

  • Oras:paderborn

Postat 05 martie 2013 - 01:25

lali eu asa fac bulgur,care are nevoie de fierbere.dar la cous-cous nu torn decat apa/supa fiarta deasupra.







va invit in bucataria mea




  • 0

#24
carmaw

carmaw

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.859 mesaje
  • Tara:

  • Oras:

Postat 05 martie 2013 - 10:47

Eu nu am mai preparat felul acesta de mult dar
1 pregatesc semoullul deci concentrat de pui(supa cu ierburi de provence,unt...pun peste bobitzele medii......apoi pun capacul pina se umfla si dupa tin la cald
Apoi pregatesc carnea...cotletzele de miel,piept si pulpe de pui,cirnati de oaie pe gratar
Apoi fac supa ..dovlevei,morcovi.vinete si inca o leguma ca o gulie dar cu coaja neagra...pun si rosii sau concentrat
La masa pun pe farfurie semoullul apoi carnea(se pune ce alege comeseanul...nu toata:-):-).sosul cu legumele
Linga se pune sosul iute deci eu i au supa si in ea dizolv putinn concentrat de ardei iute
Cam asa il fac eu...nu stiu daca se intzelege ceva...e f gustos si....ff satzios
[pup]
  • 0

#25
carmaw

carmaw

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.859 mesaje
  • Tara:

  • Oras:

Postat 05 martie 2013 - 10:54

Dar mai prepar si taboule...(versiunea mea)
Cind e cald si il maninc rece de la frigider
Deci semoule de couscous...medie ..inmuiata in care pun ardei gras taiat cubur ceapa verde,rosioare mici,feliutze de ou fiert tare,masline negre,mult patrunjel si menta
Si o tona de ulei din maslinu din curte cind sunt la capre:-):-):-):-)
  • 0

#26
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 11.353 mesaje
  • Tara:

  • Oras:-

Postat 05 martie 2013 - 12:35

Citat:
citat din mesajul lui Lali

Hai ca mi-ati adus aminte de cus-cus si am cumparat si eu azi. Eu il pun in ulei in tigaie pana se coloreaza putin in auriu (neinmuiat inainte) si apoi torn supa clara de pui si-l las sa fiarba. Eventual, daca nu am supa toc ceapa inainte si rad morcov si patrunjel ca sa aiba gust ca eu nu folosesc produse gen vegeta sau delicat.

Asa pregatit e garnitura la tocanita de carne cu sos, neaparat. Maine o sa-mi iasa bun, bun ca am supa de curcan. [pofta]

Am retinut cate ceva si din ideile de mai sus.




lali,dar il pui in tigaie doar sa se coloreze sau prajitul ala are si el un rol?

osna,ca am uitat sa te intreb,iaurt normal sau de ala gras?

Eu m observat ca mai mult imi place cu legumele putzin calite/inabusite decit crude,plus ca asa nu-mi creeaza nici probleme gen arsuri.

Ah lali ca mi-am amintit,tot ca garnitura ,asa cum spui tu cu morcov,tzelina ,patrunjel verde am vazut in pungutze ca produs finit.Doar il puneai in apa,il fierbei putzin si gata era garnitura.

Eu mai "fur"retzete de pe pachetele gata preparate,bineintzeles ca si imnprovizez apoi ca uit intre timp ce am citit prin magazine![pk][pk]Retzin doar ideea principala![:D]

Dana
  • 0

#27
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 11.353 mesaje
  • Tara:

  • Oras:-

Postat 05 martie 2013 - 12:46

dianama,cu sigurantza data viitoare va iesi mai bine,desi daca familia a fost multzumita...!!!![pk][pk]

sa stii ca prima oara cind am facut cous cous si mie mi s-a parut(conform retzetei d epe pachet)ca nu e bine muita insa eu am mai adaugat supa![8D]

Eu cred ca "arta cous-cous-ului"insa e aici la inia o pauzare,s anu iasa prea moale(cum mi.-a iesit mie vineri ,parca era mamaliga[:D])ins anici prea tare si uscat.

Asa ca metoda degustraii e ideala zic eu.

Cu shrimps n-are nimeni retzete?[:)]

Dana
  • 0

#28
Lali

Lali

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.893 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Bucuresti

Postat 05 martie 2013 - 14:20

Andacos, eu n-am stat sa analizez asta-i reteta de la mama si deasemenea gatit asa am mancat eu cus-cus mult, la gradinita, in copilaria mica. Si asa-i place si baiatului meu.

Dar subiectul tau mi-a dat idei noi [flo].


  • 0

#29
osna

osna

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.072 mesaje
  • Tara:

  • Oras:paderborn

Postat 05 martie 2013 - 20:08

eu folosesc iaurt de la turci,galetuta de 1kg.nu am acum nici una in casa sa vaz cam ce % de grasime are.eu fac cu ce iaurt am la indemana,ca sa fiu sincera,3,5% sau turcesc.







va invit in bucataria mea




  • 0

#30
mina

mina

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.599 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Bucuresti

Postat 06 martie 2013 - 12:11

Eu fac cel mai des cous-cous ca garnitura la tigaia picanta. Il inmoi 5-10 minute in supa de pui (1 pahar cous cous si 1 pahar supa). Fac tigaia - cuburi de pui, ceapa, usturoi, morcov, ardei, uneori si pastai sau dovlecel, in fct de sezon, toate trase rapid la tigaie sa ramana crocante, condimentez cu sare, piper, boia si cimbru/busuioc - apoi sting focul, adaug cous-coous-ul inmuiat, omogenizez un pic si gata masa.



Merg si rosii cherry taiate in jumate (adaugate neaparat ultimele), cand e sezonul lor, sau cuburi de vanata, rondele de ardei iute in loc de boia, rondele de pastarnac, telina, frunze proaspete de spanac, macris, patrunjel....combinatia e la liber, bogatie de gusturi de legume sa fie.



Mina si

Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati din 09.09.2004

si bb2 [gravired] DPN 18.09.2013

cronicile vizigotului

TocanaDeCuvinte

Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
  • 1





Subiecte recente

  • Fiecare copil e exceptional in felul lui

    redactor
    - iul 29 2014 15:50

  • Felicitari mamici! Bun venit pepenasi! Mamici de August (Pepenasi de August 2014) (cap. 28)

    Dana_bebe
    - iul 29 2014 15:29

  • Carne de tun pentru rusi ...

    redactor
    - iul 29 2014 11:06

  • AFTER SCHOOL sect. 4

    DianaGabriela
    - iul 28 2014 23:20

  • Despre donarea de ovocite

    mae86
    - iul 28 2014 17:02

Intrebari Panica

  • Fertilizare in vitro , FIV Spania, Turcia

    Niko74
    - iul 27 2014 21:53

  • Jena in vagin, primul trimestru de sarcina

    miha05
    - iul 23 2014 08:33

  • Este OK acesta valoare de igE ?

    cristin35
    - iul 20 2014 11:26

  • scurgeri rozali in sapt 33 de sarcina

    yony1006
    - iul 13 2014 10:12

  • Clinica - mamografie digitala

    AmaliaColt
    - iul 03 2014 14:11

Ultimele aprecieri

  • papanashPoza lui %s

    papanash
    ii multumeste lui

    Daiopri
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • roxanazPoza lui %s

    roxanaz
    ii multumeste lui

    Daiopri
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • vivianaPoza lui %s

    viviana
    ii multumeste lui

    Daiopri
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • BlackCat4evRPoza lui %s

    BlackCat4evR
    ii multumeste lui

    mianda
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • mihaela_sPoza lui %s

    mihaela_s
    ii multumeste lui

    Daiopri
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -

Ocazii

  • pantofi sport Decathlon

    - Oct 11 2013 15:39

  • Ghete baieti

    - Oct 11 2013 15:44

  • Ghetute piele unisex

    - Oct 11 2013 15:49

  • Pantofi piele

    - Oct 11 2013 15:54

  • Cojocel fetite

    - Oct 12 2013 12:28

Grupuri

  • Mamici de Martie 2015

    danuta_aga
    - iul 05 2014 23:45

  • Mamici de Februarie 2015

    Anda08
    - iun 02 2014 10:06

  • Mamici de Ianuarie 2015

    Anda08
    - apr 23 2014 11:06

  • Am pierdut sarcina - grup de suport

    ADMIN
    - apr 14 2014 13:11

  • Mamici de Decembrie 2014

    Anda08
    - mar 24 2014 10:24

Retete

  • Sarmalute in Foi de Vita (Reteta Video)

    Ina75
    - iul 24 2014 14:54

  • Sos de Visine pentru Friptura (Reteta Video)

    Ina75
    - iul 23 2014 15:25

  • Cotlet de Porc cu Ceapa si Sos de Mustar (Reteta Video)

    Ina75
    - iul 17 2014 15:24

  • Prajitura cu Caise (Reteta Video)

    Ina75
    - iul 09 2014 14:41

  • Supa Crema de Sfecla Rosie (Reteta Video)

    Ina75
    - iul 03 2014 14:27

Bloguri

  • Cand am simtit primele miscari in burtica

    - Astăzi, 15:58

  • Minune draga

    - Astăzi, 12:30

  • Ziua 66

    - Astăzi, 12:19

  • saptamana 17

    - Astăzi, 11:48

  • La plimbare

    - Astăzi, 11:36