Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Hipospadias (16)


168 raspunsuri la acest subiect

#21
BraveGirl

BraveGirl

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.495 mesaje

Postat 07 februarie 2012 - 12:00

Eu sper ca s-a rezolvat curbura pt ca inca nu l-am vazut in erectie. si ma gandesc ca acum sta putin curbat pt ca inca mai e umflat. Nu si-a revenit la aspectul anterior operatiei. Si noua ne-a explicat dr. Hadidi ca are o tehnica care nu scurteaza penisul.

Eu sunt convinsa ca am facut cea mai buna alegere pt copiulul meu operandu-l la dr. Hadidi.



==========

Corina

Mami de[zana] Arianna Maria (18.11.2008) si [copil] Patrick Stefan (16.10.2010)



POZE





#22
Roxxy80

Roxxy80

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.951 mesaje

Postat 07 februarie 2012 - 12:28

Domnule Doctor Voinescu, multumim ca va faceti timp sa scrieti la noi pe forum [flo].
Baietelul meu a fost operat cu succes de catre dl dr Basca si ii voi ramane mereu recunoscatoate pentru tot ce a facut pentru noi.

Roxana, mami de [bonjovi]Matei (29.11.2007) si de [zana]Maria (08.09.2009)








#23
DrVoinescu

DrVoinescu
  • Membri
  • 5 mesaje

Postat 09 februarie 2012 - 01:30

Va multumesc pentru aprecieri, voi raspunde in continuare cu placere la nelamuririle pe care le veti avea.

Revin cu detalii privind incurbarea penisului, atunci cand insoteste hipospadiasul, deoarece consult si operez adolescenti aflati in pragul inceperii vietii sexuale si care, avand in copilarie operatii cu probleme pentru hipospadias, sunt foarte preocupati ca penisul lor sa fie drept si nescurtat, deschiderea anormala sau inestetica a uretrei fiind pe plan secund. Incurbarea penisului este datorata frecvent atrofierii pielii situate sub meatul uretral, cazuri in care simpla decolare a acesteia de corpul penisului permite indreptarea acestuia (deflectare). Din acest motiv evaluarea gradului de incurbare a penisului se face DUPA ACEST TIMP OPERATOR. In cazul in care incurbarea persista, cauza este atrofia albugineei fetelor ventrale a corpilor cavernosi, care impune corporoplastie prin plicatura dorsala cu scurtare minima a penisului (incurbarile sub 45 grade) sau cu grefa ventrala din derm care nu afecteaza lungimea penisului (incurbari peste 45 grade.

Un alt aspect pe care vreau sa il discut este cel al sondei si pansamentului postoperator. Am fost impresionat de suferinta descrisa de catre mamele acelor copii carora li s-a scos sonda a doua zi dupa operatie, moment in care care urina incepe sa intre in contact cu tesuturile proaspat operate... Eu prefer sa mentin sondita pana la vindecare (7 zile), perioada in care copilul si implicit parintii sunt feriti de suferintele care au fost descrise pe acest forum... O sondita Foley din silicon, NU AFECTEAZA CU NIMIC VINDECAREA. Este adevarat ca, in perioada vindecarii, ofer parintilor posibilitatea sa intre in contact telefonic cu mine la orice ora, pentru orice problema aparuta, si chiar sa ne intalnim daca este cazul. Sonda o scot personal, folosind acest prilej si pentru o evaluare a vindecarii la 7 zile. In aceasta perioada de vindecare prefer sa mentin un pansament simplu, care poate fi schimbat fara probleme de catre parinti daca este cazul. Pansament protejaza penisul operat de contactul cu pampers-ul, sursa de suferinte suplimentare, FARA SA INFLUENTEZE PROCESUL DE VINDECARE. Aceasta atitudine privind perioada postoperatorie solicita suplimentar echipa operatorie, dar reduce considerabil suferinta copilului si implicit al parintilor. Dr Valentin Voinescu


#24
Sefi

Sefi

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 13 mesaje

Postat 09 februarie 2012 - 18:25

Buna ziua,

In legatura cu trauma provocata de scoaterea timpurie a sodei si a pansamentului, ceea ce m-a uimit pe mine a fost ca baietelul meu nu a suferit atat de mult nici in ziua cand s-a intamplat asta, nici in ziua urmatoare, ci din ziua a 3-a pana cam in ziua a 5-a inclusiv. Dupa aceea s-a ameliorat starea, incepand si vindecarea. Doar medicatia a fost aceeasi, administrata de mine, pentru ca am fost si externati in ziua de dupa operatie. Nu stiu daca e posibil sa fi persistat efectul medicatiei din spital atat de mult. Insa dupa ce au trecut toate astea si sper sa fi fost in parametri normali, MA PREOCUPA PERSISTENTA INCURBARII SI MA INTREB DACA ESTE POSIBIL SA SE PRODUCA O INDREPTARE TARDIVA, ca urmare a operatiei.

Corina, la voi e vreo modificare, ai mai observat ceva?

Toate bune si sanatate!
Maria

#25
BraveGirl

BraveGirl

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.495 mesaje

Postat 09 februarie 2012 - 20:15

Maria, trimite-mi PM cu adresa ta de mail, pt ca tu nu ai optiunea asta. Prefer sa continui discutia in privat.



==========

Corina

Mami de[zana] Arianna Maria (18.11.2008) si [copil] Patrick Stefan (16.10.2010)



POZE





#26
anamiton

anamiton

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 25 mesaje

Postat 10 februarie 2012 - 02:46

sefi, buna, si eu am baiatul operat in anul 2009 si 2010 de hyp. cu curbura pronuntata, de catre prof. hadidi, dak vrei, trimite pr.mess sa vb. pe mail.


#27
flaviansal

flaviansal

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 10 mesaje

Postat 10 februarie 2012 - 10:35

Haideti sa nu incepem sa contestam sau sa ne indoim de calitatea de bun chirurg in hipospadias a dr.Hadidi.
Nu vreau sa contest calitatea de bun chirurg a Dr.Voinescu.
DAR
Daca dr.Hadidi scoate sonda dupa o zi credeti-ma ca stie dumnealui DE CE.
Faptul ca Dr.Voinescu scoate sonda dupa 7 zile credeti-ma ca stie dumnealui DE CE.
Eu cand mi-am operat baietelul, anul trecut la Szeged de catre Prof.Hadidi, am fost foarte bucuros cand am aflat ca va sta cu sonda doar 1 zi, dupa ce citisem ce probleme au avut altii care au stat cu sonda f mult. DA, si la noi a fost f grea perioada urmatoare, cu urinatul dar ... a trecut.
Acum in privinta curburii...
Penisul unui copil operat de catre cel mai mare specialist al omenirii de hipospadias care a avut si curbura nu cred ca va arata 100& ca un penis care nu a avut nici un fel de problema. Dar noi am vrut urmatoarele:
- Copilul sa poata face pisu din picioare.
- Copilu sa poata avea viata sexuala normala, sa poata sa faca copii, sa fie ca ceilalti.
Iar eu v-as ruga sa va postati experientele, parerile si concluziile AICI pe forum, nu prin PM. DOAR ASA PUTEM FI DE FOLOS CELOR CARE SE MAI NASC CU ASTFEL DE PROBLEME, PENTRU A-I AJUTA SA IA CEA MAI BUNA DECIZIE.
Multa sanatate tuturor !



#28
anamiton

anamiton

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 25 mesaje

Postat 10 februarie 2012 - 18:27

flaviansal,
CORECT.AI DREPTATE IN TOT CEEA CE SPUI.

#29
casianacas

casianacas

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 25 mesaje

Postat 10 februarie 2012 - 23:43

FELICITARI FLAVIANSAN,PENTRU PPOSTAREA TA!.F.CORECT CEEA CE SPUI TU SI F. LA OBIECT!
O SA INCERC SA FIU SI EU LA FEL DAR NU CRED CA O SA REUSESC PTR. CA DE UN AN DE ZILE TRAIESC UN COSMAR PE CARE MAMICILE DE AICI CARE AU COPII OPERATI DE HS ,FARA SUCCES, IL INTELEG F. BINE.
Pe scurt-am inceput sa postez aici la inceputul anului 2011,la subiectulhipospadias 14,15-acolo aveam o incredere absoluta in DR.VOINESCU la care am hotarat sa-mi op. copilul care avea aproape 9 ani-dr.VOINESCU care l-a consultat si la varsta de 3 ani ne-a recomandat sa nu-l operam decat daca i se va curba penisul in erectie,ceea ce am si facut,cand am obs. ca i se curbeaza m-am prezentat la dr. Voinescu.
L-a operat de 2 ori fara succes in ianuarie si in iulie 2011-copilului i s-a astupat orificiul nou format la scurt timp dupa scoaterea sondei si urina pe undeva prin partea inferioara ,adica ,banuiam eu ,ca printr-o fistula.Cand l-am intrebat pe dr. VOINESCU CE S-A INTAMPLAT nu mi-a raspuns nimic la obiect si m-a lasat in ceata.MI-AM SPUS CA A FOST PROBABIL ghinionul meu sa nu reuseasca operatia si am facut nesabuinta sa merg la dr. Voinescu a doua oara in iulie 2011 ,cand l-a operat a doaua oara,cu exact aceeasi procedura -SNODGRFT,ATUNCI I-A LUAT SI GREFA DE PIELE DIN BUZA INFERIOARA SI I-A TINUT SONDA DIN NOU VREO 5 ZILE. ACELAS REZULTAT!
NICI NU AM MAI FOST LA CONTROL LA EL PTR. CA stiam ce se va intampla ,adica il va opera si a treia oara!
Ca urmare am fost la consult la DR.HADIDI IN OCTOMBRIE 2011 SI EL MI-A EXPLICAT CA DE FAPT NU E FISTULA CI OPERATIILE FACUTE DE DR. VOINESCU nu au reusit si copilul urineaza prin orificiul cu care s-a nascut!CA ATARE NE-AM PROGRAMAT LA dr.HADIDI si fiu-meu a fost operat de dansul pe 25ian.2011 iar acum,dupa 3 saptamani ,este f. bine ,urineaza in jet gros,fara probleme ,desi intr-adevari,DUPA CUM SPUNEA FLAVIANSAN, la primele urinari a avut dureri mari-DAR IMPORTANT E REZULTATUL SPUN EU!
ASA CA D-LE DR. VOINESCU ,CU TOT RESPECTUL,IMI PERMIT sa va spun ca ,din punctul meu de vedere ,nu sunteti superspecializat in chirurgia hipospadiasului cum spuneti pe aici pe forum.Doar doua mamici au facut ceva aprecieri la adresa d-voastra si acelea nu aveau copii operati de d-voastra.
SI VOI ,PARINTI CARE AVETI COPII OPERATI FARA SUCCES DE NENUMARATE ORI ,DE HS ,de catre diversi doctori ,ar trebui sa postati aici ,pentru ca sa se cunoasca cu adevarat procentul de reusita al acestor doctori!Se pare ca posteaza doar cei ai caror copii au operatii reusite!
AS MAI AVEA MULTE DE SPUS dar ma opresc aici!ASTEPT COMENTARII SI ,FARA INDOIALA SI CRITICI-asta e parerea mea,parerea personala a unei mamici care a suferit impreuna cu fiul ei un an ingrozitor!

#30
casianacas

casianacas

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 25 mesaje

Postat 11 februarie 2012 - 16:56

REVIN cu o rectificare -fiul meu a fost operat de PROF.HADIDI pe 25ian. 2012.nu 2011!SANATATE LA TOATA LUMEA SI MAI ALES LA TOTI COPILASII !


Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • 36 saptamani

    Roxana3001
    - Astăzi, 22:33

  • Luna a 8-a

    Pau26
    - Astăzi, 22:12

  • Activități care m-au ajutat în sarcină

    Ana1298
    - Astăzi, 21:39

  • Control trimestrul 2

    lili.95
    - Astăzi, 19:50

  • Ziua naÈ™terii

    Roxanesss
    - Astăzi, 17:30

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -