Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 5 voturi

Retete pt copii reinventate de bucatarul Unisol


199 raspunsuri la acest subiect

#1
Anda08

Anda08

    Membru senior

  • Administrators
  • 4.849 mesaje

Postat 16 octombrie 2012 - 15:23

Imagine postata




Alaturi de sponsorul nostru Unisol, va invitam din nou cu mare drag la un alt concurs minunat, ce are ca obiectiv reinventarea unor retete, si nu de oricine: chiar de insusi Bucatarul Unisol, Adrian Hadean!



Ce puteti castiga? Aflati AICI

Imagine postata




Cum puteti participa?

Posteaza in cadrul acestui subiect sau prin mail la adresa info@desprecopii.com cu subiectul "Pentru Concurs Unisol " o reteta pentru copii, o reteta preferata a copilului tau chiar. Cele mai votate 3 retete vor fi reinterpretate de bucatarul Unisol, Adrian Hadean. Puteti participa cu maxim 5 retete



Concursul se incheie la data de 16 noiembrie 2012, iar castigatorii vor fi anuntati la acest topic pe 18 noiembrie 2012.



IMPORTANT!

Nu trimiteti mai mult de o reteta in cadrul aceluiasi mesaj, pentru a putea fi votata fiecare in parte!



Cititi AICI Regulamentul



Mut succes! [dc]



O zi frumoasa tuturor!



Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates


#2
Anda08

Anda08

    Membru senior

  • Administrators
  • 4.849 mesaje

Postat 17 octombrie 2012 - 13:10

START concurs!



O zi frumoasa tuturor!

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates


#3
tutu81

tutu81

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 36 mesaje

Postat 17 octombrie 2012 - 17:07

Frumos concurs, mai "furam" cate o idee cu ce sa mai pregatim micutilor. BAFTA tuturor!

tutu81

#4
tutu81

tutu81

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 36 mesaje

Postat 17 octombrie 2012 - 17:20

Burger cu somon si sos de avocado
Ingrediente:
500 file somon, 2 felii paine, 1 galbenus, 1 avocado, 2-3 linguri smantana, 1 ceapa rosie, 3-4 castraveti murati, cateva frunze de salata, zeama de lamaie, sare, piper, marar tocat, patrunjel tocat, usturoi praf, boia de ardei, chifle

Se toaca fileul de somon si se amesteca cu painea faramitata bine. Se adauga galbenusul, usturoi, marar, patrunjel, 1 lingurita zeama de lamaie si sare si piper dupa gust.
Ceapa se taie pestisori, se stropeste cu zeama de lamaie si se adauga sare dupa gust si boia de ardei dupa care se lasa la marinat. Avocado se taie cubulete, se pasireaza dupa care se adauga smantana si sare dupa gust. Trebuie sa iasa o pasta, putin mai groasa.
Din compozitia cu somonul se formeaza chiftelute care se aplatizeaza la marimea chiflelor, apoi le prajim pe ambele parti in putin ulei sau direct pe gratar.
Se taie chiflele in doua si se formeaza burgerul: chifla, salata, chifteluta de somon, castraveti murati taiati rondele, sos de avocado, ceapa marinata si iar chifla.

Poate fi o alternativa foarte buna la burgerii din fast food.


tutu81

Miniaturi atasate

  • D4120658-6F28-517B-9060-595C9D2FFFA0.JPG
  • 7C772F77-89B8-70E3-342F-B868286EED45.JPG
  • 34BB7324-F7FA-B9F7-91F7-5043BA77AD27.JPG


#5
MARI34

MARI34

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 77 mesaje

Postat 17 octombrie 2012 - 17:54

Reteta preferata de bebe este de ,,fursecuri cu nuca.Avem nevoie de 6 cesti faina,3 cesti de ulei,3 cesti de zahar,3 oua,1 praf de copt si nuca.Punem ouale in bol si zaharul,amestecam bine cu mixerul pina se topeste zaharul,apoi adaugam uleiul si faina treptat si praful de copt,se amesteca bine pina se obtine o pasta groasa.Apoi luam cu lingura compozitie punem in tava de copt,lingura ca la fursecuri stiti voi,punem o bucatica de nuca pe fiecare,dam la copt circa 20-25 min foc potrivit.sunt tare delicioase.pofta buna

#6
Anda08

Anda08

    Membru senior

  • Administrators
  • 4.849 mesaje

Postat 17 octombrie 2012 - 18:16

NU UITATI: ca si la concursul precedent Unisol, se voteaza public de orice membru desprecopii.com cu ThumbsUp la mesaje pentru cea mai buna reteta care va fi interpretata [dc]

O zi frumoasa tuturor!

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates


#7
tutu81

tutu81

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 36 mesaje

Postat 17 octombrie 2012 - 18:21

Este si jurijare sau ce inseamna "interpretarea" retetei de catre bucatarul Unisol?

tutu81

#8
Anda08

Anda08

    Membru senior

  • Administrators
  • 4.849 mesaje

Postat 17 octombrie 2012 - 18:47

Draga tutu81: "cele mai votate 3 retete vor fi reinterpretate de bucatarul Unisol, Adrian Hadean - mai multe detalii despre acesta puteti gasi aici



asta inseamna ca cele mai votate 3 retete cu ThumbsUp vor castiga cele 3 premii puse in joc, iar bucatarul Adrian Hadean va reinterpreta retetele castigate, adica le va transforma intr-o varianta mai buna, sanatoasa, gustoasa [dc]



O zi frumoasa tuturor!



Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates


#9
Dorsilia

Dorsilia

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.126 mesaje

Postat 17 octombrie 2012 - 18:51

Placinta cu umplutura la alegere

Am descoperit ceva ce da dependenta gastronomica clara....anume ....o placinta buna. Iar o data ce descoperim o reteta asa buna, ar fi de-a dreptul o dovada de egoism pur daca n-am propaga-o mai departe, sa se bucure cat mai multi de savoarea ei :)

Este rapida-rapida, buna-buna, si mega-usor de realizat, cu orice gasim prin frigider!

Atat de buna, de usor de facut, ne lasa atata libertate in alegeri si optiuni... incat am ales s-o dezmierd, "placintica" :)

Avem nevoie doar de:

- 310 gr faina

- 200 ml lapte

- 2 oua

- 80 ml ulei de floarea soarelui am folosit eu

- 15 gr de drojdie Pakmaya proaspata

- 2-3 linguri de gris

- 1/2 lingurita de sare

- pentru umplutura, simtiti-va liberi ca soimii...asa cum ziceam aceasta placintica lasa ingredientele la latitudinea imaginatiei fiecaruia dintre cei ce o incearca (cascaval, sunca, cremvursti, parizer, spanac, leurda, carne macinata, ciuperci, branza sarata, ceapa verde etc.).

Ei bine eu am incercat-o, de data aceasta, cu o umplutura de ciupercute Champinion (500 gr) si cascaval Lacto-Solomonescu (200 gr)....oau, ce bunatate, ce bunatate a rezultat, mi-a depasit asteptarile cu muuuuult!

Preparare:

- intai de toate ne ocupam de ciupercute: le luam pielita, le spalam bine, le feliem. Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei, in care vom cali 2-3 fire de ceapa verde adaugand si o lingura de apa (ati observat pana acum aceasta tehnica invatata de la favoritul meu, Dl. dr. Ovidiu Bojor). Adaugam sare si piper dupa ce ceapa este calita si adaugam ciupercutele feliate. Lasam la inabusit sub capac 15 minute. Nu mai adaugam apa, pentru ca vor lasa ele suc destul. Fiind foarte fragede se inabuse rapid. Le scurgem intr-o strecuratoare si le presam usor cu o lingura. Le lasam la racit (eu, in criza de timp, le-am bagat in frigider sa se raceasca mai repede).
- apoi ne ocupam de aluat- punem faina intr-un vas si separat, intr-o cana dizolvam in laptele caldut drojdia, adaugand uleiul si ouale. In mijlocul vasului cu faina turnam acest amestec, adaugam si sarea. Framantam cu mana, faaaaara fasoane. Rezulta un aluat mai molcut, aerat dar usor de lucrat, daca stim cum:)
- luam un vas si-l ungem cu ulei, presaram gris pana sus pe margini, eu am avut un vas yena rotund de 24 cm diametru.
- luam jumatate din cantitatea de aluat si o intindem frumos pe fundul vasului, cu mainile umezite in prealabil in apa rece. Adaugam cascaval ras, un pumn aproximativ, apoi umplutura de ciupercute ce s-a racit deja si din nou un pumn de cascaval ras.
- luam si cealalta jumatate de aluat si o intindem deasupra, ajutandu-ne de lingura de lemn, de varfurile degetelor inmuiate in apa rece.
- presaram deasupra seminte de mac/susan/chimen la alegere, eu susan am ales
- lasam placintica la odihnit 30 de minute (veti vedea ca isi va dubla volumul in acest timp)
- o introducem in cuptorul preincalzit pentru 30 de minute, apoi o scoatem si o lasam la racit, o feliem dupa cum dorim, la libera alegere
- o consumam cu muuuulta pofta (inclusiv baietelul nostru de aproape 8 anisori a rontait-o cu placere la cina si a spus ca seamana la gust cu pizza:))

Miniaturi atasate

  • 6E70EA6E-B9E0-DE66-E7A0-E26BBA6ECBE5.JPG


#10
Dorsilia

Dorsilia

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.126 mesaje

Postat 17 octombrie 2012 - 18:53

Chiftelute de spanac

- 500 grame spanac

- un ou

- pesmet

- 100 gr de cascaval ras, de calitate

- sare, piper

- 3-4 catei de usturoi zdrobiti

- ulei pentru prajit

Preparare:

- se opareste spanacul 7-8 minute in apa cu putina sare; dupa ce se raceste si se scurge de apa (il mai si presam un pic cu o lingura in strecuratoare) il amestecam cu oul, usturoiul, sarea, piperul, cascavalul si formam bilute care le dam prin pesmet, apoi le punem la prajit in ulei aplatizandu-le un pic. Se scot pe sevetele de hartie absorbante dupa care se pot rontai in voie.

Miniaturi atasate

  • CFC0DB34-CD61-DC93-C3A5-92311DDD4AE7.JPG



Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Tantrumuri bebe 1 si burtica care pune presiune

    Deutzuk
    - Ieri, 22:26

  • Sarcină

    Erika91
    - Ieri, 21:11

  • Cum am aflat că sunt însărcinată?

    Ana1298
    - Ieri, 18:14

  • Prin Italia cu bebe in burtica

    Pau26
    - Ieri, 14:55

  • Ma copleseste oboseala

    ZDenisa
    - Ieri, 14:42

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -