Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Georgiana Nicoara, educatoarea batausa


15 raspunsuri la acest subiect

#11
Cristtinna

Cristtinna
  • Membri
  • 6 mesaje

Postat 13 mai 2017 - 08:30

Agresivitatea sau lipsa de educatie a educatoarelor se manifesta uneori si altfel decat cu palmute la fund. Eu am patit-o de curand. 

Doamna educatoare de la grupa unde am copilul are anumite beneficii in cadrul gradinitei.

Anume:

1. isi poate aduce fata dupa ce iese de la scoala si ramane cu ea pana pleaca amandoua acasa. Adica....fetita mananca, doarme sau butoneaza telefonul daca vrea, in gradinita.... 

2. doamna educatoare isi permite sa faca piata in timpul programului, iar utima oara cand am vazut-o a fost intr-o dimineata,  dupa vacanta de Paste. Gradinita se afla in spatele fostului cinema Cutural, la doi pasi de piata Berceni. Zece minute pt drumul dus-intors la piata plus alte 30 de minute cat mai zaboveste acolo dupa ce are nevoie da un total de 40, aproximativ cat dureaza activitatile in invatamantul prescolar. Pt conformitate:  http://proiecte.pmu....e=DLFE-2701.pdf , pagina 21, punctul 9.

Ar mai fi si altele, dar ma rezum doar la doua...

Data fiind realitatea de mai sus, este usor de inteles ca d-na nu poate avea timp suficient pt activitatile prevazute in planificare, mai ales ca sunt dese momentele cand vine din biroul directoarei cu un teanc de dosare la care lucreaza dupa ce ii pune pe copii sa scrie in liniste pe caietele speciale cumparate de noi, parintii.

Un cadru didactic care isi permite astfel de comportamente stie el/ea de ce o face si in niciun caz nu are temeri legate de pierderea locului de munca. La particular.....ar fi fost concediata instant!

Problema copilului meu si apoi a mea vizavi de aceasta educatoare este aceea ca la un moment dat, cand a realizat ca baiatul este foarte istet si are nevoie de stimulare cognitiva pe masura pt a-l tine linistit la masuta, s-a gandit cum sa-mi puna parintii in cap si uite asa de disperare sa ii cer directoarei sa il mute la alta grupa. Sa-i cer eu, nu ea.....fiindca in mod evident pt beneficiile de care se bucura ii este datoare moral acesteia.

Vreo 6-7 dintre parintii astfel manipulati si-au luat rolul in serios si initial l-au pus la punct pe copil cand l-au prins in gradinita, singur. Mai precis unul din cei sapte. Ulterior, ceilalti, m-au hartuit pe mine fie la locul de joaca din  in curtea gradinitei unde au facut un spectacol total nepotrivit pt grupele de copii prezente si pt celelalte educatoare, fie pe strada......la magazin... sau pe unde m-au mai vazut. Au mers pana acolo incat sa ma traga la raspundere pt ca nu am aceeasi parere buna ca ei. Cand i-am spus unei mame care m-a sicanat ca am vazut-o pe educatoare in piata la 9:30 si am intrebat-o omeneste daca ea isi permite sa plece asa tam-nesam in timpul programului sa isi faca piata mi-a raspuns nonsalant ca da....ca daca are o problema ii cere sefului bilet de voie si pleaca. Niciun regulament de ordine interioara al vreunei institutii de invatamant din tarisoara asta nu prevede plecarea in timpul orelor de program, decat daca e vroba de urgente, iar piata sigur nu e una din ele. Doamna care mi-a raspuns altfel nu stia sau nu dorea sa stie treaba asta...

Manipularea de care vorbeam anterior a debutat la o sedinta cu parintii cand educatoarea s-a plans 15-20 de minute in sir ca din 27 de copii ea are doar unul singur (al meu) care o streseaza foarte tare. L-a descris pe copil in asa hal, ca m-a determinat ulterior sa ii fac doua evaluari psihologice (una chiar la d-l Armand  Veleanovici care nu e deloc novice!) Stiam ce copil am crescut, stiam ca e sanatos din toate punctele de vedere si ca il duce mintea, deci nu am avut niciun stres. Am dorit insa ca prin aceste evaluari sa ii demonstrez doamnei educatoare ca MINTE si eventual sa ii fac pe parinti sa vada si ei asta. Eh, surpriza! Cuvantul a doi specialisti nu face doi bani in fata acestei d-ne si a acelor parinti de care am vorbit.  Si nu o s-o traga nimeni la raspundere....Atata timp cat va fi protejata din interior si va avea sprijinul interesat al unora dintre parinti, d-na este nemuritoare pe post. Este trist si ingrijorator ca astfel de lucruri se intampla si uneori exista alti oameni, asemeni celor 6 sau 7 parinti, care colaboreaza....

 

 



#12
Fleurdelise

Fleurdelise

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.927 mesaje

Postat 14 mai 2017 - 01:28

Cristina, succes la schimbat mentalitatile.
Si la gradinita copilului meu, gradinita particulara din Canada, unele educatoare isi aduc copiii dupa scoala si isi fac cumparaturile. Asta in timp ce copiii dorm la pranz.
Aici toate grupele de acelasi nivel sunt in aceeasi Sala si le e mai usor sa se roteasca.Au o lege care spune cati copii la o educatoare si cum zilnic Mai sunt care lipsesc, isi repartizeaza copiii pe grupe incat sa respected Norma daca una din ele are ceva de rezolvat. Lucreaza in echipa...
Pe mine nu m a deranjat ca stiu ca nesupravegheati nu I lasa si activitatile le fac.

N ar fi Mai bine pt copil in primul Rand daca l ai muta la Alta grupa, la o educatoare mai dedicata?

F urat din partea ei sa vb despre copilul tau celorlalti parinti. Aici discutiile despre copii sunt confidential, numai cu parintii fiecaruia.

#13
Cristtinna

Cristtinna
  • Membri
  • 6 mesaje

Postat 14 mai 2017 - 03:32

Multumesc 

 
 
 

  pt gandul bun, dar am convingerea ca pt schimbat mentalitati e nevoie de muuuulta rabdare si mai ales sa fim uniti noi cei care vrem s-o facem! [:)]

Faptul ca isi aduce fetita dupa ce ea termina scoala sau ca face piata m-a suparat din clipa cand copilul meu a venit acasa si mi-a spus sa ii cumpar si lui telefon mobil cum are D**** si sa ii instalez jocurile pe care le are ea. M-a deranjat cand educatoarea si-a lasat fetita sa butoneze telefonul (cu sonor) in timp ce ceilalti copii se straduiau sa doarma.... Faza cu piata m-a deranjat pt ca in orarul doamnei intre 9 si 10 dimineata sigur sunt activitati ce trebuie desfasurate.... Adica asa o lipsa de respect fata de copii spune multe despre aceasta tovarasa educatoare.

Mi-a venti sa strig cand baietelul meu a ajuns acasa cu ochii rosii, intr-o zi din luna decembrie. L-am certat atunci ca a stat langa geamul deschis. Mi-a zis: nu! Era usa. Doamna lasa usa deschisa cand pleaca la sedinta si noi suntem la nani. Am ramas socata si l-am intrebat daca raman chiar asa singuri, fara ingrijitoare care sa ii supravegheze. Mi-a spus ca raman singuri la somn... Si nu minte! Am auzit fetite povestind pe hol parintilor, cand veneau sa le ia acasa, exact acest aspect...

Daca era dupa mine il mutam direct la alta gradinita , fiindca mi-e lesne sa inteleg ce se intampla aici unde il am acum. Dar sistemul romanesc e asa de greoi si stramb, incat nicio gradinita nu l-ar fi primit  de la mijlocul anului scolar.

Cand m-am dus in biroul directoarei cateva luni mai tarziu si i-am povestit ce se intampla, mi-a zis: da` ce vreti doamna? Este foarte cald....trebuie sa aeriseasca sala de clasa. Si pt ca nu sunt chiar straina de drept, am cautat norma legala care prevede ca  aerisirea larga a dormitoarelor si a salilor de mese se va efectua în perioadele în care copiii nu se afla în aceste încaperi si i-am trimis-o d-nei directoare pe mail. Din 25 februarie si pana azi nu am primit raspuns nici in scris, nici verbal. Tot ce am obtinut a fost ca directoarea si tovarasa educatoare probabil au avut o discutie la subiect si de teama unei reclamatii....s-a cam inchis usa de atunci [:D]

In rest, sufar. Eu pe o parte, baietelul pe alta. Ma bucur ca mai este foarte putin pana la vacanta si ma straduiesc pe cat posibil sa il tin acasa. Dar mi-ar fi placut foarte mult sa ii pot avertiza din timp pe parintii copiilor care in viitor vor incapea pe mana tovarasei educatoare. Poate ca e ceva ce tine adesea de noroc.



#14
Fleurdelise

Fleurdelise

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.927 mesaje

Postat 14 mai 2017 - 12:59

Repet intrebarea, nu e mai simplu sa l muti la Alta grupa in aceeasi gradinita, cum sugerase chiar educatoarea in cauza?

Ce fac copiii cat educatoarea e la piata, ii lasa colegelor?

#15
Cristtinna

Cristtinna
  • Membri
  • 6 mesaje

Postat 14 mai 2017 - 14:09

L-am intrebat pe baietelul meu daca s-ar simti mai bine la alta grupa, cu alta educatoare. Mi-a zis ca nu o sa ii mai vada pe S, D si A cu care el este bun  prieten si nu crede ca o sa ii placa. Parca nu ma lasa sufletul sa il iau de langa acei copii. Cu doi dintre ei este prieten de doi ani, iar felul de a fi al fetitei l-a ajutat mult sa invete cum e cu iertarea.

Raspunsul la a doua intrebare este asa: in Romania gradinitele de stat au o ingrijitoare care sa ramana cu ei la nevoie, lucru care cred ca se  intampla cand d-na e la shopping. Problema cu lipsa de supravegherii apare la somn in zilele cand d-na are sedinte. Biroul directoarei este la cinci sau sase metri de sala de clasa iar asta simplifica lucrurile: d-na lasa usa deschisa ca sa auda daca se trezeste vreun copil  sa faca galagie si pleaca linistita la consiliu/sedinta etc. I-am povestit si asta directoarei si la final i-am zis: d-na, daca gradinita avea camere de supraveghere macar pe holuri puteam sa va dovedesc tot ce spun. La care d-na imi spune scurt, privindu-ma drept in ochi: nu sunt!! Ceea ce se subintelege din exprimarea ei este : nu sunt pt ca nu vreau eu! 

Poate parea suprarealist ce am povestit, dar e adevarat. Poate intr-un an sau doi primariile din tara asta se vor gandi sa doteze si gradinitele sau cresele cu camere de supraveghere, nu doar scolile gimnaziale... La urma urmei nu costa o avere.

 



#16
Cristtinna

Cristtinna
  • Membri
  • 6 mesaje

Postat 04 iunie 2017 - 21:29

Desi nu m-am asteptat nicio clipa ca postarile de aici sa fie citite de cineva din personalul gradinitei, minunea s-a intamplat...  [:)]

Intru  pe 31 mai in gradinta, imi duc copilul la grupa, dupa care ma intorc spre biroul unde trebuia sa achit contravaloarea pt hrana pe luna respectiva. Biroul d-nei era inchis, dar nu mi-am facut probleme ci am asteptat cu rabdare. Intre timp apare d-na contabila care ma vede, da sa intre in biroul dumneaei (aflat alaturi) si apoi se razgandeste si imi spune: De ce nu o sunati sa vina? Are telefonul scris pe usa...  Eu ma scuz cumva ca nu am stiut, pt ca in ultimul an s-a schimbat de 2 ori administratorii si regulile lor si pun mana pe telefon sa sun. D-na contabila, mai rapida ca mine zice: Lasati ca sun eu! 

O aud cum o anunta pe d-na administrator spunand (in timp ce intra in propriul birou): "draga, te rog sa vii ca te asteapta o mamica la usa!" In cateva minute apare d-na de care aveam nevoie, ne salutam...iar in secunda urmatoare ma intreaba ce mai face fi-miu si constat cu stupoare ca ii stie precis numele. Nu mi-a luat mult timp sa imi dau seama ca persoana care a sunat-o a informat-o: "ai grija ca e mama lui  X, aia care stie prea multe!" Pe d-na administrator nu am intalnit-o in viata mea face to face si nici altfel. Eu habar nu aveam cum arata si, daca nu ar fi avut numele scris pe usa biroului, nu as fi stiut nici cum o cheama.  In mintea mea m-am intrebat: de ce asa? De ce era nevoie de toate aceste complicatii? A fost evident ca directia le-a facut un instructaj special la un consiliu profesoral unde am fost prezentata ca un uliu vigilent si rautacios ce da tarcoale gospodariei lor. Cand mi-am adus copilul in gradinita nu mi-am propus cu niciun chip asa ceva!

Mai tarziu, in aceeasi zi, am venit sa imi iau copilul. In drumul spre casa, el imi povesteste ca a avut o discutie cu S (buna lui prietena din grupa) in care i-ar fi spus ca d-na educatoare e vinovata pt ce a spus la sedinta, fiindca nu e corect sa faca asa ceva... Fetita cred ca nu a inteles prea multe, dar educatoarea era in preajma si l-a auzit. De aceea a gasit de cuviinta sa se amestece in discutie si sa ii spuna baiatului ca: "mama ta nu poate sa ma ameninte pe mine."  Pe bune? Cu ce??! Aceeasi replica i-a dat si in ianuarie, cand baietelul exasperat de atitudinea ei i-a zis: "mami o sa aduca aici psihologul care m-a evaluat ca sa vada ce mi se intampla!"  Eu cred ca,  pt orice om capabil de discernamant si bine intentionat, un psiholog NU poate reprezenta o amenintare. Daca doamna il percepe asa, am toate motivele (enervant de evidente) sa cred ca e constienta de raul pe care il face, de haosul din clasa si  de lipsa interesului. Si mai cred ceva: nu are nicio treaba cu notiunea de Dumnezeu, desi il numeste cat des poate in conversatiile sale.

Dupa ce am patit cu aceasta educatoare, mi-am invatat lectia. In viata mea nu am sa mai permit vreunui cadru didactic (si director daca ar fi) sa faca ce a facut ea in noiembrie trecut! Am sa-i retez replica din prima,  pt ca un astfel de personaj nu merita sa stea la catedra, oferindu-se astfel ca model.

Statul o plateste bine pe aceasta educatoare ca sa serveasca, nu ca sa manipuleze parintii, sa dispuna si sa fie servita. Numai un personaj fara cei 7 ani de acasa intelege invers....




Panic Questions

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - Ieri, 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

  • inchidere cont

    Anamaria Pandele
    - apr 02 2024 19:23

  • Anamaria Pandele
    - apr 02 2024 18:13

Last Blogs

  • Geanta bebelusului

    LarisaG89
    - Ieri, 22:32

  • Cezariana È™i recuperarea

    AnaDemsa
    - Ieri, 12:03

  • Friiig

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 10:16

  • Geanta bebelusului

    ely4
    - Ieri, 10:14

  • Alegerea numelui

    BiancaDragnea
    - Ieri, 09:39

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -