Nautul imi place cel mai mult usor rumenit in cuptor, dar trebuie sa fii bazat pe dantura... Se mai poate prepara humus, sunt multe variante de retete pe net.
Hrisca am consumat-o asa: lasata la inmuiat in apa cca 12 ore, amestecata apoi cu miere si miez de nuca.
Din informatiile pe care le am, soia nu se recomanda pentru copii. Voi ce stiti?
Cum gatiti soia boabe, naut, mei, hrisca?
Deschis de
witeflower
, iul 07 2012 13:50
18 raspunsuri la acest subiect
#11
Postat 20 august 2012 - 11:05
#12
Postat 20 august 2012 - 12:04
Citat: |
citat din mesajul lui andacos Lintea eu o las la inmuiat peste noapte in general(chiar daca pe oachet scrie ca nu e necesar)si atunci se si exfoliaza,o spal in citeva ape si abia apoi o gatesc ,ca o mincare de fasole de exemplu!Cous-cousul e hrisca?Dana |
#13
Postat 21 august 2012 - 14:56
getik,cous cous-ul nu sunt paste:
http://de.wikipedia.org/wiki/Couscous
oricum pe mine ma interesa echivalentul(daca exista)in limba romana,si din ce-am gasit eu ar fi bulgurul!
Acum eu stiu si cum arata bulgurul si cous-cous-ul,nu e nicio asemanare dupa mine,voi ce stitzi?
Dana
http://de.wikipedia.org/wiki/Couscous
oricum pe mine ma interesa echivalentul(daca exista)in limba romana,si din ce-am gasit eu ar fi bulgurul!
Acum eu stiu si cum arata bulgurul si cous-cous-ul,nu e nicio asemanare dupa mine,voi ce stitzi?
Dana
#14
Postat 21 august 2012 - 15:22
Citat: |
citat din mesajul lui andacos getik,cous cous-ul nu sunt paste:http://de.wikipedia.org/wiki/Couscousoricum pe mine ma interesa echivalentul(daca exista)in limba romana,si din ce-am gasit eu ar fi bulgurul!Acum eu stiu si cum arata bulgurul si cous-cous-ul,nu e nicio asemanare dupa mine,voi ce stitzi?Dana |
#15
Postat 21 august 2012 - 15:41
Citat: |
citat din mesajul lui andacos oricum pe mine ma interesa echivalentul(daca exista)in limba romana,si din ce-am gasit eu ar fi bulgurul! Dana |
Bulgur si in lb.romana http://www.petrasbio...dincereale.html
Citat: |
citat din mesajul lui andacos Acum eu stiu si cum arata bulgurul si cous-cous-ul,nu e nicio asemanare dupa mine,voi ce stitzi? Dana |
Bulgurul este facut din grau dur ,soi rezistent la seceta, se cultiva in zonele aride, mediteraneene, cous-cous-ul(cuscus) este facut din gris de grau (faina graului dur).
#16
Postat 21 august 2012 - 15:45
Luisa ,multzumesc!
Am intzeles acum de unde asemanarea cu bulgurul!
Dana
Am intzeles acum de unde asemanarea cu bulgurul!
Dana
#17
Postat 21 august 2012 - 15:48
Citat: |
citat din mesajul lui andacos Luisa ,multzumesc! Am intzeles acum de unde asemanarea cu bulgurul! Dana |
Cu placere!
#18
Postat 07 septembrie 2012 - 21:41
andacos, multumesc de ideea cu lintea la inmuiat de seara... chiar se exfoliaza?? ar fi mi8nunat, pentru ca acele cojite dau o asprime care nu le convine copiilor, chiar si atunci cand e pasata. Sper ca asa voi obtine o pasta mai fina.
Pe de alta parte, am incercat sugestiile voastre cu lintea in orez si in cartofi, a iesit bun si copiii au mancat-o!
Cu naut am reusit doua retete bune si am avut succes:
1. Chiftelute de legume cu naut (totul pasat, desigur)
2. Un fel de gullas vegetal, cu legume, cartofi si naut boabe, boia, si un pic de condiment pt gullas (am pus la calit separat pt putin timp cepa, ardeii, rosiile,usturoiul si cateva condimente - oregano, busuioc - apoi am pasat legumele si le-am adaugat in cartofii cu naut care erau aproape fierte, incat a rezultat un sos delicios).
Insa, din ce am observat eu, nautul asta fierbe foarte greu. Am incercat si sa il las la inmuiat de pe o zi pe alta, degeaba. Mai greu decat fasolea. Asa ca m-am invatat sa fierb o cantitate mai marisoara pe care o tin la frigider/ congelator, pt ca apoi sa adaug in mancare boabele prefierte (adica fierte aproape complet, cat sa se faca numai bune daca le mai fierb un pic cu cartofii sau cu alta mancare).
Acum vreau sa trec la hrisca si mei, va voi spune ca imi iese.
"Oamenii mari nu pricep niciodata singuri nimic. Si e obositor pentru copii sa le dea mereu lamuriri si explicatii"
(A. Saint-Exupery, "Micul print")
Pe de alta parte, am incercat sugestiile voastre cu lintea in orez si in cartofi, a iesit bun si copiii au mancat-o!
Cu naut am reusit doua retete bune si am avut succes:
1. Chiftelute de legume cu naut (totul pasat, desigur)
2. Un fel de gullas vegetal, cu legume, cartofi si naut boabe, boia, si un pic de condiment pt gullas (am pus la calit separat pt putin timp cepa, ardeii, rosiile,usturoiul si cateva condimente - oregano, busuioc - apoi am pasat legumele si le-am adaugat in cartofii cu naut care erau aproape fierte, incat a rezultat un sos delicios).
Insa, din ce am observat eu, nautul asta fierbe foarte greu. Am incercat si sa il las la inmuiat de pe o zi pe alta, degeaba. Mai greu decat fasolea. Asa ca m-am invatat sa fierb o cantitate mai marisoara pe care o tin la frigider/ congelator, pt ca apoi sa adaug in mancare boabele prefierte (adica fierte aproape complet, cat sa se faca numai bune daca le mai fierb un pic cu cartofii sau cu alta mancare).
Acum vreau sa trec la hrisca si mei, va voi spune ca imi iese.
"Oamenii mari nu pricep niciodata singuri nimic. Si e obositor pentru copii sa le dea mereu lamuriri si explicatii"
(A. Saint-Exupery, "Micul print")