Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Cum gatiti soia boabe, naut, mei, hrisca?


18 raspunsuri la acest subiect

#1
witeflower

witeflower

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 504 mesaje
  • Tara:

  • Oras:medias

Postat 07 iulie 2012 - 13:50

Copiilor mei le plac preperatele din soia granule, dar as vrea sa le gatesc si boabe, astfel incat sa le placa. Inca nu am reusit sa ii conving cu meiul, nautul sau hrisca... poate ma ajutati cu idei.

Sau daca aveti retete bune, cu alte cereale, care se gasesc in comert, de preferinta in starea lor naturala sau sub forma de faina.

Astept cu interes sugestiile voastre! Multumesc!

"Oamenii mari nu pricep niciodata singuri nimic. Si e obositor pentru copii sa le dea mereu lamuriri si explicatii"
(A. Saint-Exupery, "Micul print")
  • 0

#2
nikole

nikole

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.831 mesaje
  • Tara:

  • Oras:SP

Postat 11 iulie 2012 - 04:22

si eu astept idei, mai ales feluri incercate si aprobate de copii, ca aici e buba, eu mananc oricum ar fi, ptr mine , de regula fierb boabele de naut si imi fac salata, cu muuulte rosii si busuioc, ceapa verde, sau uscata,si un ou taiat cubulete,ulei, sare si sanatate:)

de soia ma feresc , hrisca am preparat-o ca pe ovaz, si a ajuns la gunoi,mirosul m-a izbit, nici gustul nu m-a incantat, asa ca nu am reusit sa o mananc nici eu, de copii nu mai zic:(

Nautul, il mai poti da la cuptor, il fierbi, nu f mult, sa nu se sfarame bobul, si il dai la cuptorul incins 5-10 minute, sa fii cu ochii pe el, caci se arde ff repede, cand e rumenit il scoti imediat din tava.In prealabil poti trece boabele prin sare, usturoi(nu recomand , e puternic, dar ptr cine iubeste usturoiul si are stomacul sanatos, merge, e gustos)piper, boia...nautul iese crocant si f gustos, il mananci ca pe alune...copiii mai mari cred ca vor fi incantati...ai mei sunt mici inca, nu le dau, mi-e frica sa nu se innece



Nikole, mami de Albastrel si Albastrica


And I saw the river
Over which every soul must pass
To reach the kingdom of heaven
And the name of the river was suffering –
And I saw the boat
Which carries souls across the river
And the name of that boat was
Love.

---Saint John of the Cross



  • 0

#3
puisorul

puisorul

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.592 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Cluj-Napoca

Postat 11 iulie 2012 - 08:39

Nautul prajit ne place si noua foarte mult [pofta]

Cu naut mai fac un fel de tocanita de pui dar cu sos mai mult si pun naut fiert. Iese o mancare foarte consistenta.

Sau un alt fel il fac cu ceapa taiata pestisori, ciuperci, gogosari, piept de pui bucatele, naut, rosii, condimente. Toate legumele se taie bucati mai mari.

Ne mai place un fel de salata orientala in care inlocuiesc cartofii cu naut fiert. Mie imi place mult si hummusul dar fiica-mea nu il mananca.

Soia nu mancam.

Mai facem mancare de linte verde, ca si mancarea de mazare cu sos de rosii.

[mamica]Ani de [zana] Stefana (23.01.2008)

ZERO toleranta pt lipsa de toleranta fata de copii

  • 0

#4
micalondra

micalondra

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 83 mesaje
  • Tara:

  • Oras:MEDIAS

Postat 12 iulie 2012 - 14:54

Din naut fac chiftele pentru falafel (reteta am luat-o de pe net), hrisca o folosesc in ciorba in loc de orez, dar avut grija ca fierbe in 5-10 minute, sau prajita in tigaie ca semintele de floarea soarelui, stropita cu apa si sare si infloreste si e tare buna de mancat (un fel de pop-corn!), iar din boabe de soia fierte fac un pateu vegetal foarte bun, cu multe condimente, cu ceapa si usturoi fin taiate, cu ulei etc. ... dupa gustul fiecaruia, sau mai merge iahnie de soia... cam aceleasi mancaruri ca fasolea.
  • 0

#5
stefania_97

stefania_97

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.182 mesaje
  • Tara:

  • Oras:Copenhaga

Postat 13 iulie 2012 - 16:08

Eu cumpar hrisca ecologica pe care o fierb si apoi o amestec cu migdale, stafide, sirop de agave si esenta de rom. Mananca cel mic cu placere si eu l afel in general la micul dejun e satioasa.



Viata in patru :)

Stefania, mami de fetita nazdravana Catarina din 25/08/07 si baietel cuminte Andre din 02/08/10




  • 0

#6
nemora

nemora

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 589 mesaje
  • Tara:

  • Oras:bucuresti

Postat 19 iulie 2012 - 17:14

naut: curat 5 cepe, 2 ardei, 2 morcovi, le innabus putin, adaug sos de rosii si eventual apa, sare, piper, le fierb, dau totul la blender, iese un sos magnific, bag in el nautul fiert sau fasolea.

hrisca o macin si o pun in paine, la aparat.

mei - il fierb, fetelor mele le place tare mamalia cu peste si utilizez meiul pe post de mamaliga;

soia nu prea mancam. mai pun quinoa pe post de taietei in supa de pui, copiilor le place tare ca boabele fierte seamana cu niste lunitze

in sosul de-ti spuneam mai sus cred ca merg toate bagate

Perlutele mele: K (10.06.2007) si M (14.05.09)

Niciodata nu mai poti fi atat de aproape de un copil ca atunci cand l-ai alaptat.
  • 1

#7
witeflower

witeflower

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 504 mesaje
  • Tara:

  • Oras:medias

Postat 08 august 2012 - 17:59

Imi cer scuze ca revin asa tarziu, nu am mai reusit sa intru pe forum de o vreme...
Am citit cu interes raspunsurile voastre, cred ca voi incerca cu boabe fierte de naut in sosuri si in tocanite, sa vad ce succes am.
Cu humusul nu am avut succes, dar am inteles ca ar fi mai bun cu seminte de susan si usturoi mult, cui ii place.

Cu mei am incercat un fel de desert din gama "mei cu miere", dar l-am mancat singura. Nu era rau, dar nu am incantat juriul...

Cu boabele de soia am auzit pe cineva ca le prajeste in tigaie, ca pe castane, apoi le rontaie ca pe alune. As incerca si asta, dar acum, citind ce mi-ati scris vad ca aveti o anumita retinere fata de soia... Eu stiam ca e ok ca si aliment, voi o evitati ca nu va place gustul sau nu aveti o parere buna despre ea?

Lintea nu am reusit sa o gatesc satisfacator nici pt mine, daca las boabele intregi mi se zdrobesc partial, se mai desprind coji de pe ele si are o consistenta oarecum aspra si un aspect cam... urat. Daca o pasez, iese un piure destul de maro si oarecum aspru la consistenta si el. Am mancat candva la o pensiune o ciorba de linte, extraordinara, cu boabele intregi, era ce-i drept, tot maro, dar un gust senzational. Daca ar sti cineva cum se obtine asta...

"Oamenii mari nu pricep niciodata singuri nimic. Si e obositor pentru copii sa le dea mereu lamuriri si explicatii"
(A. Saint-Exupery, "Micul print")
  • 0

#8
msl1

msl1

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 909 mesaje
  • Oras:usa

Postat 09 august 2012 - 20:29

Cu linte: poti face supa de linte rosie e f buna din cite stiu e reteta arabeasca? iar cu lintea maro poti sa o pui in orez cind faci orez e tot reteta arabeasca da nu stiu cum se numeste, mie imi placea f mult, iesea orezul f gustos cu linte maro in el. Chit ca traiesc intre asiatici maninc orez f rar acum si in mincaruri mexicane de obicei iar copiilor mei nu le place orezul.
Lintea maro/verde eu o pun in supa de obicei cind fac supa de cartofi cu linte sau ciorba de zarzavat pun si linte in ea.
Soia din cite stiu eu nu e f sanatoasa modifica nivelul estrogenilor din corp sau asa ceva, eu o evit cit pot.
Naut doar sub forma de humusimi place, e bun daca pui adaosuri in el de usturoi, lamiie, ceapa verde, ardei copt, si pui ulei de masline e bun cu lipie arabeasca de mincat.
Restul de mei, hrisca si alte chestii sanatoase nici nu cumpar ca nu manincam nici unul, eu nu ma pot chinui sa minc ceva ce nu imi place doar ca e sanatos imi sta in git si ma simt rau, si atunci unde-i sanatatea?
  • 1

#9
getik1

getik1

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.847 mesaje
  • Tara:

  • Oras:

Postat 20 august 2012 - 01:16

lintea eu o prepar ca sos : fierb lintea o pun in robot de bucatarie si o fac pasta apoi pun piper macinat, ustoroi pisat o lingura de ulei de masline verdeata multaaa o servesc deobicei langa carne si fata mea de 2 ani jumate mananca foarte mult sos.



hrisca o fierb bine apoi o scurg de apa si adaug peste :nuca de cocos,stafide,esenta de rom, zahar vanilat, si dulceata si este delicioasa[pofta].



soia am folosit granule la punguta pe care le-am pus de seara la inmuiat a doua zi le-am scurs si cu alta apa le-am pus la fiert, apoi le-am lasat sa se scurga si am facut din ele chiftele, perisoare am folosit in loc de carne tocata, a iesit foarte bun



getik mami de mica aricica[ispita] 29.12.2009[bis]

povestea unui aricy bijuteriile lui getik







  • 0

#10
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.266 mesaje
  • Tara:

  • Oras:-

Postat 20 august 2012 - 01:24

Lintea eu o las la inmuiat peste noapte in general(chiar daca pe oachet scrie ca nu e necesar)si atunci se si exfoliaza,o spal in citeva ape si abia apoi o gatesc ,ca o mincare de fasole de exemplu!

Cous-cousul e hrisca?

Dana


  • 0




Nu sta pe tusa! Implica-te in discutie

Subiecte recente

  • fetita mea raceste f des

    nikol24
    - Astăzi, 17:38

  • URGENT! - Tratament acnee - Nu mai gasesc DUAC GEL!

    ramiris
    - Astăzi, 13:53

  • Cine a folosit produse de la Fiterman Pharma?

    Anda08
    - Astăzi, 10:23

  • Stiri internationale? De unde? Le discutati in casa?

    ADMIN
    - Astăzi, 10:12

  • Grafice de crestere: indicatorul de crestere al bebelusului

    redactor
    - Astăzi, 10:05

Intrebari Panica

  • Fiv

    Marcela22
    - apr 27 2015 10:03

  • Iminenta de avort !!! Frica mare!

    Ivone
    - apr 24 2015 11:38

  • Lactatia, colostru, colicii. Ce ma fac????

    Cristi2015
    - apr 24 2015 10:13

  • contractii la 31 sapt de sarcina

    Ancutzaz
    - apr 24 2015 09:04

  • Mancarimi!

    Ivone
    - apr 18 2015 18:02

Castiga cu mesajele tale

Ultimele aprecieri

  • Ioana_PosPoza lui %s

    Ioana_Pos
    ii multumeste lui

    BellaDonna
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • kariguldPoza lui %s

    kariguld
    ii multumeste lui

    michelle-usa
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • GlicinaPoza lui %s

    Glicina
    ii multumeste lui

    rall
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • Sorinake78Poza lui %s

    Sorinake78
    ii multumeste lui

    dea78
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ionella3003Poza lui %s

    ionella3003
    ii multumeste lui

    crystall
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -

Ocazii

  • colaborare

    biancuti
    - mar 15 2015 14:02

  • Vanzare set hanorac si bluza

    Annara
    - mar 15 2015 23:56

  • Propunere colaborare

    ica7
    - mar 20 2015 16:50

  • Pompa san Philipps Avent manuala

    annya74
    - mar 25 2015 16:14

  • Inscriere AfterSchool timisoara

    corinami
    - apr 04 2015 07:21

Grupuri

  • Mamici din Galati

    Marylia
    - mar 18 2015 22:10

  • Zambile de martie 2015

    Andreea4
    - feb 24 2015 09:00

  • cerclaj

    mariamica
    - iul 28 2014 16:37

  • Mamici de Decembrie 2014

    Anda08
    - mar 24 2014 10:24

  • Mamici de Noiembrie 2014

    Anda08
    - feb 24 2014 10:33

Retete

  • Sandwich de lux cu somon

    redactor
    - apr 27 2015 13:06

  • Bobotie - nebunie delicioasa la cuptor

    redactor
    - apr 20 2015 14:38

  • Supa de primavara cu ciabatta

    redactor
    - apr 17 2015 13:25

  • Tarta de pui cu fenicul si oua

    redactor
    - apr 09 2015 16:07

  • Painite cu sofran si merisoare

    redactor
    - apr 08 2015 17:44

Bloguri

  • Un pic obosita

    AlinaAlessya
    - apr 27 2015 22:06

  • m

    mamid13ea
    - apr 27 2015 22:02

  • Cumparaturi! :))

    alinasibebe
    - apr 27 2015 19:02

  • Ecografie luna a 4-a

    Ale_bebe_2015
    - apr 27 2015 15:29

  • In familie

    luciana21
    - apr 27 2015 07:41